Jump to content
Hundesonen.no

Haugesund - Hirtshals anyone?


Recommended Posts

Det er meningen at Storm skal parre ei dansk tispe i januar.  

Men såklart er løpetiden startet NÅ ? Og tispa har nettopp tatt rabiesvaksine og har reiseforbud i 3 uker... så Storm må altså til Danmark.

Jeg lufter det her - om noen kan bringe ham fra haugasundsområdet til Hirtshals via Kristiansand i slutten av neste uke?  Det er mye hvis om så atte her, foreløpig får jeg ikke fri fra jobb til å dra selv, kanskje ordner alt seg med at hun står søndagen osv.  

Det er såååå typisk at ting skal skjære seg med parringer for gutta mine; vi har allerede utsatt parring en gang pga ting som kom i veien ? 

OM det blir aktuelt så dekker jeg selvsagt  utgiftene. 

Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*

Hvis du legger dette ut på en gruppe som heter Haugalandet - Arbeid og Tjenester så kan det være du får napp :) Skal ikke til Hirtshals selv, så kan ikke bidra med så mye annet enn tips :)  

Håper det løser seg! 

Link to post
Share on other sites

Jeg kan ikke hjelpe altså, men det er pga slike ting at jeg bare ikke orker å la Willy stå som avlshund lenger. Det er så mye pes og styr for å time ting, treffe rette dager, passe inn i alle andre aktiviteter, vær og reising... nei - jeg avslutta karrieren hans etter det siste kullet hans :D 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Enig med Siri - mye styr å ha avlshann... Så selv om jeg ønsker hannhund neste gang, så blir det tispe bare for å slippe forespørsler om avl - lol!

Men ang. topic - slik jeg ser det har du et annet alternativ også og det er å sende sæd nedover. Send fersk sæd, det er framme på noen timer og så kan det legges inn i tispen umiddelbart.

Det funket fint til Stockholm i alle fall, og sæden lever der jo i et døgn eller to, så det bør funke helt greit til DK også.

:-)
Susanne

Link to post
Share on other sites
På 24.11.2016 at 0:18 PM, SusanneL skrev:

Men ang. topic - slik jeg ser det har du et annet alternativ også og det er å sende sæd nedover. Send fersk sæd, det er framme på noen timer og så kan det legges inn i tispen umiddelbart.

Been there done that - aldri mer.  Har bare vært mislykket pga fraktproblemer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
  • Sånn blir det her om ett par mnd…Begge er av samme rase og kommer fra samme oppdrett. Rasen er av type miniatyrhund Noen som har erfaringer om å introdusere og leve med valp og unghund?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...