Gå til innhold
Hundesonen.no

Beskyttende valp ovenfor tyggebein


heitig
 Share

Recommended Posts

Hei.

jeg har en golden valp på ca 5 mnd som innimellom er veldig overbeskyttende ovenfor tyggebeinet sitt. innimellom ønsker han at vi holder det mens han tygger, andre ganger knurrer han hvis vi ser på han og "angriper" hvis vi kommer for nære. Vårt mål er ikke at vi skal drive å ta fra han lekene sine, men dersom han tar noe han ikke skal ol. Han er veldig snill og flink til alt annet. 

 

er det noen som har noen tips/erfaringer til hvordan vi  kan forhindre den type adferd? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har hunden deres noe som kalles ressursforsvar. Om dette er deres første hund så bør dere søke hjelp til å håndtere problemet da det ikke er bare bare å gjøre på egenhånd og på en måte som blir greit for hunden. Sjekk listen over atferdsekskonsulenter på nafs.no

Om dere har barn i hus så et det viktig at disse ikke får lov til å ta dra hunden ting før dere har fått hjelp.

Alle hunder har til en viss grad ressursforsvar så det er ikke nødvendigvis noe "galt" med deres hund, men det er noe som må tas på alvor.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min goldenfrøken gjorde det samme da hun var yngre. Jeg lærte på hundeskolen at jeg skulle straffe dette, dvs ta fra henne beinet og fysisk straffe henne for å knurre eller bite. Etterhvert som jeg lærte mer om hund(og den første metoden absolutt ikke funka), skjønte jeg at jeg gjorde alt feil. Hun var tross alt redd for at jeg skulle ta ifra henne beinet, og ved å gjøre det og straffe henne forsterket jeg jo frykten hennes.

Begynte med å gå bort til henne mens hun spiste bein og gi henne godbiter, klappe henne osv - så hun lærte at jeg ikke var ute etter å ta henne mens hun spiste. Jeg har aldri siden straffet henne for å knurre på meg, for jeg vil heller at hun knurrer og gir meg en advarsel enn at hun biter uten forvarsel. Etter mye jobbing med å gi henne godis og kos mens hun spiser er vi helt kvitt problemet her.

Skal nevnes at jeg har to brødre som var små da vi fikk Mira, og pga forsvaret hennes hadde vi regel i huset om at de ikke fikk fore henne uten at jeg var til stede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en på 6 måneder med antydninger til det samme. Så det allerede da han var liten bebis. Hvis noen av de andre hundene går for nærme når han tygger på beinet så "hiver" han seg rundt, for å komme unna. Han har faktisk knurra to ganger til tispa her, når hun har gått forbi, litt for nærme. 

Vi har helt siden vi så de første symptomene da han var liten, passet på at han får fred og ro. De har kun tyggesaker framme når vi er sammen med de, og følger med. Får de noe ekstra godt (griseører, muskler osv) skiller vi valpen fra de voksne med grind, slik at han får totalt ro. 

Han har aldri blitt fratatt noe, hverken fra de andre hundene eller fra oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at det er helt naturlig at valper har en del ressursforsvar når de er helt unge, de kommer jo fra ei valpekasse hvor de var mange om beinet, bokstavelig talt. Å gi ro og trygghet under situasjoner hvor valpen skal spise eller kose seg er bra, og ikke minst det å leke inn deling og bytting, sånn at det å bli fratatt ting ikke er et problem. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...