Gå til innhold
Hundesonen.no

Dachs


Minadachs

Recommended Posts

Dachsen er en utrolig flott rase! Har vokst opp med den strihårete varianten, liker den best, er veldig glad i hunder med litt barter :P Men de andre er veldig fine de også. Utrolig strie da, de trenger streng oppdragelse.

JAAAA:D jeg åsså, jeg elsker åsså hunder med litt barter. Hehe, synes strihåra dachs er mer robuste, det er litt mer hund i de:) hehe.. Men de andre forbinder jeg mest med utstillings bikkjer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må nok si at jeg liker best de langhåret dvergene. Da jeg begynte å fundere på å skaffe med dachs, falt valget på langhår, pga. jeg ikke hadde sansen for hårlaget for hverken kort- eller strihåret.

Men uansett hva hårlag; Så har dachsen en stor personlighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HAr sett litt på dachs og jeg er litt usikker om dette er rasen for meg. Liker godt de korte glatthårede som er sorte og tan. Og så så jeg et bilde av en brun og tan, noe jeg ikke har sett før. Er de uvanlige? (altså fargen) Har de sterkt jaktinntinkt? Løper de avsted så fort de får sjangsen? Hvordan er de sammen med andre hunder i forskjellige størrelser? Er det greit å få trent bort/unngått bjeffing?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og så så jeg et bilde av en brun og tan, noe jeg ikke har sett før. Er de uvanlige? (altså fargen)

Jeg vet bare om at det finnes noen brun/tan langhår her i Norge, men brun/tan korthår har jeg ikke sett/hørt om (bare sett på bilder). Til dags dato er det gjerne litt lettere å importere inn en brun/tan om det er den farven man vil ha, siden det ikke er mange oppdrettere som har denne farven her i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HAr sett litt på dachs og jeg er litt usikker om dette er rasen for meg. Liker godt de korte glatthårede som er sorte og tan. Og så så jeg et bilde av en brun og tan, noe jeg ikke har sett før. Er de uvanlige? (altså fargen) Har de sterkt jaktinntinkt? Løper de avsted så fort de får sjangsen? Hvordan er de sammen med andre hunder i forskjellige størrelser? Er det greit å få trent bort/unngått bjeffing?

Altså: Dachsen har ett jakt instingt. De er avlet til å være jakt hunder. Dachsen er ikke den letteste å trene. De er veldig stae. De løper hvis de før sjangsen, men da må du trene. De trives ikke så godt med andre hunder. Men det har aldri jeg opplevd. Du kan ikke unngå bjeffing på noen hunder. Dachsen bjeffer ikke mye hvis du trur det. Tvert imot. En jack russel terrier bjeffer mer for å si det sånn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selv hatt dachs(kort håret), de trenger å bli sett på plass, han følgte meg over alt å stakk skjeldent av. Men hadde jakt innstinkt i seg, men katten å hunden var bestevenner:) En dachs har stor personlighet bare helt herlig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tillatte farger er ensfarget rød, rødgul og gul; alle med eller uten sorte stikkelhår. Ren farge foretrekkes og rød anses mer verdifull enn rødgul og gul. Hunder med sterkt islett av sorte hår hører til denne kategori og ikke til ”andre farger”. Hvitt ikke ønskelig, men enkelte små flekker ikke diskvalifiserende. Nesebrusk og klør sorte, rødt tillatt, men ikke ønskelig. Det er også tillatt med tofarget dypsort eller brun med rustbrune eller gule tegninger over øynene, på siden av snute og underleppe, på innsiden av ørene, på forbryst, på inn- og baksiden av bena, på potene, rundt anus og derfra til ca. 1/3 til 1/2 ut på halens underside. Sort nesebrusk og sorte klør hos sorte; brun eller sort hos brune. Hvitt ikke ønskelig, men enkelte små flekker er ikke diskvalifiserende. For sterkt utbredd tanfarge uønsket. Dachsen kan også være flekket (merle; stripet/tigret): Grunnfargen alltid den mørkeste fargen (sort, rød eller grå). Det er her ønskelig med uregelmessige hvite flekker (store flak uønsket). Verken den mørke eller lyse fargen skal dominere. Den tigrete er rød eller gul med mørkere striper. Nesebrusk og klør som hos ens- eller tofargete. En dachshund kan også ha andre farger: Alle farger som ikke er nevnt ovenfor.

Rart det er så lite variert i Norge da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja...men det er vel sikkert fordi rød farge foretrekkes..? Uansett så er jo de andre fargene tillatte, og jeg syns alltid det er morro å være litt uteom det vanlige! Skulle jeg hatt en dachs, hadde nok jeg valgt en merle. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...