Jump to content
Hundesonen.no

Oppdretter omregistrerer ikke valpene


Recommended Posts

Hei

Trenger litt råd om hvordan jeg skal gå frem videre nå. Valpen min er blitt hele 7 mnd, men fortsatt står oppdretter som eier både i nkk og på dyreidentitet for hele kullet på 6 valper. Jeg har kontaktet henne 3-4 ganger nå, og hver gang svarer hun like hyggelig at dette skal bli ordnet. Sist var i juli, da hun lovet å få sendt alt av papirer osv. Spurte igjen en gang i august, men da svarte hun meg ikke...

Jeg har kontaktet både dyreidentitet og nkk, og fått svar at alt dette må gå via oppdretter. Dyreidentitet ga forøvrig det korteste og sureste svaret tilbake. 

Vurderer snart å reise dit oppdretter bor med skjema fra begge nettsider, og kreve signaturen hennes, men er litt usikker på om dette holder? På nkk leser jeg noe om registreringsbevis, og dette har jo ikke jeg fått. 

Jeg har kontakt med en av de andre valpekjøperne, som også har spurt et par ganger om temaet. De andre vet jeg dessverre ikke hvem er. 

Hva bør jeg gjøre? Tenkte å ringe henne snart.

Link to post
Share on other sites

Oppdretter har eierbevis og stamtavler. På eierbeviset står en pinkode, og for å omregistrere valpene til nye eiere så må man ha denne pinkoden. Første eierskifte av valpen er gratis, så lenge det skjer før valpen er 6 måneder. Deres er nå eldre, og da må oppdretter betale vanlig omregistrering for valpene. Derfor er det vanskelig å bare dra dit og kreve en underskrift.

Har du sjekket at kullet faktisk er registrert i dogweb?

Link to post
Share on other sites

Så kjedelig situasjon! 
Jeg vet om andre som også har vært i denne situasjonen, ekstremt kjedelig. De fikk til slutt ordnet det ved noen trusler om politianmelding og selv betale for hele sulamitten. Men da ble i alle fall papirene til slutt på plass. Valpene var vel nærmere 2 år før det skjedde. De jeg kjenner til var heller ikke registrert og mye kluss med papirer både her og der. 

Håper for din del at det her er snakk om "bare" en omregistrering, det er i det minste litt lettere å få til. Men kjedelig er det like fullt.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar. 

Valpene er i både dogweb og dyreidentitet i det minste. Ja, surt at det nå koster å omregistrere. Leste dette selv på NKK da jeg starten tråden i dag tidlig. 

Skal prøve igjen å snakke med oppdretter, og se om jeg finner andre valpekjøpere. 

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Halleluja! Endelig er hunden omregistert :) Etter å ha snakket med oppdretter sikkert 10 ganger etter jeg skrev her, var det først etter trussel om advokat noe skjedde. Og da var det gjort på et par dager. Og litt på trass fra oppdretter ble hunden registrert på samboer, men ja ja :P 

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Amethyst skrev:

Halleluja! Endelig er hunden omregistert :) Etter å ha snakket med oppdretter sikkert 10 ganger etter jeg skrev her, var det først etter trussel om advokat noe skjedde. Og da var det gjort på et par dager. Og litt på trass fra oppdretter ble hunden registrert på samboer, men ja ja :P 

Hvem sitt navn står på kjøpekontrakten da? Ditt eller begges?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har de sluttet med nystekte vafler i skålene? Jeg har brukt både det og ball. Hunden skal definitivt ha et sug mot fristelser, det er jo sånn vi trener med belønning. Men hvis man trener med sterkere fristelser enn man forventer så er det en forutsetning at hunden mestrer det. Målet er jo at hunden skal oppleve både mestring og mer belønning ved å ignorere de sterkere fristelsene og jobbe på tross (eller grunn) av suget, ikke at det skal bli borte. Om hunden stadig får variabel belønning med å faktisk ta fristelsen så vil det fungere mot sin hensikt. Å trene med lav fristelse kan funke fint helt til den dagen hunden oppdager/lukter at det er noe langt mer fristende i skåla på konkurransen. Og så vil det avhenge av individet, om det er så godt inntrent at fristelsen ikke spiller noen rolle. Noen hunder er på jobb i ringen og bryr seg lite om noe annet. Andre har mer behov for kontroll og utforskning av omgivelsene, og da er fristelser en større utfordring.
  • https://www.nrk.no/nordland/ny-studie_-mops-har-51-ganger-storre-sjanse-for-pusteproblemer-_-dyrebeskyttelsen-reagerer-1.16015682  
  • Når man trener en hund så blir man ofte tipset om at man skal trene det vanskeligere enn ting faktisk er, sånn at når man kommer i konkurranse, så blir øvelsene så enklere enn forventet (for hunden) Jeg ser at noen i min hundeklubb sliter med øvelsen "fristelse", hvor man går i 8-tall rundt skål med godbit og en leke. Så de trener og trener med godbiter som lukter MASSE, og som frister noe enormt. Av og til går det bra, men problemet med at hunden løper bort til matskåler og leker, aldri blir helt borte. Og man trener og trener videre.  Mine hunder elsker både mat og leker, men jeg har heldigvis aldri hatt problemer med denne øvelsen. Og jeg lurer på om det er fordi at mine matskåler som oftest er tomme, eventuelt at det ligger en tørr kjedelig sak der. Og leken er lite fristende. Så mine hunder har aldri i konkurranse lurt på hva som ligger i matskålen (for den bruker jo å være tom), og leker bruker å være kjedelig. I konkurranser har jeg stort sett bare opplevd godbiter som virker veldig lite fristende. Og egentlig det samme med leken. Har f.eks aldri sett en tennisball ligge som fristelse (det er jo mange som belønner med tennisballer) Lager man seg et problem når man utsetter hunden for langt større fristelser enn man bør gjøre? For så lenge problemet (=hundens sug mot fristelser) aldri blir borte, så gjør man vel noe feil. Eller?
  • Takk for gode svar. Jeg skal prøve å bytte for  og kan teste ut ananas   cathrine 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...