Gå til innhold
Hundesonen.no

Savner intensiteten i lydighet


Crazy
 Share

Recommended Posts

Hei! 

Noen som har tips til hvordan man kan booste opp intensiteten i lydigheten? Da særlig fri ved fot. 

Har en malle og savner veldig den eksplosiviteten de vanligvis har, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få det frem. Han er motivert og syntes det er gøy, men mangler den siste trøkken! 

Noen som har noen tips? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk belønninger med høy intensitet. Lek f.eks. Kamplek, gi mye av deg selv. Prøv en periode å belønne litt ofte også, med høyintensitetslek, så skal du se det hjelper på. Bruker man f.eks. mye godbiter og har en hund med lavere intensitet, så roer det hunden enda mer ned.

Det finnes mange måter å leke på. Noen synes det er kjekt med en solid drakamp. Da pleier jeg å lage mye lyd selv, "knurre" og kanskje dytte hunden i siden for å tenne den mer. Alternativt er det mange hunder som tenner på at man holder den i halsbåndet, kaster en leke, legger trykk i halsbåndet og sier "klaaaaaar, ferdig...GÅ! og så løper man sammen for å ta leken. Noen liker leker med lang snor på, sånn at det blir mer en jaktlek der den må fange leken. Mange synes også belønningen blir kjekkere ved bruk av doggie-zen, eller avstandsbelønning om du vil. Du har en skål med godbiter eller en kjekk leke liggende på bakken, får hunden i fvf og gir et frisignal som betyr at hunden får løpe å hente det den vil ha.

En annen ting å tenke på, er om du korrigerer hunden når du trener. F.eks. bruker du båndet til å f.eks. korrigere om han gjør feil? Sier du "nei" etc.? Det kan legge en demper på både intensitet og motvasjon for treningen. Hvis du krever mye av han, lange strekk med fvf før han er klar for det, kan også det føre til mindre intensitet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Hvordan du belønner er selvfølgelig det første du bør se på, men det er ikke bare belønning og evt korreksjon som kan påvirke hundens intensitet. Hele kroppsspråket ditt når dere trener, hvordan du bygger opp øvelsene, hva du belønner, hvor ofte du belønner (det er ikke bare for sjelden belønning som kan gjøre det kjedelig), hvordan du får frem adferden, hvordan du lenker sammen momenter osv osv. Det er helt umulig å komme med tips uten å vite mye mer om hvordan dere trener :) Helst bør du nok få tips av noen som faktisk ser dere og kan ta noen treningsøkter sammen med dere, men om du ikke har det, så fortell litt mer om hvordan du trener og film en trening (ikke for å vise øvelsene, men for å vise hvordan du jobber med hunden og hvordan hunden responderer). Da blir det ihvertfall litt lettere for folk å komme med konkrete tips :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjør øvelser med høy intensitet eller kast ballen/kamplek e.l. som får hunden "høy på livet" rett før du gjør fvf, kort fvf økt så gjør du noe høy intensivt igjen, kort fvf økt og avslutter med noe høy intensivt. Få pumpen på hunden til å gå rett og slett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo mye som kan påvirke så det er jo litt vanskelig å komme med noe konkret som jeg tror vil fungere godt på akkurat din hund uten å ha sett dere trene, men å kjøre opp hunden også ta den rett fra veldig høy å inn i øvelse og forsøke å få med den intensiteten inn i øvelsen feks kan hjelpe, deretter bare gå kort kort de første gangene før du løser ut å kjører opp igjen. Feks kan man jo få hunden til å halse/bevokte på deg (om den kan det) også kommanderer du fot mens den sitter der å halser, går pittelitt også løser ut på hals igjen. Eller du kan "frustrere" hunden litt ved å gå litt fot løse ut i lek, men pass på at hunden ikke får leken, feks ha en ball med tau e.l. i handa som du slipper ned å lar hunden jage en liten runde rundt seg selv før du snapper den tilbake opp i handa sier fot og går videre noen skritt til og gjentar (eller avslutter å belønner skikkelig).  

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...