Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Har en valp på fem måneder som i ca. en uke har vært dårlig i magen. Det startet fredagskveld i forrige uke, med halvannen dags opphold ca. Det er verst om natta, da hun som regel skal ut hver andre time. Det er rennende, slimete og oransjaktig som regel. Ellers virker hun å være fin i formen. Glad, energisk og leken som alltid. 

Siden mandag har hun fått Zoolac og digestive support, anbefalt av veterinærkontoret. Det virket som dette funka på torsdag, for da begynte avføringen å bli fastere. Men i løpet av fredagsnatta denne uken var det tilbake til diare. 

Vanligvis forer vi henne med en blanding av eukanuba for valp og vom og hundemat. Hun har ved et par ganger klart å få i seg kattebæsj på tur, da hun er veldig rask å snappe disse før jeg merker det. Har tenkt det kanskje kom av dette, men så kom jeg også på at det kanskje kommer av en grisehale hun fikk fredagen det startet. 

Uansett begynner det å bli litt frustrerende at det ikke gir seg. Bør vi dra til veterinæren for sjekk? Hun har vært ekstremt sulten i et par dager nå, så har gitt litt tørrfor i tillegg til våtforet, uten at det virker å ha hatt noen påvirkning ene eller andre veien. Er det noe annet jeg bør gi? Biola? Ris? Mange råd å lese på nett. 

Link to post
Share on other sites

Først og fremst, kutt ut alt annet enn vanlig for til hun er bra og har vært helt bra over en lengre periode. Så er du sikker på at magen har fått stabilisert seg. Noen ganger om de har vært dårlig en stund så kan magen/tarmfloraen være i ubalanse en god stund etterpå og selv om de har dager innimellom som er greie så kan det hende at de tåler mindre før de blir dårlig igjen. Kjør på med zoolac også dagene etter hun er blitt bra i magen. Personlig ville jeg fortsatt å gi den vanlige maten hun har fått før, å bytte for kan være med på å forstyrre mer så det ville jeg ikke gjort før jeg hadde sett an en stund og følt at det var et nødvendig steg å ta, og gitt zoolac eller biola i tillegg, og fortsatt med zoolac eller biola kanskje en ukes tid etter at hun er normal i avføring igjen. Antagelig så trenger bare magen litt tid og ro til å komme i lage igjen. :) 

Veterinær hadde jeg ikke orket å oppsøke så lenge valpen virker å være fin i formen, får i seg mat/drikke og har pauser innimellom med normal/relativt normal avføring. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er blitt et sirkus, og en glemmer litt at midt opp i det hele står faktisk to mennesker som bretter ut livet sitt til en skuelysten verden.  Har dere begynt å bade  med hundene dere enda??
  • Til en valp ville jeg brukt sele og noen som sitter sammen med den som selskap i baksetet( altså en passasjer som ikke kjører). 
  • Å, næmmen så fin!! Gratulerer. 
  • Hunderaser med kort nok pels til at den ikke må børstes annet enn når den røyter. Altså helt kort pels uten underull eller kort/semi kort pels med underull. Alle mine tre faller inn under den kategorien. Whippet, DSG og BC. Schäferne jeg har hatt har også hatt den typen pels. 
  • Hvis du får valp nå, så er du over den (etter min mening) travleste valpeperioden med ofte lufting, kort men ofte aktivisering, tett oppfølging i hjemmet pga. oppfinnsom og utforskende valp, biting, tygging, mat ofte, tilrettelegging for søvn, hjemme alene trening osv. Når babyen blir født nærmer valpen seg året, og selv om det også er en travel tid, så har mye begynt å havne på plass innen den tid. De fleste er renslige, de kan være alene hjemme en stund om de må det, de finner forhåpentligvis bedre roen på egenhånd og de tygger som regel ikke i stykker alt du eier.  Jeg kjøpte meg valp i fjor fordi vi planla å starte å prøve i år. Mannen min er redd det blir mye jobb med tre hunder og baby, mens jeg tenker at det får vi til. Hunder er tilpasningsdyktige og så må vi tobeinte være litt kreative sånn at både hund og baby blir aktivisert og trives. Vi har stor hage, og er i gang med å bygge agilitybane i hagen. Fordi jeg har kjøpt meg hund som jeg vil konkurrere i AG med, men jeg innbiller meg at det blir færre treninger på hundeklubben når en tobeint melder sin ankomst. Å trene i hagen derimot, anser jeg som mer overkommelig. Jeg sier ikke at du skal bygge agilitybane i hagen din men det finnes mye man kan tilrettelegge som gjør det mulig å kombinere baby og aktivisering av hund. Du skal i tillegg ha en rase som er mindre krevende, så det går nok sikkert fint Så får man evt. ta utfordringer som de kommer. Kanskje går det helt fint? Det er helt umulig å spå på forhånd. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...