Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunder og røyting


Wildlife
 Share

Recommended Posts

Australian Shepherd, kasterert tispe, røyter litt hele året, små dotter her og der, hun røyter noe helt sinnsykt på våren og høsten. 

Korthåre Collie hannhund, ukasterert, røyter kun på våren og høsten, og da kommer det mye. Først dotter, så stikkehår som sitter fast ia lt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 59
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

2 ganger pr år , 6 mnd hver gang 

Alaskan malamute: et ******* et par ganger i året

På dalmisen datt det svarte av også, men i mye mindre mengder. De eneste stedene vi fant den svarte korte pelsen, var i kjøleskapet

På 23. september 2016 at 0:42 PM, Mirapusen skrev:

Golden retriever tispe, røyter hele året, gigamye høst og vår. Pels overalt!

Goldentispe, samma her? Kooikern røyta omtrent på samme måte, men jeg tror han røyta enda mer pr.kvadratcm enn goldenen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har erfaring med begge deler, både røyteraser og klipperase( puddel). Puddel er herlige hunder men aldri mer. Gi meg røytehunder når som helst. Nå skal det sies at jeg  ikke syns pelstell( klipping, napping av ører og bading) er det minste gøy,tvert om. Pelstell bør etter min mening begrense seg til støvsuging og eventuellt litt tørking med håndklær, når vi har vært ute i regnvær. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Her er det røyting hele tiden, og etter min mening en grei mengde hår, men jeg var vant til korthårscollie og to heftige røytinger årlig.

Engelsk setteren er stort sett hvit så ser bare hvite hår, og de legger seg utover gulvet, overhodet ikke noen dotter.. men det har nok med at han er glatthåret og det er dekkhårene som røytes. Han har på en måte ikke underull slik jeg er vant med fra tidligere. I tillegg til jevn røyting hele tiden var det ekstremt mye i overgang fra valpepels til voksenpels. Har inntrykk av at de også har litt røyteperioder vår/høst men at det ikke er så ekstremt siden det er røytinh hele året ellers.

Må gre (på en slags nappemåte) godt rundt ørene jevnlig da, for der detter ikke den døde pelsen av på samme måte og grer jeg ikke ofte nok får han sånn små floker, samme mellom tærne men der klipper jeg vekk overskytende pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Asti, schæferhannhund: Hele året, + vår og høst så ramler alt av. Til å være så dårlig pelset som han er så er det himla mye som skal av.
Nix, schæfertispe: To uker to ganger i året, ellers minimalt. Da ramler ALT av på en gang. SEC ga henne det klingende navnet Alf: 1779310_10152847296000833_85841521576559

Lilo, shelitefrøken: røyter som Nix, to/tre uker i året og ellers lite.

"Heldigvis" så røyter alle til forskjellige tider i løpet av høsten og våren, så husker knapt hvordan huset så ut uten røytehund *sukk* Lilo slapp all unghundpelsen sin i august, når hun var ferdig, så begynte Asti og han feller ikke sånn som jentene, neida, det er litt og litt i en hel mnd. Nå har Nix så vidt begynt, men regner med at på mandag så er vi skikkelig i gang. Hun er pen to ganger i året hun, i dag og om 6 mnd igjen, det tar nemlig tid å komme opp i full langhårspels. Godt jeg har meldt på ustillinger fremover da *himle* Jeg stiller ikke i en slik hund, vi går knapt ute på dagtid med en slik hund. Så de penga anses som tapt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frk Dachs røyter lite. Korthårsdachs med god pelskvalitet. Mulig hun røyter litt om våren, men vi merker ikke så mye til det.

Springer spaniel-frøkna røyter skikkelig ca 2 ganger per år, og da kladder det seg pels overalt her. Dekkhårene setter seg gjerne fast på klær og møbler, underulla samler seg i kladder på gulvet sammen med hybelkaninene og er dermed enklere å bli kvitt. Resten av året merker jeg lite til pelsen i så måte.

Irsk setteren røytet ca en gang i året, på våren og pelsen falt da som kladder vi bare kunne sope opp fra gulvet. Veldig grei pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Anekdotisk er nettopp det. Jeg fraråder sterkt å velge en rase i håp om å få et individ som er utypisk for rasen. Lyd er noe som påvirkes av hva rasen er avlet for og egnet til. Det finnes alltid unntak, og en god pedagog og hundetrener kan kanskje greie å minske og delvis kontrollere egenskapene i større grad, men det er ikke noe å ta utgangspunkt i med mindre man virkelig ønsker en spesifikk rase. @maskot schnauzere generelt er raser med mye lyd, og riesen er ingen unntak. De små spanielene også kan ha MYE lyd, de er jo selskapshunder som også er holdt for å varsle eierene om trusler.
    • Anektdotisk erfaring sier at individ er av større betydning enn rase, fordi så mange faktorer spiller inn. Miljø vel så viktig som genetikk. Jeg har hatt to typiske gneldreraser, hvis første egenskap folk forbinder med dem er bjeffing, og ingen av de to lagde lyd. Så har jeg hatt en nusselig liten cavalier som var den verste gneldrebikkja ever. Den jeg har nå skulle liksom med letthet kunne trenes til å halse bare til spesifikke oppgaver og ellers tie. Treningen går fremover, men noen lydighet- og bruks-stjerne blir han antagelig aldri med meg i andre enden av båndet, mest pga lyden, som jeg overhodet ikke har kontroll over av-og-på-knappen på.  Har vokst opp med mange mynder i omgangskrets: afghansk, borzoi, irsk ulvehund, skotsk hjortehund og saluki. Disse går vel alle under ekstra store, men de var ekstra ålrighte også. Veldig lettvinte og greie hunder om en bare vil ha en for selskap, tur og kos, men noe upraktisk størrelse på dem alle. Golden og schæfer individer jeg vokste opp med var henholdsvis gjennomsnittlig bjeffete va nær taus,  men jeg har hørt skrekkeksempler av masete gneldreschæfer uten sidestykke også. Life is like a box of chocolates?       
    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...