Gå til innhold
Hundesonen.no

Bjeffer i sirkler rundt meg


Crazy
 Share

Recommended Posts

Innimellom når vi trener eller går tur (når han er løs) "flipper" han helt ut. Han løper rundt meg i sirkler og bjeffer og er generelt helt umulig å få kontakt med eller å få tak i. Dette skjer kun når han er løs, det skjer ikke i langline/bånd. Dette er jo ganske frustrerende for meg og får ingen løsning på hvordan jeg kan stoppe denne atferden som dessverre skjer like hyppig som vanlig. 

 

Et typisk scenario kan være: vi går løs i skogen plutselig finner han en vott eller lignende på bakken han flyr etter den og helvette er i gang.. 

Eller på trening, hvis han feks snuser på bakken og jeg sier nei, eller feks prøver å få kontakt. Så starter bjeffingen. 

Eller på en vanlig tur så løper han rundt og kan finne på å bråsnu for å bjeffe og løpe rundt meg. 

Noen ganger klarer jeg å se at det kommer til å skje og kan forhindre det. Andre ganger skjer det helt ut av det blå og det er i disse tilfellene jeg trenger tips. Er det noen som har noe tips til hva jeg kan gjøre for å stoppe denne atferden når det først har flippet for han? Jeg blir helt gal av den. 

 

Det hjelper ikke å overse, det har jeg gjort og til hensyn for menneskene rundt meg, så kan jeg ikke gjøre det i flere timer hver gang.. 

Det hjelper ikke å ha på langline, da er han snill som et lam. 

Det hjelper ikke å lokke med leker/godbiter. 

Det hjelper ikke å gå fra han, har prøvd å gå inn og la han bli igjen ute.. 

Ps: han er ikke understimulert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Får du tak i han når han setter i gang?  Om du gjør det, ta på bånd, tråkk på båndet så det er så kort at han må legge seg ned. Stå til han har landet, ikke si noe, ikke se på han, vær passiv. Når han er lugn slippet du opp, kobler løs og går videre. Om det tar lang tid så tar det lang tid,  men kluet er å være konsekvent. 

Om du ikke får tak i han og han ikke holdet på sånn i bånd eller langline, så vil jeg foreslå at du konsekvent bruker langline både på tur og trening - leeeeenge. Bryt mønsteret.  Etter noen uker halverer du langlina, etter ytterligere noen uker, halver igjen - helt til du til slutt har 15 cm som bare kan henge på noen måneder.  Da burde nytt mønster være innarbeidet,  under forutsetning av at du ikke lar deg friste til å prøve uten og får tilbakefall. 

Han gjør det antagelig for å engasjere deg, så at du ikke lar deg påvirke og stresser deg opp med kjeft osv. vil antagelig også hjelpe. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, får ikke tak i han. Det er det som er problemet. 

Ja, det skal jeg prøve! Takk for tips, utrolig frustrerende. 

Jeg klarer stort sett alltid å være rolig, men det har sikkert blitt variabel belønning fra meg (typisk førerfeil) slik at han bare venter til jeg skal bli sint/frustrert fordi han vet han har fått det til før. 

Jeg tror også det kommer av at han vil ha action. Særlig på tur. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du sier nei på trening så kan det jo være en slags dempende oppførsel han begynner med, det gjør min ihvertfall, det ser jo ut som de erger, men de prøver jo å endre humøret/situasjonen, selv om det ofte kan fungere mot sin hensikt :P Det andre kan jo være både forsøk på å engasjere deg og raptus som de kan få innimellom. Uansett så vil jeg nok si at om du ikke får tak i han eller avbrutt på annet vis så er det vell egentlig ikke så mye annet å gjøre enn å ha på langline å hindre at det skjer i utgangspunktet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, er bare så deilig å slippe den langlinen. Har glemt hvor mye jobb det er. 

 

Et spørsmål til! 

Når langlinen er på, burde jeg da "fremprovosere" disse situasjonene slik at jeg får avbrutt den atferden? 

Eller burde jeg unngå at de inntreffer? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
21 minutter siden, Crazy skrev:

Ja, er bare så deilig å slippe den langlinen. Har glemt hvor mye jobb det er. 

 

Et spørsmål til! 

Når langlinen er på, burde jeg da "fremprovosere" disse situasjonene slik at jeg får avbrutt den atferden? 

Eller burde jeg unngå at de inntreffer? 

Ha på langline og gjør som vsnlig. Ikke provoser frem noe. Starter han allikevel,  følg del en i det jeg skrev. Bare tråkk på båndet så nær hunden som mulig.  Ikke noe nei, rykking eller lignende  - bare ignoret bråket og tråkk på lina, vent til han er lugn og gå videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Noen som har hund med Cushings sykdom? Får alle pelsløse flekker? 
    • Vell valpen, selvfølgelig. Kan du fortelle meg hvilken forskning som dette baseres på? For jeg kan bla opp med ganske så mange som beviser at valper skal sove mye og hvorfor dette er så viktig for en voksende valp. Hvorfor tror du babyer sover så mye? Bare for at foreldrene skal få litt pause? Så fint at du har fått minimale med skader, hjemme her er de på null. Å ha en grind er et viktig verktøy for mange for å beskytte valpen, ikke møblene sine. Veldig uheldig om en overtrøtt og overstimulert valp får i seg noe skummelt.  Ja friske valper har mye energi og det skal de få utløp for ila en dag, men det finnes en balanse. For heftig med turer og for mye aktivitet kan ha betydelige skader på både kropp og sinn for resten av livet. Og om vi skal leke med tanken din om at en valp har masse energi den må få ut og ikke burde stenges inne, tror du ikke en valp bare ville blitt destruktiv og sytete om den ble det? Men nei, de legger seg og sover fordi de er trøtt. Ro må hos mange valper læres og det er ikke alle som er like flink til det, og om man ikke lar de sove nokk går det over i uønsket atferd. Uansett ser ikke dette ut som noe vi blir enige om, så vi kan bare la det ligge  
    • Uenig har du selvsagt all rett til å være men hvem tror du det gagner mest at hvalpen sover mye? Eier eller hund? Jeg har en sterk mistanke om at det er førstnevnte som finner det praktisk at hvalpen skal sove mesteparten av døgnet.. For klart er det både praktisk og enkelt at hvalpen ‘sover’ mesteparten av døgnet ( denne ‘sovingen’ er gjerne et resultat av at hvalpen ikke har noe annet valg, innestengt som den er i bur eller binge).   Jeg har ennå tilgode å oppleve en valp som sover mesteparten av døgnet og jeg har hverken bur, binge eller andre stengsler i bruk. Skadene på innboet er etter overs 40 års hundehold aldeles minimale. Faktisk har kattene stått for mye mer ødeleggelser og de var aldri mer enn tre. (dette var katter som var frittgående). Friske hvalper har masse energi og da bør man som god eier  la de få utfolde energien på en for hvalpen god måte.ikke bruke ulike former for tvangsroing. Det gavner ikke hunden at man ‘elsker den helt ekstremt’ om man ikke omsetter denne ‘elskingen’ i for hvalpen/hunden meningsfylt tilværelse.. 
    • Jeg blir stadig overrasket over at så mange anbefaler hvalpekurs  til ‘alle’ uten å ha peiling på hva man egentlig sender valp/eier avgårde til.. Jeg nekter å tro at flesteparten av de som ivrer så for hvalpekurs, har fullstendig oversikt over alle disse ‘instruktørene’ fra Jæren   til Alta..og hva slags metoder de utsetter valp/eier for. 
    • Hei! Har tidligere hatt irsk setter fra oppdretter i Sandnes med fokus på jaktlinjer. Elsker rasen og synes det er en fantastisk familiehund og turkamerat både hjemme og på fjellet. Nå er jeg mer interessert i en "show dog" setter som er større, mørkere og med lenger pels. Er det noen her som kjenner til oppdrettere i Norden eller England som avler mer i show dog retning fremfor jaktretning?     
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...