Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Den 6 mnd gamle valpen min har oppført seg veldig rart i dag. Den siste timen har han pepet mye, tilsynelatende uten grunn. Akkurat nå ligger han og sover, men før han sovnet pep han også. Det er jo etter stengetid på de fleste dyreklinikker nå. Er dette noe som kan vente til i morgen, eller bør jeg dra til akutten med en gang? Og er det eventuelt noen døgnåpen dyreklinikk i nærheten av Eidsvoll/i Akershus?

Link to post
Share on other sites

Hvordan rart oppfører han seg? Spiser han? Avføring? Er det kun piping som er symptomet? 

Er du i tvil så finn telefonnr til veterinærvakt og ring og beskriv symptomer. 

 

Link to post
Share on other sites

Jessheim dyreklinikk tror jeg har egen veterinærvakt også er det veterinærvakta man kan ringe om det er noe utenom vanlige åpningstider - sånn greit å vite til en annen gang.

Hvis han virker frisk og rask ellers så kan det være han bare kjeder seg, løpetisper, verden ikke er som hans høyhet behager osv... min hannhund har perioder der han klager en del, feks over servicen i heimen...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Han er ikke bare gnålete av seg fordi han har mye følelser i kroppen da? Kan jo være i rette alderen for det, som flere påpeker. :P Må innrømme at jeg synes det blir litt hysterisk å dra til veterinæren fordi bikkja piper litt om den virker fin ellers, men vi er alle forskjellige. ;)

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Er godt mulig han er i den alderen altså, ikke vet jeg. Han virker i alle fall fin i dag :) Det var vel egentlig ikke pipingen i seg selv som bekymret meg mest, men han virket også veldig slapp, og nesten litt apatisk (i tillegg til at det var mye piping, men en litt annerledes piping enn "mase pipingen" hans). Hehe, er mulig jeg overreagerte litt, men vet liksom ikke hva som går utover det som kan sees på som normalt. Prøvde å Google det, og da virket det som det bare var å ta turen bort til veterinæren med en gang. Skal ikke være lett å være førstegangs hundeeier :P

Link to post
Share on other sites

Mine piper for alt egentlig. Alt ifra kjedsomhet, oppmerksomhet osv. Jeg pleier å forsikre meg om at de har vært på do, har fått mat, har vært på tur og hvis de fortsatt piper og sånn så kan jeg være litt streng og si kutt ut.  Men man kjenner sin egen hund best, og hvis man føler at noe er galt med hunden, så må man jo sjekke det ut :) 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det skjønner jeg godt, spesielt når det kom så uventet på. En papillion er heldigvis en grei størrelse med tanke på småbarn, og er ingen superkrevende brukshund. Det hjelper på. Det er kanskje lurt å sette deg ned sammen med mannen din, og for den saks skyld psykologen din, for å snakke om dette. Så kan du gjøre deg litt tanker om hvor nødvendig hunden er for din bedring og for din livskvalitet. Dersom du/dere tenker at hund er avgjørende for å komme deg ut av depresjonen, så må dere bare bestemme dere for at dette klarer dere. Står valget mellom å være veldig syk eller ha hund, så er det egentlig ikke noe valg. Også tipper jeg at alle som blir uventet gravide for første gang føler på frykten for å oppdra et barn. Det er sikkert mange gode ressurser der ute når det gjelder barneoppdragelse og hva man kan forvente den første tiden som nybakt mor. Det skumleste av alt er det ukjente, så kanskje god informasjon kan lette på frykten?  
  • Control Unleashed eller Hverdagslydighet fra valp til voksen er de to bøkene jeg ville brukt hvis jeg skulle satt meg inn i ting i dag ihvertfall.
  • Jeg og min samboer har nettopp skaffet oss en 7 år gammel hvit gjeterhund. Jeg har holdt på med hund hele livet, jobbet på hundekennel, trent agility og diverse. Min samboer hadde schæferhund som liten men utover familiehunden har han lite erfaring med hundehold og hundetrening. Hunden vi har er svært lydig og snill, men samboer vil gjerne lære om hunder, hva slags trening som funker, hvordan hunden lærer og forberedelse dersom vi skaffer oss en hund etter dette. Noen tips? Norsk, engelsk eller tysk språk. Er en hel jungel der ute og synes det er vanskelig å orientere seg. Vi trener Rally med hunden men jeg er ingen pedagog og synes det er vanskelig å rette på han, typ "du må være bestem" "nei ikke så bestemt, nå er du streng" osv. Tydelig at hunden hører mye mer på meg. Regner med mye kommer seg når de blir vandt med hverandre og samboeren min får mer erfaring. Tror likevel en god bok om hundetrening hadde passet han supert. Noen tips?
  • Tørkerull har vi alltid i hus👍🏻😊 Eddik er sikkert lurt det, men jeg virkelig hater lukten av eddik🥴 så det blir nok ikke brukt eddik her i hus😅
  • Det har vi faktisk kjøpt, men glemt å skrive på🙈
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...