Gå til innhold
Hundesonen.no

hjelp valpen min spiser hjemmet mitt


Gjest
 Share

Recommended Posts

Oppdaget i dag at Mio (6 måneder) har spist på sofaen og veggen min! 

Noen gode tips til å stoppe han? Jeg hører dårlig, så får ikke alltid med meg at han går bak sofaen. 
Sofaen er stor og rar, også er det noen rør bak der, så den går ikke 100% inntil veggen, det er en liten åpning som katten og hunden kommer seg forbi. Men pappa skal hjelpe meg med å finne en løsning slik at de ikke kommer til bak der. 

Men før den tid; hva funker til å holde han unna ett område?
Pepper? Noe annet? Har hørt at pepper funker for katter, skal prøve det. Men funker det for hund også? 

Sofaen bryr jeg meg ikke stort om, for det er på baksiden og ingen kommer til å se det. Men veggen, det er verre! Siden jeg leier! 
Det er en liten luke der som han har gnagd på. Jeg trodde først det var katten, men jeg er sikker på at Mio er skyldig også. 
Han får nok aktivisering, bein, lek, turer etc. Kan være delvis katten også. Men først og fremst så vil jeg få han bort fra området, ikke gi han en mulighet til å gjøre det igjen. For sofaen gir jeg blanke f i, det er veggen jeg er bekymret for. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tapetserte stua med kompostgrinder når valpen kom i hus :P satte dem rett og slett langs veggen og rundt møbler hun ikke fikk tilgang til, og la flasker imellom så hun ikke fikk tak i veggen/lister. Funket gull! Fås på jula/plantasjen.

Et annet tips jeg har fått er å ha på eddik eller tabasco der hunden gnager. Ingen av delene har stoppet noen av mine. ..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk lånt en gammel hotellpute som ligger for åpningen de kommer seg til. Sofaen står klint inntil veggen nå, så det er kun en side de kommer seg inn. Har også strødd litt pepper, for sikkerhetsskyld. Så hvis han kommer seg bak dit, ja da bør jeg ringe Vg for da er han verdens smarteste valp! 

Herregud jeg trodde det var slutt på fantstrekene! 
Han har ødelagt 2 pc ladere, 2 mobilladere, ledningen til høyttaleren min og 2 headset! Laderne ble ødelagt en dag jeg var borte. Fikk sjokk da jeg kom hjem, for å si det mildt. Nå tar jeg de ut og legger dem i gangen (hvor midtdøren er låst!) mens jeg er borte, slik at valpen ikke skal få tak  i dem. Etter det sså har det vært stilt og ingenting blitt ødelagt... men så har valpen (og sikkert katten også) ødelagt sofaen rett bak ryggen min. 
Det verste er at katten henter alt og mater monsteret! Han åpner skuffer og skap. Så nå er boden stengt for med kommoden, for det går ikke an å låse. Alt som kan ødelegges ligger der nå, men kan ikke akkurat sperre inn sofaen min i boden heller. :teehe:

Han har alltid minst 1 bein liggende. Også får han tyggepinner, griseøre, grisehale og flere typer bein og dentastix! Han skal da ha nok å tygge på. 

Vet ikke hvem av de som er verst jeg. Katten en ramp fra en annen verden. Angrer på at jeg ikke ga han navnet Emil, for det hadde passet han perfekt! Jeg kan ikke ha glass stående på bordet, for da velter han dem ned med vilje! mens jeg ser på! Forlater jeg et glass i to minutter så ligger det på gulvet i tusen biter når jeg kommer tilbake, slår aldri feil. 
Han er kronisk ramp, finner på sprell hele tiden. Da valpen kom i hus så ble det dobbelt opp med faenskap, for han gir valpen ting å ødelegge. Er det stille så vet jeg at de to ligger gjemt i et skap, bak sofaen eller under senga å ødelegger noe. 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...