Gå til innhold
Hundesonen.no

Symaskin-hjelp


Sprettballen
 Share

Recommended Posts

Jeg har lyst på symaskin. Nå som jeg har fått frysewhips, så hadde det vært kult å prøve å sy egne klær til henne. I tillegg har jeg litt lyst å kunne sy enkle halsbånd også. Type nylonbånd med pyntebånd på, om det gir noe mening.

Greia er at jeg aner ikke hva slags symaskin som passer til dette formålet. Egentlig er jeg totalt grønn på symaskiner. Jeg har vel knapt tatt i en symaskin siden vi sydde forklær til å bruke på skolekjøkkenet i 5.klasse på barneskolen...såh...det begynner å bli noen år siden.

Så, alle råd ang. symaskin, merker, type, sted å kjøpe osv. tas i mot med stor takk!

Endret av Sprettballen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil bare ha noe som gjør jobben jeg vil den skal gjøre. Det funker vel ikke med de rimligste om man skal sy halsbånd? Det blir kanskje fort litt tykt?

Hvis jeg først skal kjøpe en maskin, så vil jeg ha en som duger til å sy flere lag i stoff også, om jeg finner på å skulle lage noen regnklær med fôr i, eller evt. doble fleecedekken osv.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har den drit billige symaskinen til ikea som jeg syr halsbånd, dekken og slikt med :P

bare bytta ut nålen med en jeans nål istedet :) 

Hvor lenge har du hatt maskinen og synes du det fungerer greit? Hva slags halsbånd syr du?

Edit: Prøvde å søke på ikea.no, fikk ingen treff på symaskin.

Endret av Sprettballen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørs litt på prisklasse også. Singer har vært bra, men har ikke hørt mye positivt om billigmaskinene liksom. Husquarna og Pfaff er gode maskiner, har hatt Pfaff som skolemaskiner i flere år. Kjøpte to Janome nå i høst, men har ikke fått testet dem foreløpig. Skal kjøpe meg ny maskin selv, men da legger jeg litt penger i det og vurderer overlock-maskin. Skal innom og se på forskjellige i løpet av uka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lenge har du hatt maskinen og synes du det fungerer greit? Hva slags halsbånd syr du?

Edit: Prøvde å søke på ikea.no, fikk ingen treff på symaskin.

denne er nå 1,5år gammel, og jeg syns den er helt ok, hender jeg må hjelpe den litt innimellom på de verste tykkelsene, men ingen stor problem syns jeg. 

1475050-8-1443904542962.jpg

1475050-8-1443904785048.jpg

1475050-8-1443904752181.jpg

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så veldig bra ut! 

Men jeg fant den ikke på nettsiden til IKEA, hmm. Kan det være de har sluttet å selge den eller at jeg må til et varehus for å finne den?

tror mulig du må det ja, muttern kjøpte den på varehuset hvertfall til 500,- :) har en vennine som også syr slike halsbånd, med sin billige symaskin fra europris, husker ikke i farta hvem brukernavn ho har her inne :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tror mulig du må det ja, muttern kjøpte den på varehuset hvertfall til 500,- [emoji4] har en vennine som også syr slike halsbånd, med sin billige symaskin fra europris, husker ikke i farta hvem brukernavn ho har her inne [emoji14]

Min er en Singer til 900 kr, fra Europris, ja. :)

Jeg ville vel gått for en dyrere en hvis man kan bruke penger på det, for jeg krangler nok unøvendig mye med maskinen min. Men den funker jo. Får laget det jeg skal. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du skal være helt sikker på at ringene holder mål og er loddet ville jeg bestilt de fra Seleverkstedet. :)

Jeg har en slik, den er i alle fall 20 år gammel. Den duger til både halsbånd og dekken. Men den sleit litt med en weight pull sele med mange doble lag :P

 Viking3.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...