Gå til innhold
Hundesonen.no

VoH vs provit


tmp
 Share

Recommended Posts

Jeg forer med voh og tørrfor og er fornøyd med det. Men kom over og ble obs på provit froset ferskfor, og synes det så interesant ut. Det har sikkert blitt diskutert før, har ikke sjekket, men jeg er altså interesert i å høre deres erfaringer/meninger om foret. Hvordan er det i forhold til voh? Liker tanken at det er mindre behandlet, kun fryst en gang og kuttet i stede for fryst, tinet, kvernet, og fryst igjen, noe som også gir en mer "naturlig" tyggekonsistens tenker jeg. Blir å teste ut, men hva er deres erfaringer og meninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker v&h fordi blokkene er enklere å dele opp når det er kvernet kontra Provitt som er mere småbiter. Også synes jeg Provitt var skikkelig ekkelt, men det er jo bare meg som er pyse, haha... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte i flere år avskjær fra provitproduksjonen (ren vom, grovkvernet) og tilsatte vitaminer og div. For så vidt veldig fornøyd. Og så slipper man jo at det er kylling i fôret. For min del nå, er v&h uendelig mye enklere å fôre med. Men om man bare har en hund eller to, pluss blander med litt tørrfôr, er nok provit et utmerket alternativ. Nå tilsetter de jo også vitaminer i proviten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte i flere år avskjær fra provitproduksjonen (ren vom, grovkvernet) og tilsatte vitaminer og div. For så vidt veldig fornøyd. Og så slipper man jo at det er kylling i fôret. For min del nå, er v&h uendelig mye enklere å fôre med. Men om man bare har en hund eller to, pluss blander med litt tørrfôr, er nok provit et utmerket alternativ. Nå tilsetter de jo også vitaminer i proviten :)

Og slippe kylling i foret er helt klart også en av grunnene jeg har tenkt. Jeg har vurdert tastevarianten hos voh, men iom at jeg vil gi rått hovedsaklig, tror jeg ikke det blir ideelt heller sidendet ikke er fullfor. Jeg har en hund og bruker halvkilospølsene. Ser for meg at det er enklere (og mindre grisete?) også med provit, for da tar man opp bare en posjon av gangen fra fryseren iom at det er småbiter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal prøve ja :)

Hos forhandlerne blir jeg fortalt at taste hovedsaklig er egnet som tillegg til tørrfor eller som del av egenkomponert, noe som jo også produsenten skriver : "Produktene egner seg svært godt som tilleggsfôr sammen med tørrfôr eller som ingrediens i eget komponert råfôr. Her er det bare å mikse etter ønske og behov. Alle typene er tilsatt vitamin- og mineralpremiks og kan fint benyttes som fullfôr i perioder ved f.eks eliminasjonsfôring ved allergiutredning.

Mens forhandler av provit forteller at det er fullfor noe som også står på hjemmesiden: "Produktet kan brukes som eneste energikilde eller blandes med tørrfor."

Men mener du at begge fungerer om jeg sper på med bare litt tørrfor (en liten neve), og at tasteserien egentlig er mer komplett?

Det beste er nok å teste, men vil jo helst være sikker på at næringssammensetningen blir riktig i utgangspunktet :) og så blir man jo litt forvirret når det sies ulikt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Provit inneholder kun en ren råvare. (Vom eller oksekjøtt) Mens tasteserien inneholder de fleste produktene ulike bestanddeler, men fra samme dyr. Feks vom, innmat og kjøtt fra storfe.

Så å fôre kun på provit, uten å blande i noe annet, ville jeg ikke gjort. Men så lenge du uansett bruker litt tørrfôr i tillegg, bør det være helt fint :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...