Gå til innhold
Hundesonen.no

Sauer


Lillekrapyl
 Share

Recommended Posts

Guest Gråtass

For oss som driver med andre raser enn NKS, så er det veldig dårlig butikk og slå ihjel lam. Vi trenger alle dyr vi kan få, både pga lave lammetall (to på voksne tikker og en på unge eller gamle) og lavere slaktevekt. Til gjengjeld har vi inntekt på skinn. Så for meg er det bedre økonomi å fore på kopplammet med pontus og kraftfôr i 6 -8 uker og få verdien av dyret. Vi har 25 vf sau og har hatt ett kopplam annet hvert år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 83
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Slik ser det ut under foring

Veldig lov med ot nå er lammene på vei hit

Posted Images

Da jeg var i Wales på lamming så hadde de ganske få kopplam til tross for at de hadde 1800 søyer. I de aller fleste tilfellene med trillinger ble det ene lammet adoptert bort til en søye som enten hadde mistet lammet sitt eller som bare hadde ett lam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nok noen som er kjappere enn andre på å ta lammene bort fra mor og. De to her oppe tar dem kun bort om mor er farlig for dem, ikke bare fordi det er tre eller fire, da lar de dem gå sammen men gir tillegg.

Om mor dør eller blir alvorlig syk så er det jo selvsagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke meningen at man skal avle videre på dem uansett. Merkene er klippet, man har ikke søkt om overflyttning mellom besetninger, så de er uansett "bak mål", og kun til eget bruk.

Hvorfor skal merkene klippes egentlig? Våre er jo ikke klippet.

Vi har også søkt mattilsynet, men det var kanskje ikke nødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Hvorfor skal merkene klippes egentlig? Våre er jo ikke klippet.

 

Vi har også søkt mattilsynet, men det var kanskje ikke nødvendig.

Merkene skal aldri klippes fordi Mattilsynet skal ha kontroll på hvor de kommer fra hvis det skulle bryte ut sykdom :) vi kjøpte inn 5 livdyr i fjor og de har sine originale merker pluss ett hvitt merke med vårt produsentnummer slik at man vet hvor de opprinnelig kommer fra og hvem som er ny eier :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Merkene skal aldri klippes fordi Mattilsynet skal ha kontroll på hvor de kommer fra hvis det skulle bryte ut sykdom :) vi kjøpte inn 5 livdyr i fjor og de har sine originale merker pluss ett hvitt merke med vårt produsentnummer slik at man vet hvor de opprinnelig kommer fra og hvem som er ny eier :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da har man søkt overflyttning mellom besetninger før man henter lammene, og gjort alt riktig. Å hente kopplam uten å søke først, er vel egentlig ikke lov uansett. Han vi fikk kopplam fra tidligere klippet i hvertfall merkene av den grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...