Gå til innhold
Hundesonen.no

Pelsstell og klipp av katt


Poter
 Share

Recommended Posts

Søsteren min har ei sibirsk skogkatt som plages med pelsen. Hun har veldig lang pels som det fester seg avføring, kattesand etc. i og er i veien når hun skal gjøre seg ren. Hovedproblemet er at hun får ofte hårknuter som de har vanskelig med å få fjernet. Verken daglig børsting eller klipp hjelper. De kan børste så mye de vil vil under armene hennes f.eks, men det kommer likevel.

Nå lurer de på hva de kan gjøre. Jeg har anbefalt schæferkarde og klipp med efflieringssaks, mens veterinæren deres har anbefalt å barbere henne ned. De ønsker ikke å barbere henne ned, helst bare få henne stusset.

Er det noen som har erfaring med det? Hvordan blir pelsen etterpå? Er det kanskje noen i Drammensområdet som er flink med frisering og kan hjelpe dem? Har dere tips om hvilken type utstyr de kan bruke? De vurderer å kjøpe klippemaskin, men lurer på hvilken som er bra.

Hun er hos veterinæren nå og blir barbert på de værste områdene, men på sikt er jo ikke dette en god løsning da hun må legges i narkose. Det greieste er jo å gjøre det selv. Så de trenger tips til gode pelsprodukter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Katten hjemme (blanding av perser og huskatt) får en ekstremt flokete pels når han spiser enkelte typer for (verst med eukanuba), har de sett på kostholdet? På Taste of the wild har i alle fall ikke han her særlig problemer med floker.

Å få vekk floker som allerede er har jeg ingen erfaring med, vi har bare klipt dem av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappa har en perser med grusom pels. Uansett fôr og børsting er det så dårlig kvalitet at det floker seg. Så vi begynte å barebere han helt ned 3-4 ganger i året. Etter et par ganger hos veterinær fant vi ut at han er såppass rolig at vi kunne gjøre det selv, og han bare ligger helt rolig og nyter det. Bruker Oster maskin og er fornøyd med den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje en flokekutter kunne være verdt et forsøk? Har aldri forsøkt det selv, men virker genialt. Vil også anbefale de å kjøpe inn Jerob sin Anti-stat og Detangler spray.

De lugger i alle fall så mye at hunden min får mark når jeg bruker dem. Så for en katt tenker jeg at det blir minst like vondt. Jeg ville heller klippet med effileringssaks midt i flokene og gredd med karde. Gjerne opptil flere ganger. Det blir støgt som f, men det er effektivt.

Å barbere ned behøver heller ikke være noe stort nederlag hvis å gre og styre går strekt utover kattens velbefinnende - tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mammas tidligere sibirkatt hadde samme pelsproblem,og eneste som fungerte var total nedbarbering! Han ble vel barbert to ganger i året, til tross for børsting og flokeklipping! Sibirkatten skal jo ha vedlikeholdsfri pels, men er den ikke det, så er den visst grusom:p sibirkatten de har nå er vedlikeholdsfri:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har også et par sånne som floker seg helt sinnsykt. Jeg børster og børster og klipper floker som en gærning, men de er likevel konstant flokete. Spesielt hun ene, som har laaaang, supermyk fluffy pels som er som silke å ta på. Floker seg bare man ser litt hardt på henne. Begge to ble barbert helt ned i fjor våres, og var langhårede og fine til høsten igjen. Lurer på å gå løs på dem igjen nå snart, for nytter ikke å klippe. Har prøvd å klippe litt her og der for å i det minste korte ned lengden på pelsen, men det blir bare kjempestygt. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan blir pelsen etter barbering? svigers har to skogkattmixer og spesielt den ene har helt grusom pels. Blir stooore tover. Svigerfar er flink og prøver å løsne og lette på dem og børste han, men det er ikke nok. Så vi snakker litt om å ta katten til vet. og få han klippet helt ned. Men nysgjerrig på om pelsen endrer seg noe etter klipping? Gammel katt, blir 12 i sommer, men har alltid hatt dårlig pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flokekutter ville jeg ikke prøvd, huske at katten sitt skinn er tynt og tåler ikke så mye før det skades. Man skal være forsiktig om man barberer katten ned også, da burde den være som Teserere sin pappas katt at den er rolig og nyter det :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

OM en kattepels floker seg sånn så er nok det mest fordi de ikke grer helt ned til skinnet (lag for lag) med tynntannet kam - det hjelper utrolig lite å bare børste dekkhårene med karde. Å holde langhårspels på enkelte av disse rasene er et svare strev. Jeg har selv hatt persere, en hvit og en beige, den hvite røyta noe ****** men floka aldri, den beige floka verre enn h....... og måtte faktisk klippes ned et par ganger - det var helt håpløst. Med mindre han ble kammet gjennom HVER DAG så fikk han floker.

Så tynntannet metallkam, gre lag for lag, hver dag - og eventuelt gå i hestebutikk å kjøp showshine som er en silikonspray som gjør pelsen glatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan blir pelsen etter barbering? svigers har to skogkattmixer og spesielt den ene har helt grusom pels. Blir stooore tover. Svigerfar er flink og prøver å løsne og lette på dem og børste han, men det er ikke nok. Så vi snakker litt om å ta katten til vet. og få han klippet helt ned. Men nysgjerrig på om pelsen endrer seg noe etter klipping? Gammel katt, blir 12 i sommer, men har alltid hatt dårlig pels.

Pelsen til vår er ihvertfall den samme når den vokser ut, på godt og vondt. Han er ca 15 nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søsteren min har en sibir-mix, og han har en pels som floker/tover noe helt grusomt. Det er stort sett jeg som gjør pelsstell nå (han bor hos foreldrene mine), og til tross for at jeg klipper vekk store tover og ellers er påpasselig med å gre ham helt ned til skinnet tar det ikke mange dager før pelsen er tovet igjen (da får han litt mer overflatisk børsting når jeg ikke er der).

Det er verst på våren (i røyteperioden), så vi barberer ned/gir ham en snasen løveklipp hver vår. Da ser han ut som en kinesisk nakenpus :lol:

Ulempen med denne praksisen er at underulla vokser mye raskere enn dekkhårene, så han får en veldig fluffy og "ullete" pels som tover seg veldig fort når den gror tilbake igjen. Fordelen er at pusen virkelig elsker å være kortklipt på sommeren

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm jeg hadde et håp om at neste katt skulle bli sibirkatt, men om de floker og må barberes er det helt utelukket.

Nei. Vår sibir er ekstra langhåret i forhold til rasestandaren. Rasen er semilanghåret og mange har ikke det problemet.

Takk for alle fine svar. Pus ble barbert under armene, klippet rundt hele manken og stusset rundt endetarmsåpningen. Er ikke fornøyd med jobben de gjorde på dyreklinikken. Så skal kjøpe klippemaskin selv og heller venne pus til å bli klippet av oss. Tror det er blir bedre både for oss og henne. Samt har jeg kjøpt en balsam jeg ble anbefalt på dyreklinikken. I tillegg skal vi skifte ut selen hun bruker ute og lete etter en børste/kam som tar dypere i den lange pelsen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...