Gå til innhold
Hundesonen.no

Brukket klo, hjelp!


Emmy
 Share

Recommended Posts

Labbisen brakk en klo på tur i dag, hva gjør jeg? Det virker ikke som at hun har veldig vondt, hun har slikket litt på den, men bruker labben som normalt. Det er for øvrig den "ekstra" kloen på forlabben (husker ikke hva den heter :P), den som ikke er nedi bakken.

Var ikke så lett å ta bilder, gitt, men gjorde et forsøk:

10460680_10155395504320529_6859488987327

11078125_10155395504325529_7346695349005

1509943_10155395504330529_19606810020783

Blir veldig takknemlig for råd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det samme skjedde med Nicki i vinter. Tok henne til veterinær. Det ble full narkose, barbering, kutting av kloen så dypt som nødvendig, og to uker med mesteparten av foten bandasjert med bytte av bandasje underveis og skjerm rundt hodet når jeg ikke passet på henne mtp slikking/gnafsing på bandasjen. Hun fikk også tre dagsdoser med noe smertestillende. Hele sulamitten kostet vel nærmere 3000, men det finnes nok billigere veterinærer.

Klarer ikke å se hvordan bruddet er fra bildene, men er det et stykke utenfor klokapselen så er det vel neppe farlig, gitt at man klarer å holde det sterilt/infeksjonsfritt og rolig til kloen får grodd ut et stykke. Problemet i det tilfellet er at det nok er skade på nerven, så det vil sikkert gjøre vondt, og det vil definitivt gjøre vondt om/når du prøver å fikse på kloen (f.eks. kutte av kloen ved bruddpunktet). Er bruddet i klokapselen så er det langt mer alvorlig. Da er det kort veg inn til beinet for en infeksjon, og det er også fare for at det ikke vil gro ut en ny klo [korrekt] om det ikke blir operert.

Fra det ene bildet ser det kanskje ut som om det er et lite stykke utenfor klokapselen, men det er umulig å tolke for meg hvordan bruddet går. Er du usikker, dra til veterinær. Det er nok best å få den kuttet ved bruddet med bedøvelse, og det er det vel de færreste av oss som får gjort på egenhånd..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dra til dyrlege. Selv om det ikke er vondt nå så kan det bli betent eller den kan bli helt avrevet og blotlegge nerven. Bedre å ta det i morgen når vanlig dyrlege priser gjelder heller enn å måtte dra inn på helligdagstakst i påsken, og man slipper at det blir et større problem enn nødvendig. Når hunden løper så er ulvekloen også i bakken og da kan den rives av eller bli vondt. Men den kan jo rives av på andre måter også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, begge to! Jeg tenkte umiddelbart dyrlege, men lurte på om det var litt hysterisk siden hun ikke ser ut til å være spesielt plaget av det. Greit å få bekreftet at man ikke er en pinglete hønemor :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde avrevet klo nettopp, hele kloneglen, så nerven lå åpen, den ble stelt med fotbad x 2 i lunkent grønnsåpevann, dvs sunlightsåpe, mye. Jeg kokte vannet godt, så det var bakteriefritt. Børstet/strøk vekk det ytterste laget som dannet hud, var lett for å bli litt grønt der. Med myk tannbørste. Så tørke vekk fukt som var rundt, med sterile kompresser. Smurte på antibiotikasalve. Så måtte vi passe på første fem minutter så hun ikke begynte slikke. Men vi var hos dyrlege ja. Etterhvert grodde det fram skarpe splinter av neglen, kuttet de forsiktig med klosaks.

Her vi bor, er det veldig tørt. Så fuktig ute, ble det ikke. Etterhvert ble rutinen at vi var ute på rolige turer, så hjem og fotbad etc.

Det viktigste var å unngå infeksjon. På turer i starten, kunne det begynne blø litt, men sokkeopplegg på henne, førte til hopping på tre bein. Veterinær sa det gjorde forsåvidt ikke noe at det blødde litt. Bare holde det rent og hindre infeksjon.

Nå er hun bra igjen! Mest imponert over stoisk ro ved stell, for må være ganske vondt, men de skjønner det vel antakelig.

God bedring! :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...