Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor skal man begynne treningen med unghund?


Obisus
 Share

Recommended Posts

Hei! Vi har nettopp overtatt en blandingshund (type dobermannmix) på rundt året. Dette er en hund med en trøblete fortid, men med et hjerte av gull. Hun er så snill, hengiven, tillitsfull og kjærlig. Men det er en del problemer med hun. Det verste er at hun trekker så ekstremt i bånd, i dag klarte jeg ikke å holde hun igjen og jeg smalt rett i asfalten, og det kunne gått ganske ille. Ellers så hopper hun, bruker mye munnen som i lekebiting og "holder" deg med munnen (dette kan gjøre vondt hvis hun treffer feil). Hun leker og herjer i sofaen, og tar ikke kommandoer som "gå å legg deg", "ned" osv. Vi er to voksne mennesker uten barn og andre dyr. Hun har knyttet seg veldig tett til oss på ganske kort tid, hun slapper helt av her med oss og er veldig sugen på kjærlighet, noe som bare er koselig. Vi begge er ganske hundevandte, men en slik situasjon som det her har vi ikke vært borti tidligere. vi er veldig usikker på hvordan vi skal gripe an situasjonen. Vi ønsker å få henne trent opp på best mulig måte, men samtidig sørge for at hun føler seg elsket og ønsket av oss. Hun har så utrolig stort potensiale til å bli den aller beste hunden for oss, men vi trenger litt råd. Tar og gjerne imot tips til bøker som bør handles inn (jeg er en lesehest), vi er veldig motiverte og villig til å prøve det meste! (har planer om å kontakte instruktør i morgen for å melde oss på kurs, men er dessverre en stund til oppstart)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvor dere bor, har dere bare en mulighet til kurs? Kan det være andre i nærheten som har kurs før?

For tur så kan det være greit å skaffe en anti-trekk sele med feste foran på brystet (ikke den som strammer bak skuldrene). båndet festes i selen på brystet og i halsbåndet, da har du ganske god kontroll. Jeg bruker det på ridgebacken her. Så må dere såklart trene på kontakt og gå pent i bånd på vanlig måte, det finner du garantert endel tips om her på forumet.

Ellers må jo alt læres fra grunnen av høres det ut som. Grunnen til at hun ikke tar kommandoer er jo sannsynligvis at hun ikke har lært hva de betyr. Start som dere ville gjort med en valp, og lær inn hva som er riktig adferd.

Gode bøker kan være 100% positiv hverdagslydighet og Control Unleashed.

Og så vil vi gjerne ha bilder, presentasjon og oppdateringer! :) Lag en egen tråd for hunden under "Min hund".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Start båndtrening med en gang, feks stopp hver gang hunden trekker, og vent til den er rolig før dere går videre. Dette er et herk, og tar lang tid, spesielt med hunder som ikke er valper og som har erfaring med å trekke og har utholdenhet. Det krever tid og tålmodighet. Som hjelp i treningen er det fint og bruke en haltigrime e.l. eller gå pent sele med feste til båndet forran på brystet så hunden ikke får til å dra dere over ende. Ha gjerne med en vanlig sele på tur slik at dere kan koble om å la både dere selv og hunden få fri innimellom så dere får gått noe tur og hvilt hodet litt, ellers blir det gjerne enten for mye på en gang slik at dere får lite ut av treninga og skaper frustrasjon både hos dere og hunden og/eller at dere ikke gidder å gjennomføre 100% og da ødelegger treningen for dere selv. Har man det travelt feks eller er i dårlig humør så bare hiv på sele og la hunden trekke og ta treningen igjen på neste tur når man kan gjøre det rett. De lærer raskt forskjell på halsbånd (eller noe annet)=gå pent mens denne selen=trekk. Så man kan gjøre det ene uten å ødelegge treningen man har lagt ned på det andre området.

Gå mye tur så hunden får brukt energien sin konstruktivt, det er jo en blanding som nok krever masse stimuli for å være fornøyd, både fysisk og mentalt. Varier gjerne turer med både rolig og avslappende spasering hvor dere rusler rundt å ser på livet(for å roe ned hodet) og litt mer krevende turer hvor hunden får trekke eller løpe. Søksøvelser er veldig fine og enkle øvelser for å slite ut hunder mentalt om dere ikke har noen planer om å trene lydighet e.l. Strø mat/godbiter utover plen, hold i hunden å kast en leke inn i skogen også la den løpe å finne den etterpå, spor osv.

Inne så må dere jo bare begynne å lære inn komandoer, kan hun ligg så må dere jo bare begynne å få henne til å ligge hver gang dere ønsker det og gjenta hver gang hun reiser seg og begynner å herje igjen, til slutt så tar de jo tegningen. Før komandoene sitter så kan dere jo bruke et bånd feks til å avgrense hennes bevegelse når dere trenger en pause, eller når hun er som verst for å hjelpe dere på vei.

Hilsing, lær henne å sitte å ta godbiter fra dere og få andre folk, og dere selv, til å overse henne når dere kommer hjem osv for å unngå den ekstreme forventningen til at folk kommer inn døren. La heller folk hilse etter alle er kommet inn og har satt seg og hunden er rolig, og gjerne uten å herje og hoie så voldsomt, ihvertfall ikke i starten..

Hun er jo bare ung og av en ganske aktiv blanding så dere får nok litt å henge fingrene i, men med litt tålmodighet og konsekvent arbeid så går det seg nok til ganske raskt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...