Jump to content
Hundesonen.no

Oppdaterte retningslinjer


Recommended Posts

Vi gjør oppmerksom på at Hundesonens retningslinjer ble oppdatert i dag. Du kan lese de her: http://hundesonen.no/forum/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

Disse retningslinjene har vi (eiere) oppdatert i samarbeid med administratorer og moderatorer.

Grunnen til at vi har oppdatert retningslinjene er ganske enkelt for å få mer klarhet i reglementet. På denne måten blir det lettere for moderatorne å gjøre jobben sin og lettere for medlemmene å se hvor landet ligger.

Kort oppsummert:

Utvis vanlig folkeskikk, vær høflig og saklig. Behandle andre slik du ønsker å bli behandlet! Sist men ikke minst, følg reglene! Følger man ikke reglene, vil det få konsekvenser.

"Det å være medlem av Hundesonen.no er et privilegium, ikke en rett!"

Link to post
Share on other sites

Her er detaljer omkring hva som er endret. Vi har gjort endringene for å ha jevnere enighet om hvordan vi skal moderere, og etter tilbakemeldinger fra medlemmene. Endringene har vært jobbet med fra starten av november og frem til i går. Vi har fjernet noen punkter, lagt til andre og endret litt på ordlyden i noen. Håper at dette kan hjelpe oss til å moderere bedre og at alle synes at reglene er klarere enn de har vært tidligere.

Det kan hende jeg har oversett noe smått, i tilfelle beklager jeg, men dette tror jeg er alt, og hvertfall det viktigste :) .

Det som er gjort av endringer:
- Fjernet: Det er ikke tillatt å skrive nedsettende, stygt, usaklig til andre. Om du ikke har noe nyttig/saklig å komme med, skal du la være å delta i diskusjonen." siden det dekkes av §1.11

- på 2.3 lagt til at man også kan sende rapport og ikke kun epost

- på 1.8 lagt til at ledelsen vil innhente tillatelse før evt. bruk av innhold fra forumet.

- §3.3 Det er ikke tillatt å bruke bilder fra andre nettsider uten tillatelse fra den som innehar opphavsretten til bildet. Kildehenvisning skal oppgis. Dersom dette ikke overholdes, slettes bildene uten varsel. Stadige brudd på dette medfører advarsel. Du står selv ansvarlig for bilder du poster.
er endret til:
§3.3
Det er ikke tillatt å poste bilder/materiale som er beskyttet av opphavsretten uten tillatelse av opphavsmann. Det samme gjelder linking til slikt (piratkopiert) på andre nettsteder. Du står selv ansvarlig for det du poster.


§1.9
Farvelposter er ikke ønskelig. Har du ikke lyst til å delta aktivt i en tråd eller være på Hundesonen.no lenger så er det ok, du trenger ikke annonsere det. Farvelposter vil uten unntak bli slettet.
er endret til:
§1.6
«Farvelposter» vil bli slettet. Gjentakende «farvelposter» fra enkelttråder vil bli slettet og kan medføre til advarsel.


Dette er fjernet helt, fordi vi enten ser på det som øverflødige regler (aldri/sjelden moderert eller et problem) eller det dekkes av andre punkter:

 • §1.3
  Nye tråder skal plasseres i riktig forum. Er du i tvil, ta kontakt med moderator. Er tråden feilpostet vil moderator flytte den. Gjentatte feilpostinger uten å ta kontakt med moderator kan ende i sletting av tråden.
 • §1.5
  Overdreven bruk av store bokstaver, tegnsetting, smilefjes og lignende kan føre til sletting av posten. Bruk ellers vanlig nettikette.
 • §1.7
  Begrunnelser og forklaringer er påkrevd. Ethvert innlegg som skrives skal ha en mening for leseren. Gjentatt posting av innlegg som "enig", "den suger", "fint!", "haha" ":D" og tilsvarende innlegg uten mer forklaring kan føre til at posten slettes. Dette sørger for at man ikke kan "spamme" for å få innlegg på innleggstelleren.

Vi har lagt til dette punktet for å ha noen bedre eksempler og linjer å moderere etter:

§1.11
Gode og saklige debattinnlegg ønskes. Hvis du bare bidrar med negativitet eller usakligheter, vil det medføre advarsler. Eksempler på hva vi mener bidrar til dårlig stemning på forumet:

 • Bruker får gjentatte advarsler på PM, men nekter å ta det til seg.
 • Bruker som «troller» og bevisst skaper drama med innleggene sine.
 • Konsekvent nedlatende/spydige kommentarer mot andre brukere, uten at det enkelte innlegget nødvendigvis var et personangrep.
 • To eller flere brukere som tydelig er ute etter å «ta» hverandre og ikke klarer å se forbi person.
 • Gjentatt misbruk av redigeringsfunksjonen, dvs. at man ofte skriver noe man angrer på i ettertid og så sletter sitt eget innlegg.

Dette nye punktet erstatter: "Moderatorene kan til enhver tid utstede en advarsel på generelt grunnlag, og for grunner som faller utenfor disse retningslinjene. Disse advarslene behandles på lik linje med andre brudd på regelverket."

Nytt punkt er også:

§4.2

Både administratorer og moderatorer har et liv utenom forumet, derfor kan moderering, advarsler og andre konsekvenser komme i etterkant av hendelser. Spesielt vil dette forekomme hvor moderatorene må bli enige seg imellom før avgjørelser tas.

Link to post
Share on other sites
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.×
×
 • Create New...