Gå til innhold
Hundesonen.no

Antibiotikaresistente bakterier i kylling - håndtering


Lemen
 Share

Recommended Posts

Nå har det vært mye i media om kylling og antibiotikaresistente bakterier. Eksempelvis:

http://www.nrk.no/norge/vil-ha-risikomerking-pa-kylling-1.11926535

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mat/jeg-tar-aldri-i-kylling-med-fingrene/a/23293320/

Mattilsynet er bekymret og det er jammen jeg og siden jeg fôrer med V&H og lager en del hundemat selv, basert hovedsaklig på kylling eller kalkun for tiden. Jeg bruker egen skjærefjøl og egen kniv til all hundemat og vasker meg selvfølgelig godt på hendene før og etter håndtering. Nå vurderer jeg å bruke engangshansker når jeg håndterer hundematen.

De av dere som håndterer V&H eller rått kyllingkjøtt tar dere forhåndsregler? I så fall hvilke?

Endret av Lemen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forer med vom og hundemat. Jeg tar frosne pølser opp fra frysern og legger dem i badekaret til de akkurat har tint. Jeg klipper av tuppen og klemmer innholdet i brødposer (dagsrasjoner), flater ut brødposene (med dagsrasjonen) så de ser ut som A4-ark med vom og hundemat og legger dem flatt i frysern og tar opp etterhvert. Knekker opp innholdet smått mens det er i brødposen og heller det nedi matskålene og bikkjene får altså maten frossent.

Enkelte ganger putter jeg dagsrasjonen i bokser istedenfor i brødposer, putter boksene i frysern, tiner dem og gir opptint til bikkjene. Heller bare maten nedi skålene.

Edit: poenget mitt var at det blir minimalt med vask pga bikkjematen. :ahappy:

Endret av madam mim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Men sist så ville ikke vetrinæren ta biopsi fordi de da kan stikke akkurat på det området som det ikke er ondartet. Og motsatt. Måtte operere den bort også vet man om den er godarta eller ondartet.
    • Hei og hopp. jeg skal bytte for til min 10 mnd gamle finske lapphund. Hun er ekstremt sensitiv i magen, får lett diare. Ønsker et skånsomt og selvfølgelig næringstett for. Har per nå Purizon, og har vært fornøyd med det. Men tenker å prøve noe annet og se om magen blir mer stabil da. Vurderer enten Markus Muhle eller Købers. Har noen noen erfaringer med disse formerkene til sensitive hunder? setter pris på alle svar!:)
    • Nå tviler jeg på at det er spesielt farlig, hvis det var vanlige, små muffinspapir. Bare følg med på allmentilstanden. MEN, når det gjelder slike medisinske spørsmål om ting som kan være farlige så bør du alltid kontakte veterinær heller enn et tilfeldig nettforum, facebook, eller tilfeldige folk. Ta en telefon og spør, det kan redde livet til hunden din.
    • Hunden min klarte å spise tre muffinspapir i går når jeg var på toalettet.. papiret var soggy og mykt, men jeg blir jo bekymret. Hun har ikke kastet opp og bæsjet to fine bæsjer i dag . Formen hennes er også helt normal. Men hun hikket både i går og i dag, og jeg har aldri lagt merke til at hun har hikket før. Noen her som har erfaring med hund som har spist muffins/bakepapir😅 er det noe som pleier å komme ut av seg selv? Eller løses lett opp i magen? kan legge til at hun er bare 3.7 kg så ikke den største hunden.
    • Mitt inntrykk med working cocker er at de er slitsomme arbeidsjern med lite ro i kroppen. De vibrerer av energi. Kjøp deg en vanlig cocker og klipp den ned/ikke barber. Men vil ikke du ha en pelshund er det ganske safe å ikke kjøpe pelshund..  Vil ikke du ha jakthund... ikke kjøp en jakthund.  Ganske enkel matte    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...