Jump to content
Hundesonen.no

Navn på en liten herremann


Recommended Posts

Hjeeelp, hva skal vi kalle hunden?

Det er nesten bestemt at det blir terv på oss. Men hva skal han hete? Det må være noe som det er noe littegrann staselig eller tøft over, men ikke noe som passer på en vimsehund, en svær koloss eller for kongelig, liksom ;)

Vi tenker på

Anton

Hektor

Diego

og heller litt mot Diego i kveld. Hva liker dere best? Andre gode forslag?

Link to post
Share on other sites

Likte både Diego og Anton. :) Her er litt ymse andre forslag:

Cesar, Pablo, Dario, Octavio, Hernán, Aldo

Cedric/Cerdic: "war chief"
Cay: "warrior"
Gideon/Gidin: "mektig kriger"
Adair/Adir: "noble"
Atiq: "ancient noble"
Zeev: "ulv"
Volos: "okse" + "gud over jorda, drager og magi (+) i mytologi)
Mingan: "grå ulv"
Fenris: Fenrisulven fra norrøn mytologi

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Det er litt tøft og klinger godt i munnen? Ser for meg Diego i Istid, som er hard utenpå og myk inni ;) Synes liksom det passer på en hannhund med litt størrelse, altså en som ikke er en liten dachs, f.eks :)

Oberyn, han er det tæl i!

Link to post
Share on other sites

@rosinbolle, Opphavet til navnene, så vidt jeg kan finne:

Cedric/Cerdic: engelsk/indisk opphav
Cay: variant av Kai, Frisisk opphav

Gideon/Gidin: Hebraisk opphav
Adair/Adir: Hebraisk opphav
Atiq: Afrikansk opprinelse

Zeev: Hebraisk opprinnelse
Volos: Kommer fra Slavisk mytologi, Volu betyr okse.
Mingan: Amerikansk/Native American

Hvorfra?? He he he he he

Var den til meg? :P

Link to post
Share on other sites

Det er litt tøft og klinger godt i munnen? Ser for meg Diego i Istid, som er hard utenpå og myk inni ;) Synes liksom det passer på en hannhund med litt størrelse, altså en som ikke er en liten dachs, f.eks :)

Ah, skjønner. Jeg har ikke andre assosiasjoner til navnet enn sør-amerikanske sleskinger, nemlig. :teehe:

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Og jeg til italienske.. Etter et par år i Sør-Italia hvor 70% av samtlige gutter/menn heter Diego etter Maradona (han bragte visstnok det lokale fotballaget til seier, da må man oppkalles, må vite... :huh: ) er navnet lite royalt for meg, gitt... :P

Ah, skjønner. Jeg har ikke andre assosiasjoner til navnet enn sør-amerikanske sleskinger, nemlig. :teehe:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for gode svar.  Jeg bør nok sjekke foret ja, og kanskje høre med dyrlege. 😕  Godt å høre at du mener man kan si tydelig nei til hopping. Har prøvd lenge å bare kaste godbiter på gulvet, uten hell.    Jeg krysser fingrene for at hun vokser av den spisingen av ting - og vi skal være påpasselig med at det ikke er tilgjengelig  Takk igjen 😇
  • 1. Vis misnøye når hun gjør det. Si "nei" og gå mot henne, de fleste vil da trekke unna. Gjør den ikke det, ta tak i halsbåndet og dytt henne bestemt ned. En ESS tar normalt dette veldig raskt uten at man trenger å bli sinna eller bruke store ord. 2. Å spise hundedritt er ikke spesielt vanlig, særlig ikke sin egen dritt. Hva fôrer dere med? Hva får hun av godbiter og mat utenom? 3. Noen hunder har dessverre slik adferd, det eneste dere kan gjøre er så sørge for at hunden ikke har tilgang til slikt. Selv små biter av tråd og tøy kan være livsfarlig, så lenge hunden tygger på dette eller sluker det må dere holde ting unna henne. Lukk dørene etter dere og hold rommene hun får være i fritt for alt hun kan spise på. Mange gir seg med sånt når de blir eldre.
  • Hei😊  Da er det klart at jeg skal få en valp i slutten av juli🥰  Har noen tips til fine hundenavn til ei fluffy tispe?  Har funnet noen navn, men kom gjerne med forslag 😊 Gjerne navn som ikke "alle" andre har.
  • Hei. jeg har en valp å 5 mnd. Og har tre spørsmål  1. hvordan kan man klare å avvenne og hoppe på benk, og bordet for å lukte, snuse. Hun gjør det gjerne når vi spiser, men også ellers. Hvordan gå frem for å få bort den type hopping?  2. Hun spiser sin egen bæsj, kan man klare å avvenne henne med det, hvordan få henne til å forstå at det ikke er ok, og avvenne henne med det 3. Alt hun kommer over av ting og svelge, det svelger hun. Eks. Sokker, truser, hårstrikk, kjøkkenklut etc. er selvfølgelig veldig påpasselig med å ikke ha disse tingene tilgjengelig men dessverre har hun klart det likevel et par ganger.  Er det mulig å lære henne til at hun ikke må svelgen alt. Og da mener jeg sluke helt. At ting kan bli hull i, lekes med eller ødelagt det kan led valp  skje men ikke bra hun svelger hele ting på den måten.  rasen er en engelsk springer spaniel  Jeg håper virkelig på gode svar som kan hjelpe oss Catglom
  • Jeg vet ikke hvordan du gradvis vente hunden til bussturer, for det kan være lurt å ta det gradvis. Bjeffingen kan bety at han føler seg utrygg. Jeg har en hund som kan bli usikker, og da bjeffer han. Så våre første turer med buss var utenom rushtiden (=få folk på bussen), og de varte kun ett stopp. Og så gikk vi videre på tur til fots. Så bussturene var veldig korte for at han skulle få en følelse av trygghet. For oss er det heldigvis ikke blitt et problem, men vi har enda ikke tatt de lange turene. Vil tro de vil gå helt bra.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...