Gå til innhold
Hundesonen.no

halter av og til


antonia
 Share

Recommended Posts

Dyret her har siden i sommer ved 3 tilfeller plutselig begynt og halte på høyre fremlabb.

Det kommer plutselig, og han setter da nødig foten i bakken! Han kaster seg ned og biter i poten og halter skikkelig..

Men så går det 10min - 3t, og så er han helt fin igjen! Før det plutselig skjer igjen en stund etter..

Vetrinæren har ikke sett på han enda, siden jeg første gangen antok det var sten eller noe mellom tærne. Men nå har det skjedd to ganger på to uker(begge ganger på trening på grusbane) og vetrinæren blir besøkt på torsdag. Han begynte å halte igjen på trening i kveld, og går ikke helt rent ennå, selv om det er to timer siden.

Vi skal på trening igjen på onsdag, og skal da prøve med potesokk og jeg må få filma(han blir bananas hos vetrinæren) om han begynner å halte..

Jeg har klemt, dratt, presset og undersøkt hver mm av poten uten at han reagerer, jeg har klemt og strukket hele benet, skuldrene og ryggen, men ingen reaksjon i det heletatt!

Når han begynte å halte i dag så hylte han når jeg tok i den ene tåa, men nå reagerer han ikke i det heletatt..

Han har furunkulose, men jeg finner ingen hevelse eller furunkler! Han har ikke engang sopp!

Har noen noen som helst idé om hva det kan være? Vanskelig å ha hund som ikke kan undersøkes uten å dopes ned(han blir så glad og "høy" at all smerte glemmes), og når haltinga gir seg like brått som den kommer..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nja, han er 7år og fra adfrie linjer.. og får ikke det helt til å stemme med at han gnager på poten? Og burde han da ikke halte oftere? Og ha en uren gange til vanlig?

Han halter slik som han pleier å gjøre om han har noe ekkelt mellom tærne, og i mellom de gangene han halter så er han helt fin!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan være forkalkninger av noe slag, i tærne feks. Trenger ikke å slå ut hele tiden, feks kan det slå ut bare når han tråkker feil eller på visse underlag, kan sitte i litt etter det stikker til, men går vekk relativt kjapt som regel når det ikke er konstant smerte. At han gnager på foten kan jo være alt slags ubehag som er grunnen til. Men det er jo fryktelig vanskelig og gjette på slikt da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja er jo egentlig en umulig oppgave! Men føler jeg må surre tankene og høre litt rundt før jeg tropper opp hos vetrinæren. Blir jo gal av å vente to dager uten å føle man blir smartere(om enn kanskje ikke på relevante ting ;) )

Forkalkning i en tå hadde ikke forundret meg, for jeg er ganske sikker på at det er i poten problemet ligger. Blir røntgen, så får vel svar da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår gamle flat begynte med det, det viste seg etter en (god del) tid å være kreft :( Vi utredet han en masse, det ble ikke funnet noe som helst - og sånn var det et år eller 2, vi fant ikke ut av det. Det var en intens halthet som kom, varte noen få timer og så forsvant helt. Det gikk en god stund, men så kom haltheten oftere og oftere, den opptrådte på ulike ben og etterhvert var det tydelig at han hadde intense smerter samtidig. Da ble han utredet for kramper, vi prøvde ulike typer smertestillende. Så ble han slapp, tynn, orket ingenting, hadde høy feber. Da ble han satt på antibiotika, da den ikke hjalp i løpet av 3 dager, ble det tatt ny røntgen og først da kunne man se at han hadde kreft, at den var fremskreden, at han hadde væske i brysthulen og rett og slett sang på siste vers. Han ble ikke med hjem.

Det jeg vil si med den bedrøvelige historien, er ikke annet enn ha alle muligheter åpne - og er det mulighet for annet enn "vanlig røntgen" (CT, MR) så bruk det hvis vanlig røntgen ikke viser noe. Jeg har fremdeles hjertesorg for stakkars Kakkelakken som burde ha få sluppet de siste 3-4 mnd av livet sitt pga all kløning rundt diagnostisering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...