Gå til innhold
Hundesonen.no

Elgkjøtt til gryte - pris?


turbogutten
 Share

Recommended Posts

Vi skal gifte oss neste år og prøver nå å få tak i kjøttet siden det er elgjakt.

Jeg har satt min kusine på saken da hun kjenner litt jegere, men alt avhenger jo av om de har noe til overs.

Hva er det normalt å betale for elgkjøtt fra jeger? Jeg ser jo at man får det for 110-150kr pr kg på diverse nettsider. Er det mye dyrere enn fra jeger?

Dersom noen kjenner noen som trenger å selge litt kjøtt så er det bare å si ifra hehe.

Vi trenger "bare" 20 kg ca.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, det er sikkert ulike praksiser rundt om, men her er det ikke vanlig å kjøpe direkte fra jegere egentlig - mest fordi det er såpass lite på hver jeger her i traktene. Jeg vet altså lite om pris, ville tatt kontakt med et viltslakteri i østlandsområdet for å høre med de. Men - vær litt nøye på hva dere får. Kjøper du av en privatperson under bordet er det vanskelig å si noe om hva slags kvalitet du får. Jeg hadde ikke turt det til bryllup, må jeg innrømme. Jeg ville heller forsøkt å kjøpe direkte fra et godkjent viltslakteri, da skal i alle fall behandling og pakking av kjøttet oppfylle mattilsynets krav.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, det er sikkert ulike praksiser rundt om, men her er det ikke vanlig å kjøpe direkte fra jegere egentlig - mest fordi det er såpass lite på hver jeger her i traktene. Jeg vet altså lite om pris, ville tatt kontakt med et viltslakteri i østlandsområdet for å høre med de. Men - vær litt nøye på hva dere får. Kjøper du av en privatperson under bordet er det vanskelig å si noe om hva slags kvalitet du får. Jeg hadde ikke turt det til bryllup, må jeg innrømme. Jeg ville heller forsøkt å kjøpe direkte fra et godkjent viltslakteri, da skal i alle fall behandling og pakking av kjøttet oppfylle mattilsynets krav.

Da skal jeg undersøke viltslakteri! Veldig greit at ting er godkjent ja!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke nødvendigvis helt enig med Aya om at viltslakteri alltid er mye bedre enn privatpersoner. Jeg kjenner flere private som gjør en ypperlig jobb med viltkjøttet sitt og flere viltslakterier som har noen svin på skogen, dessverre...

Men har man ingen kontakter, så er det helt klart tryggest og greiest å oppsøke et viltslakteri. Selv om det vil nok bli dyrere.

Der hvor slekta mi kommer fra er det helt normalt å kjøpe direkte fra jeger. Men vi pleier jo å kjøpe et helt dyr og tar jobben videre sjøl, og det er dere kanskje ikke interessert i?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et par i familien til eksen min jaktet, vi kjøpte litt fra dem. Begynner å bli lenge siden, men mener å huske at vi betalte rundt 100 kr pr kg for alt vi kjøpte. Det var da en blanding av steik å kjøttdeig, så hadde vi kjøpt bare steik hadde det sikkert vært dyrere og motsatt. Elgjakt er jo ikke billig å drive med heller så synes de prisene ringar funnet er allrighte, og jeg tror ikke du får det veldig mye billigere annen plass. Kanskje med unntak av familie eller venner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke nødvendigvis helt enig med Aya om at viltslakteri alltid er mye bedre enn privatpersoner. Jeg kjenner flere private som gjør en ypperlig jobb med viltkjøttet sitt og flere viltslakterier som har noen svin på skogen, dessverre...

Men har man ingen kontakter, så er det helt klart tryggest og greiest å oppsøke et viltslakteri. Selv om det vil nok bli dyrere.

Der hvor slekta mi kommer fra er det helt normalt å kjøpe direkte fra jeger. Men vi pleier jo å kjøpe et helt dyr og tar jobben videre sjøl, og det er dere kanskje ikke interessert i?

Jeg mener absolutt ikke alt viltslakteri alltid er mye bedre enn privatpersoner altså, og sa vel ikke det heller? Men så lenge man ikke kjenner noen, og finner et viltslakteri som er offentlig godkjent, så tror jeg har man ørlite mer trygghet enn når man kjøper fra hvem som helst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener absolutt ikke alt viltslakteri alltid er mye bedre enn privatpersoner altså, og sa vel ikke det heller? Men så lenge man ikke kjenner noen, og finner et viltslakteri som er offentlig godkjent, så tror jeg har man ørlite mer trygghet enn når man kjøper fra hvem som helst.

Det er jeg helt enig med deg i og ville definitivt gjort det selv, om jeg ikke kjente noen jeg stolte på :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...