Gå til innhold
Hundesonen.no

dine beste, billigste og/eller sunneste brødoppskrifter


Raksha
 Share

Recommended Posts

Husmora i huset her (meg) savner å bake med vanlig mel, så funderer på å lage brød til Bonden og Lillemor. At brødprisene på coop marked er helt horrible om man skal ha noe annet enn x-tra kneip og loff er også medvirkende faktor.

Så da begynner jakten på forskjellige oppskrifter så jeg får testa ut hva de liker og hva som er greit økonomisk. Baker uten brødbakermaskin i første omgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å bruke denne oppskriften sånn ca (type mel og sånt varierer litt med hva vi har i hus)

1 kg sammalt hvete (fin eller grovt)

0.5 kg fullkorns hvetemel

300 gr med sammalt rug (grovt eller fint)

200 gr med linfrø, solsikkekjerner, havregryn etc

1 pose gjær

1.5 dl lunkent vann

litt salt hvis man vil og 2 ss olje hvis man vil.

Deigen er klissete, så jeg rører den sammen for hånd og putter den oppi brødformer. Settes inn i kald ovn og skru på 75 grader i 1 time, skru så opp til 220 i en halvtime, ta brødene ut av formen og snu dem, sett dem så inn igjen i ca 15-20 min (hvis det kommer en hul lyd når du banker på dem er de ferdige)

Det her blir da altså 2 store brød, ganske tungt men metter bra og jeg synes de er veldig gode :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmm skulle hatt oppskrifta som mor mi en gang lagde tl meg. Den var god og mettende og fornuftig pris på regner jeg med siden hun er av den aldersgruppen som ikke hadde så mye. Får se i morgen om jeg kan finen de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker aldri oppskrift på brød, men tar det jeg har i skapet, derfor blir de aldri like. Det viktigste for at jeg skal få de til er at det ikke blir for lite siktet hvetemel i forhold grovt.

- Det er veldig godt med havregryn og havrekli. Litt yoghurt i gjør underverker.

- Den beste ferdigblandingen er å bruke 2 deler dansk rugbrødblanding og 1 del hvetemel for å få et litt luftigere brød.

- Hvis jeg bruker helkorn og/eller frø så skolder jeg de og lar de ligge og svelle før jeg blander det i melet, for da blir kornene ikke så harde og brødet holder seg saftig. Men egentlig unngår jeg mest mulig korn og frø av diverse årsaker :icon_redface:

Jeg skulle gjerne hatt oppskriften på min gamle, avdøde bestemors brød. De var litt mørke inni og med nesten brent skorpe. Kjempegode og holdt seg lenge.

Et tips er å lage ferdig brødleivene og fryse de uten å steke de først. Da er det bare å ta de opp, tine dem og la heve, og steke :D Det samme med rundstykker og boller.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...