Jump to content
Hundesonen.no

Knappe baksteg i trav


Alvira
 Share

Recommended Posts

Arthur har alltid hatt et flott baksteg, men nå i det siste har det blir markant knappere og litt trippete. Han er ikke halt og viser ingen smerter.

Jeg har tenkt at det skyldes muskelvekst (han er 14 mnd), og derfor litt stramme muskler?

Jeg lar han løpe løs for å strekke seg, traver på grus, tøyer litt og masserer.

Er det noen andre som har vært borti dette eller har tanker om hva det kan skyldes og hva som kan hjelpe? :)

Link to comment
Share on other sites

Hvordan baksteget blir er jo avhengig av hvordan han er konstruert. Hunder traver ikke hver gang de skal gå, de går i passgang for å spare energi og naturlig nok blir det ikke noe kvantesprang av det.

Nå har du en stor og tung hund som ikke bør belastes så tungt før han er ferdig utvokst og røngtet, men lett sykling frem til han viser tretthetstegn er super trening.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan baksteget blir er jo avhengig av hvordan han er konstruert. Hunder traver ikke hver gang de skal gå, de går i passgang for å spare energi og naturlig nok blir det ikke noe kvantesprang av det.

Nå har du en stor og tung hund som ikke bør belastes så tungt før han er ferdig utvokst og røngtet, men lett sykling frem til han viser tretthetstegn er super trening.

Ja, jeg vet. Jeg bare ble forundret av den plutselige endringen. Jeg belaster han ikke noe særlig, han får løpe løs slik at han styrer det selv pluss lett jogg (jeg har ikke sykkel) på grus til en av oss blir sliten - som oftest meg :P

Link to comment
Share on other sites

Det trenger jo ikke å bety noe særlig, men det kan selvsagt være tegn på underliggende sykdom som for eksempel hofteleddsdysplasi (det gjør vondt å ekstendere hoftene helt, derfor korte steg). Er greit å være obs på det, men jeg ville ikke fått panikk hvis hunden plutselig gikk litt rart en dag. De kan jo dunke seg og få litt vondt uten at det betyr at det er noe alvorlig.

:)

Link to comment
Share on other sites

Ene dvergpinscheren vår med høy grad PL fikk korte steg, slik @ beskrev over. Overlinjen ble også rar, fordi hun "understilte" seg når hun sto. Etter operasjon fikk hun tilbake de lange stegene sine, der bakfoten var helt strekt ut bak. Hun stiller seg også opp bra nå. Nå merket vi hennes PL av andre grunner enn steglengde, det var først noe vi la merke til etter hun var operert, og hun plutselig fikk tilbake steglengden og måten å stå på som hun hadde hatt som valp.

Det kan jo selvsagt også være ingenting. Hunder utvikler seg jo i rykk og napp. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar alle!

Håper virkelig det hverken er HD eller PL - linjene hans er relativt fri for HD og usikker om PL er et veldig stort problem hos rasen.

Ja, meget mulig det er en låsning. Etter tre dager med massasje og tøying ser jeg bedring.

Nei, det er jo for all del ikke nødvendig at det er noe galt, men - driver jo aktivt med ustilling og da legger man merke til slikt ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...