Jump to content
Hundesonen.no

Chihuahua valp som ikke sover aleine!


Selmagaup
 Share

Recommended Posts

Har en chihuahua valp på 13 uker, har hatt henne nå i 2 uker.. Men hun vil ikke sove aleine! Hun må sove enten på fanget, på brystet eller bare inntil meg.. Har prøvd mange ganger å legge henne over i teppet hennes på sofaen mens hun allerede sover, å det funker veldig greit.. MEN, med en gang jeg reiser meg opp av sofaen, så våkner hun.. Går jeg ut på kjøkkenet for å hente noe(åpen kjøkken løsning, så hun kan se meg hele tiden), så kommer hun etter..

Har prøvd en hel dag å ikke sitte i sofaen, i håp om hun skal bli så trett at hun til slutt sovner av seg selv, men da sover hun rett å slett bare ikke.. Å har forstått at en valp skal sove ganske mye i løpet av en dag, å ikke våknes om den sover.. Men om hun ikke kan sove i nærheten av meg, så sover hun rett å slett ikke.. Har noen noen tips om hva jeg kan gjøre for at hun ikke skal være så avhengig av meg for å klare å sove??

Link to comment
Share on other sites

Trene alene trenign var min første tanke. Altså begynne pent og pyntlig med å gå på do for å tisse alene, jobbe forsiktig at hun skal bli litt mer selvstedig. Ta på deg en t skjorte og ta en treningsrunde, legg t skjorten der hun skal sove. Overse valpen og gjør andre ting i leiligheten.

Jeg har en fast genser jeg svetter i som valpene får i tur og orden og den liker dem godt å ligge på i starten til dem blir ekstra trygg

Det er noe av tingene du kan prøve

Link to comment
Share on other sites

2 uker er veldig kort tid, så jeg ville ikke stresset med det. Hadde det sånn her også de første ukene. Bare fangsoving, og med en gang jeg reiste meg så spratt valpen opp (hvis jeg hadde flyttet henne til kurven ved siden av meg mens hun sov).

Etter en stund begynte hun å slappe mer av, og foretrakk faktisk å sove i kurven sin, men hun spratt fremdeles opp hver gang jeg reiste meg for å gå på do eller ta meg et glass vann. Det sluttet hun faktisk ikke med før første løpetid, men etter det fikk hun litt mer trygghet på egenhånd.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :) Blir litt mer roligere når jeg hører det er litt mer "normalt". Sliter også masse med piping, når hun ikke får oppmerksomhet.. Kan stå på kjøkkenet å lage middag, hun er rundt beinene mine å snuser, men så fort hun ikke for noe oppmerksomhet så begynner pipingen.. Konstant! Å hun gir seg ikke før jeg gir henne oppmerksomheten igjen.. Men det er vel kanskje litt sånn i begynnelse?? Til hun blir litt mer "vant" med ting? Er Min første hund, så har ikke så veldig mye erfaring, men prøver å lese meg til så mye som mulig :)

Link to comment
Share on other sites

Her sover hundene også helst tett inntil og når jeg reiser meg, er de klare for nye eventyr. De er fem og sju :lol: De kan sove for seg selv og de kan være alene hjemme, men sånn hvis jeg først ligger i sofaen, så ... :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...