Jump to content
Hundesonen.no

Valpeknurring!


Vargh
 Share

Recommended Posts

Vargh klarer helt fint å leke med voksne hunder, men andre valper er en annen sak. En av naboene våre har en valp som er litt mindre enn han, å denne reagerer han svært mye på. Lek blir mye mer intens, han knurrer mye og skal legge valpen i bakken. Å da mener jeg knurrer MYE, det stopper ikke. Usikker på ossen jeg skal takle dette. Er det bare lek? Eller blir han faktisk aggressiv? Hjelp!

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke så godt å si. Men nei, jeg syns ikke du skal la han få lov. Slik "lek" blir ofte en trening på å være tøff til de blir voksne. Hvis han er slik fra første øyeblikk når han leker med denne valpen ville jeg ikke gitt han lov overhodet. Hvis det er slik at det tar ei stund før han starter sånn så ville jeg tatt han ut av leken med en gang han startet.

Jeg som har en rase som kan være aggressiv overfor fremmede hunder i voksen alder er blitt ganske oppmerksom på at voldsom lek som ung kan gjøre de tøffere som voksne.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ta han bort fra lek hver gang han begynner å bli for voldsom. Da kan han heller sitte hos deg og se på at de andre leker.

Når det er sagt så er det noen hunder som leker med mye mer lyd enn andre og det trenger ikke være aggresjon i bildet i det hele tatt. Min labrador så ut som om han skulle drepe de han lekte med noen uker før han skjønte tegningen... Men jeg anbefaler deg å la hunden leke med andre dersom det er en voksen og ansvarlig tispe tilstede, blir han for voldsom kan hun rydde opp og sette han på plass.. De gjør det veldig mye bedre enn hva vi klarer.

Link to comment
Share on other sites

Knurring er jo greit nok, mange har mye lyd når de leker å mange kan høres sinte ut for dem som ikke kjenn dem, selv om de ikke er det. Jeg ville sett mer på helheten jeg, og ikke bare fordi hunden kan utvikle dårlig oppførsel om han får holde på, men like mye fordi den kan utvikle stress og at det ikke er positivt for noen av de å holde på slik. Noen hunder kan bare tilsynelatende uten grunn trigge stress, usikkerhet, aggresjon e.l. det bare er slik, er sikkert noe småting vi ikke ser i språk eller oppførsel eller generell kjemi, jeg ville bare unngåt åla slike leke sammen å heller funnet på andre ting, gå tur feks. Er der noen du omgåes en del så kan dere jo forsøke igjen senere etter at de har fått gått en del turer sammen, uten herjing, eller kanskje det bare er et aldersproblem, som blir bedre når de modnes litt begge to. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...