Jump to content
Hundesonen.no

Noen som bruker Happy Dog? Efaringer?


MariusJ
 Share

Recommended Posts

Vi tester fortsatt ut litt forskjellig for etter at blandingshunden Akira flyttet inn tidligere i år. Hun er litt kresen og vil gjerne ha noe ekstra i matskålen for å ta til seg maten. Og da er Vom favoritten.

Uansett, vi kom over et nytt merke for oss i går; Happy Dog. Det så jo ganske interessant ut, så vi tok en råsjangs på en 15 kilos sekk med "Adult Sport". Mye spennende innhold. Noen som har prøvd dette merket og har noen meninger?

Innhold:

maize, poultry meat meal, meat meal, beef fat, poultry fat, rice flour, haemoglobin (dried), lamb meat meal, fish meal, beet slices, hydrolysed liver, sunflower oil (0.75%), apple pomace (dried) (0.7%), powdered egg, sodium chloride, yeast (dried), potassium chloride, rape seed oil (0.25%), barley (fermented) (0.2%), seaweed (dried) (0.15%), linseed (0.15%), artichokes, dandelion, mussel flesh (dried) (0.02%), ginger, birch leaves, nettles, sage, coriander, rosemary, thyme, liquorice root, chamomile, meadowsweet, wild garlic. (total herbs: 0.14%) Digestible energy: 1,770kJ/100 g

Link to comment
Share on other sites

Det foret inneholder mest av står først på innholdsfortegnelsen, så jeg reagerte litt på at den inneholder mest mais... Hunder utnytter best animalske produkter, så jeg ville undersøkt hvilke formerker som inneholder mest kjøtt og eliminert derfra. Spørs jo også litt på hva dere har prøvd tidligere og hva dere får tak i der dere bor :)

Link to comment
Share on other sites

Når man ser på analysen og ser at det er bare 26% protein til tross for 2+3 ingrediens er kjøttmel (ca 3x mer protein enn rent kjøtt) og KUN 16% fett når 4+5 ingrediens er fett så er det innmari mye mais i fôret. Vil tro godt over 50% av ingrediensen er mais. Så nei, det er ikke et spes godt fôr.

Når du sier vom, mener du da kumagen, eller blandingsfôret Vom og Hundemat?

Ellers er det fullt mulig å få hjemlevert kvalitetsfôr via posten om utvalget der du bor er magert.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja, akkurat det der med mais syns også jeg var merkelig. Og kanskje ikke ønskelig. Fant denne siden nå: http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0308/happy-dog-adult-sport

Deter blandinsforet jeg mener med Vom, @tulip. Ellers så er utvalget rimelig magert her vi bor ja...

Hvorfor ikke bare gi Vom og hundemat om et også er favoritten? Helt klart bedre enn noe tørrfôr, det. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, akkurat det der med mais syns også jeg var merkelig. Og kanskje ikke ønskelig. Fant denne siden nå: http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0308/happy-dog-adult-sport

Deter blandinsforet jeg mener med Vom, @tulip. Ellers så er utvalget rimelig magert her vi bor ja...

Animail shipper over hele landet, kjøp for over 1000 kr i slengen og frakten er gratis. Dere får det levert på døren og de fører de fleste merker, også de av svært høy kvalitet.

www.animail.no

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...