Jump to content
Hundesonen.no

Hadde besøk av ei venninne igår og Arya hylte skikkelig.


Renate Kristiansen
 Share

Recommended Posts

Vanskelig å finne passende overskrift.. I allefall hadde besøk av ei venninne igår, som traff Arya for første gang. Arya ble helt vill av glede som hun alltid blir når hun ser folk. Så venninna mi setter seg ned for å kose, stryker henne og plutselig så hyler hun til som om hun hadde banket henne :/ vi ble begge veldig sjokka. Så Arya sprang i stua og når hun kommer inn på kjøkkenet igjen bjeffer huk flere ganger til venninna mi. Jeg snakker med lys stemme og sir hun må slutte å tulle, Arya blir stille, jeg tar henne opp og koser med henne og sjekker om hun har vondt noe sted, men virket ikke slik. Og etterpå så tok hun flere ganger kontakt med venninna mi for kos, men hun turte rett og slett ikke kose med henne i tilfelle hun skulle hyle til igjen. Lot henne lokte på seg og slikt men torte ikke gi henne kos...

Og når vi var å gikk en lufte tur var hun veldig på vakt og boffet /bjeffer mot en trampoline der noen barn hoppet. Jeg snakket da og med lys stemme og ba henne slutte tulle og slikt.så roet hun seg.

Kan alt dette være reaksjon på at hun var Alene igår?

Link to comment
Share on other sites

Nei, det er neppe en reaksjon på at hun var alene i går. Enten så kan hun ha tråkket feil eller noe som gjorde vondt, om hun var ivrig, ellers så kan hun ha vondt noe stess (ryggen etc) som stikker til innimellom, kanskje venninna de var uheldig å tråkket på halen (kanskje tom bare noen hårstrå fra halen som lugget litt) eller en tå uten å merke det, uansett så er det bare å ikke bry seg om det, de kommer over det igjen. Ifht det andre så kan det være forskjellige ting, alder (hormoner osv som tuller litt med dem), at det blir mørkere, ny plass, nye folk, din oppførsel osv, masse som spiller inn, men det går seg nok til igjen :)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...