Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan legge opp treningen


Vanja
 Share

Recommended Posts

Har en valp på 4 måneder, og sliter med å legge opp en "treningsplan". Bruker klikker, og holder bare på noen få minutter om gangen. Noen ganger en gang om dagen, andre ganger et par-tre ganger om dagen.

Men jeg sliter med å planlegge, og er redd for at det blir for lite variasjon. Enn så lenge så har jeg bra flyt på targetstick, musematte, sitt og de siste par dagene dekk. I dag prøvde jeg target med pekefingeren min, og det gikk greit.

Må trene mer på kontakt, både hjemme og ute.

Noen som har tips eller linker til sider hvor jeg kan få hjelp til å trene "konstruktivt"? Slik at jeg ikke ender opp med å trene på de samme tingene lenge, og dermed begrense adferdene hun tilbyr? Jeg trener bare en ting per økt.

Merker at jeg blir litt sånn "hva skal jeg klikke på i dag, da", også ender jeg opp med enten target, musematte, sitt eller ligg... :blink: Vil ikke forvirre henne, men heller ikke begrense henne.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe. Det var jo et godt poeng. Gikk litt lydighet med forrige hunden (flere år siden, og ikke husker jeg hvordan jeg 'startet' liksom), og har vel noen tanker om å prøve litt med denne også. Spor er noe jeg ikke har prøvd, men har lyst til å prøve.

Men når det gjelder spørsmålene mine nå, så er det fremtidig LP jeg egentlig har i tankene (sammen med alle de nødvendige hverdagskommandoene selvsagt, men de bekymrer meg ikke veldig).

Nå er hun 50% setter, ikke den mest førerorienterte, men umulig er det selvsagt ikke. Slik sett burde jeg kanskje terpe kontakt en del... det er jo nødvendig uansett, og det har jeg vel ikke vært flink nok til enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo f.eks begynne med å lære inn en del av grunnferdighetene? Det er mange og ta av, og da får du variasjon samtidig som du lærer inn "alfabetet" til de senere LP-øvelsene. :)

Men, ja, kontakt er jo alfa og omega. Ville også lekt mye med valpen, funnet hvilke typer leker hun synes er ekstra stas slik at du kan gjemme dem bort og bruke dem kun som belønning under trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må bli med på "tren-alongen" her på sonen :D Også har vi en innlæringstråd som kan være aktuell for å få og gi inspirasjon og tips :)

Her: http://hundesonen.no/forum/topic/75315-tren-along-ukens-utfordring-eller-noe-saant/ (Ukas utfordring blir annonsert i denne tråden)

Her: http://hundesonen.no/forum/topic/75722-innlcring-av-momenterdelmomenter-tips/

Ellers er du jo på god vei :) Det er utrolig masse å trene på med en ny valp, og det blir fort litt overveldende så det er lurt å ha en slags plan for hvilke ferdigheter man til enhver tid skal trene på. Jeg prøver å ta to pr. økt, og trene litt forskjellig til enhver tid. Det gir ikke fantastisk progresjon, men da kommer vi litt i gang med alt. Lek er lurt da .. jeg passer på å ta med meg en eller flere leker på tur eller når valpen er med på kjøretur, og ta pauser underveis med litt godbiter og lek hvis hun er mottagelig for det .. hvis ikke får hun bare snuse og venne seg til steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du trenar mot noko (som LP du nevnte over her), så ville eg laga til ein enkel treningsplan, og satt opp det du skal trene på den eine dagen og planlegge utifrå det. Og så ville eg i vert fall starta med innlæring av kontakt og fvf/lineføring :)

Tips til superenkel treningsplan, som til og med eg har klart og bruke over lang tid no! :)

10363365_10154182858470468_5878931217304

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...