Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan legge opp treningen


Vanja
 Share

Recommended Posts

Har en valp på 4 måneder, og sliter med å legge opp en "treningsplan". Bruker klikker, og holder bare på noen få minutter om gangen. Noen ganger en gang om dagen, andre ganger et par-tre ganger om dagen.

Men jeg sliter med å planlegge, og er redd for at det blir for lite variasjon. Enn så lenge så har jeg bra flyt på targetstick, musematte, sitt og de siste par dagene dekk. I dag prøvde jeg target med pekefingeren min, og det gikk greit.

Må trene mer på kontakt, både hjemme og ute.

Noen som har tips eller linker til sider hvor jeg kan få hjelp til å trene "konstruktivt"? Slik at jeg ikke ender opp med å trene på de samme tingene lenge, og dermed begrense adferdene hun tilbyr? Jeg trener bare en ting per økt.

Merker at jeg blir litt sånn "hva skal jeg klikke på i dag, da", også ender jeg opp med enten target, musematte, sitt eller ligg... :blink: Vil ikke forvirre henne, men heller ikke begrense henne.... :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe. Det var jo et godt poeng. Gikk litt lydighet med forrige hunden (flere år siden, og ikke husker jeg hvordan jeg 'startet' liksom), og har vel noen tanker om å prøve litt med denne også. Spor er noe jeg ikke har prøvd, men har lyst til å prøve.

Men når det gjelder spørsmålene mine nå, så er det fremtidig LP jeg egentlig har i tankene (sammen med alle de nødvendige hverdagskommandoene selvsagt, men de bekymrer meg ikke veldig).

Nå er hun 50% setter, ikke den mest førerorienterte, men umulig er det selvsagt ikke. Slik sett burde jeg kanskje terpe kontakt en del... det er jo nødvendig uansett, og det har jeg vel ikke vært flink nok til enda.

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo f.eks begynne med å lære inn en del av grunnferdighetene? Det er mange og ta av, og da får du variasjon samtidig som du lærer inn "alfabetet" til de senere LP-øvelsene. :)

Men, ja, kontakt er jo alfa og omega. Ville også lekt mye med valpen, funnet hvilke typer leker hun synes er ekstra stas slik at du kan gjemme dem bort og bruke dem kun som belønning under trening.

Link to comment
Share on other sites

Du må bli med på "tren-alongen" her på sonen :D Også har vi en innlæringstråd som kan være aktuell for å få og gi inspirasjon og tips :)

Her: http://hundesonen.no/forum/topic/75315-tren-along-ukens-utfordring-eller-noe-saant/ (Ukas utfordring blir annonsert i denne tråden)

Her: http://hundesonen.no/forum/topic/75722-innlcring-av-momenterdelmomenter-tips/

Ellers er du jo på god vei :) Det er utrolig masse å trene på med en ny valp, og det blir fort litt overveldende så det er lurt å ha en slags plan for hvilke ferdigheter man til enhver tid skal trene på. Jeg prøver å ta to pr. økt, og trene litt forskjellig til enhver tid. Det gir ikke fantastisk progresjon, men da kommer vi litt i gang med alt. Lek er lurt da .. jeg passer på å ta med meg en eller flere leker på tur eller når valpen er med på kjøretur, og ta pauser underveis med litt godbiter og lek hvis hun er mottagelig for det .. hvis ikke får hun bare snuse og venne seg til steder.

Link to comment
Share on other sites

Om du trenar mot noko (som LP du nevnte over her), så ville eg laga til ein enkel treningsplan, og satt opp det du skal trene på den eine dagen og planlegge utifrå det. Og så ville eg i vert fall starta med innlæring av kontakt og fvf/lineføring :)

Tips til superenkel treningsplan, som til og med eg har klart og bruke over lang tid no! :)

10363365_10154182858470468_5878931217304

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...