Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund med allergi


Tia88
 Share

Recommended Posts

God kveld :)

Blandingshunden vår har vært helt ekstrem med slikking på poter, kløing og mistet pels rundt øynene de siste 5 ukene. Trodde først det var fordi han har badet så mye i havet i sommer.

Vi var hos vetrinæren på mandag og det ble konkludert med allergi. Mest sannsynligvis pollen / midd.

Har lest mye på nettet de siste dagene (farlige greier), og noe som vetrinæren også bekreftet, det er dyrt å behandle hunden med vaksiner. Da allergien er en kronisk sykdom som forverres og hunden trenger livsvarig behandling.

Ulike mennesker har dratt meg i forskjellige retninger i det siste. Noen sier at det ikke er humant å la hunden forsette å leve :cry: og andre har tipset meg om Homeopati/akupunktur.

Er det noen som ønsker å dele sine erfaringer rundt dette temaet? Har noen forsøkt homeopai?

På forhånd takk for svar:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Førs så er det vel greit å starte med blodprøve for å finen ut av hvor du skal leite etter allergener.

Er det midd så har du det i tørrfor som lagermidd og huset som husstøvmidd.

I forhold til foret så er sanen for som vom og hundemat eller norwegian polar kjekke for å utelukke midden. Huset så gå på naaf.no sine hjemmesider. Den samme infoen som gjelder mennesker gjelder også dyr.

Pollen gjelder vaske skylle regime som andre kan bedre enn meg. det har vært mye av den i sommer da.

Så ville jeg sett på akupunktur eller andre alternativer når jeg hadde gjort det som er nevnt over. Har brukt akupunktur og det hjalp til en hvis grad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for rask svar :) , blodprøver er tatt for å utelukke det ene og det andre, får svar på mandag. Billy spiser Norwegian Polar, og har gjort det siden vi fikk staffen i huset, rundt påsketider i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om hunden ikke blir kvitt plagene så er jo selvsagt avliving et reelt alternativ (litt ettersom hvor mye den plages selvsagt), men først må man jo forsøke :) Finnes mange hunder som lever greit med allergi også, selv om ikke alle gjør det, litt individuelt hvor ille det er og hva de er allergiske mot.

Første bud er jo å finne ut hva hunden er allergisk mot, her kan det være greit å skrive "dagbok", hvor man noterer ned faktorer som kan spille inn på allergi (pollenspredning, hvilken type pollen, hvilken mat/godbiter hunden får, om dere er bort på besøk andre plasser osv, samt notere ned hva dere gjør av tiltak mot allergien) da er det lettere å se evt sammenheng mellom symptomer i ettertid, viss det finnes en rød tråd. Blodprøver er ikke 100% så alltid bedre å stole på det som faktisk foregår.

Når man da etterhvert vet hva hunden er allergisk mot så er det jo i mange tilfeller en god del man kan gjøre for å forebygge så alt håp er ikke ute, men det kan hende dere må belage dere på litt ekstra arbeid for å holde midd eller andre ting unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke tid til å skrive noe utfyllende akkurat nå, men:

Aller først: Hvor gammel er hunden? Fikk hunden en grundig undersøkelse? Har parasitter blitt utelukket? Det er også vanlig å forsøke å utelukke fôrallergi før man havner på diagnosen atopi. Det er vel omtrent en av ti fôrallergiske hunder per ti allergiske hunder, men det må jo utelukkes det også.

Det er masse man kan gjøre. Ja, noen lander dessverre på avlivning ettersom hunden har store plager med allergi, men det er massevis av allergiske hunder der ute som lever et godt liv. God hygiene hjemme hvor man holder det rent for å minimere allergener, hyppige bad av hunden og allergivaksine er blant mulighetene man har. Noen lever godt med små endringer i rutinene, andre krever dessverre mer. Det jeg vil frem til er i alle fall at du bør puste litt med magen og ikke male fanden på veggen helt enda. Noen allergihunder går på kortison i korte perioder og har super livskvalitet ellers, andre har dessverre mer plager. Men det vet man jo ikke enda.

Homeopati er bare tull. Det har aldri hatt noen som helst beviselig effekt og ser du på prinsippet bak så er det jo åpenbart at man like gjerne kan kaste penger ut vinduet.

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...