Jump to content
Hundesonen.no

Dokumentaren "Shelter me" - Fra omplasseringshunder til tjenesehunder.


Henriettebah
 Share

Recommended Posts

Noen andre som har sett dokumentaren "Shelter me" ?

Syns dette var en utrolig fin dokumentar om hvordan omplasseringshunder som har hatt en tøff start på livet blir tatt hånd om og trent opp til å bli tjenestehunder.

En av organisasjonene i dokumentaren plukker ut egnede hunder som er til omplassering og plasserer dem hos kvinner i et fengsel. Disse kvinnene får oppfølging og opplæring, og tar hånd om hundene i 4-10mnd. De trener hundene opp til å bli tjenestehunder for mennesker med handicap. Etter treningen i fengselet er ferdig blir hundene tatt med videre for siste del av opplæringen og blir plassert med sine nye eiere (som også får opplæring). Vinn-vinn situasjon hvor hunden får en ny start, kvinnene i fengselet har stor glede av hundene og å kunne hjelpe andre mennesker og personen som får hunden kan få et mer selvstendig liv og stor glede av hunden.

Hva syns dere om denne ideen? Er dette noe vi kunne prøvd ut her til lands også?

Tror dere denne treningen er bra nok eller tenker dere hatt den bør være mer omfattende?

- Så klarte jeg selvfølgelig å skrive feil i overskriften da, beklager :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...