Jump to content
Hundesonen.no

Flått , suger ikke nymfer blod?


Hampus
 Share

Recommended Posts

Noen som er gode på flått her inne?

Lurer på om nymfer som har bitt seg fast ikke suger blod?

Grunnen til at jeg spør er at jeg har funnet flått på alle 3 hundene de siste dagene.

Først på Hampus, som hadde 3 stk i nakken, som satt kliss inntil hverandre så jeg først trodde han hadde fått et sår med rur.

Dette var på lørdag.

Søndag fant vi en inni øret på Gåttfred, og i dag dukket det opp en ved øret på Linus.

Det skal normalt ikke være flått her, men vi kom fra Portugal sist torsdag så de kan jo ha kommet derfra.

Men er det da ikke rart at di har sittet i så mange dager ( 3-5 dager ) og ikke har sugd blod?

Alternativet er jo at det er flått i Tromsø nå om dagen.

På Wikipedia står det oppgitt at det er i nymfestadiet og larvestadiet at flåtten biter mest.

Ble ikke helt klok på dette, men om det faktisk er flått her, så hadde det vært kjekt å vite for å få tatt forhåndsregler.

Skal prøve å forhøre meg rundt om andre har funnet flått på hundene sine her i år.

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Da er det vel Portugisere vi har dratt med hjem.

Jaja, heller det enn egen flåttstamme her i Tromsø.

Får bare følge med for sikkerhets skyld.

Det finnes flått i Nord-Norge, men det er ikke snakk om mange, og dersom du har funnet fire stykker i løpet av en kortere tidsperiode, er det sannsynlig at disse kommer fra Portugal. Se forøvrig http://www.xn--flttinord-62a.no/, et prosjekt der flåttforekomster nord for Brønnøysund studeres.

Som nevnt, suger nymfer blod. Det er verdt å merke seg at flått i nymfestadiet står for de fleste borreliainfeksjonene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...