Gå til innhold
Hundesonen.no

unghundadferd-hva blir rett å gjøre


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Jeg lurer litt på hva som er lurest å gjøre med dette for at dette skal gå så greit som mulig.

Mynte er nå 13 mnd og unghund. Hun har ikke fått løpetid enda.

Jeg oppfatter henne som en dominant type hund, men litt usikker også.

I dag møtte vi naboens hund, 6 mnd gammel av medium størrelse. De fikk hilse etter mitt ønske og jeg hadde Mynte i bånd pga størrelsesforskjellen og den andre hunden var litt redd (den var løs). Etter hvert som de hadde roet seg ned og den andre ble mer trygg og turte å komme bort og fikk luktet litt på hverandre, begynte Mynte å lukte valpen i rumpen og da begynte hun å jukke med hele kroppen i lufta. Ikke på den andre, bare " av seg selv". Det gjorde hun flere ganger så jeg fjernet henne når hun begynte. Hun var rolig i væremåten, bare jokket.

Det jeg ser for meg er at hvis jeg slipper Mynte løs med en slik hund, så vil hun "bølle" og ego-booste seg selv med tanke på at det er en mindre hund, og yngre hund og Mynte ikke har så god selvtillig men samtidig vil være boss/kontrollere. Så jeg føler at disse to ikke bør få være løs sammen på en god stund.

Jeg tenker at hun kan være løs med voksne hunder i stedet og ikke lik alder og yngre, pga hun da kan prøve seg og hersje med dem og kanskje bitche.

Det er jo en psykisk utvikling i gang nå, og jeg ønsker at hun skal bli en så hyggelig hund som mulig som voksen, men jeg er litt små usikker på hva som blir rett og hva jeg bør unngå. Hun hisser seg veldig opp når hun ser andre hunder, knurrer og bjeffer masse. Det er vanskelig å få kontroll på henne, og jeg oppfatter dette som usikkerhet (?). Hun har aldri opplevd negative hendelser med andre hunder, så dette syns jeg er litt rart, men mulig hun rett og slett har møtt for lite hunder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Typisk stress, de kan jo kave seg opp selv om de ser rolige ut, og grunnene kan være mange, jeg ville gjort som du tenker, hold henne unna alle som gjør at hun oppfører seg på en negativ måte og slipp henne sammen med de hun klarer og være sammen med uten å koke i hodet. Treff gjerne hunder som hun synes er litt vanskelig, men gå da heller en tur sammen i bånd enn å hilse/leke. :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jukking KAN være seksuelt betinget også, problemet er vel bare at en del folk tror det alltid er det, når det ofte er stress.

Ellers synes jeg du tenker riktig, hun kan være sammen med voksne hunder og trenger ikke å få mulighet til å bølle rundt med de yngre/mindre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er jukking stress uansett? Bare lurer, for har bare hørt forklaringen stress når hunder har jukket, enten på andre hunder eller folk. (ja forutenom seksuellt)

Ja jeg vil påstå at det er stress, men stress kan jo være så mangt. De kan bli stressa fordi de er litt usikre, fordi det er noe "rart" med enkelte hunder (synes dem), det kan være høye forventninger etc etc. Men det bunner jo stort sett i det samme, hunden kaver seg opp fordi den takler noe i situasjonen dårlig=stress som igjen fører til overslagshandling, som hos noen er jukking..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jukking kan jo strengt tatt være dominans også, men jeg tviler sterkt på at unghunden din jokker i lufta i dominans når den møter en valp :lol: Stress og seksuelt motivert er mye mer vanlig.

At hun bjeffer og maser ved passeringer trenger heller ikke være usikkerhet. Det kan også være at hun bygger opp forventning til den andre hunden som ikke blir utløst og derfor går over i frustrasjon eller stress.

Hva som er hva er umulig å si for en gjeng som sitter på et forum og aldri har sett hunden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...