Gå til innhold
Hundesonen.no

Stresser innimellom alene hjemme


pippin
 Share

Recommended Posts

Jeg har alltid hatt Mana alene hjemme uten noen problemer. Hun sover som regel når jeg er borte.

MEN... I det siste så har det plutselig hendt at hun har stresset når jeg kommer hjem fra jobb.

Idag kom jeg hjem til en megastressa hund OPPÅ pulten min, med sikling, pesing og jeg hørte et lite bjeff før jeg fikk åpna døra. Hun hadde også fått tak i en tube med blå maling så det var blå maling OVERALT på pulten min, samt at headsettet mitt var tygd istykker.

Sist gang hun stresset sånn var da sambos bikkje hadde løpetid, og hannbikkja stressa og peip/hylte, noe som gjorde at Mana ble stressa. Det har også hendt at sambo har kommet hjem til en stresset hund oppå pulten - EN gang. Uten at vi veit helt hvorfor.

Jeg prøver jo å komme på hva som kan utløse dette fordi det skjer plutselig, og tilsynelatende uten grunn. Jeg KAN tenke meg at det kan være noe i det at når sambo drar med bikkjene, at det kan utløse det at Mana vil være med, ikke får det og dermed blir stressa når de drar. Men igjen så er det litt merkelig fordi det ikke har vært sånn før.

Jeg er litt oppgitt fordi dette aldri har vært et problem før. Og jeg vil holde meg unna bur så langt det er mulig. Jeg skal dog gjerde inn pulten min, fordi det var flaks at macen min overlevde malingsangrepet for å si det mildt.

Noen som kan tenke seg til hva som kan være årsaken? Det kan være at løpetida ikke er så langt unna, men herlighet da, det har da aldri vært sånn før....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varga har et par anledninger hatt skikkelig sep angst ved innbilt svangerskap(ikke hver gang og hun var vell 3 år første gangen). Helt sinnsykt hvor stressa og redd hund har vært, til vanlig sover hun bare og når det er over er hun like trygg igjen, som om ingenting har skjedd. Så hormoner kan nok være en faktor. Kan jo også være en kombinasjon av litt ekstra hormoner og at hun blir satt igjen hjemme mens din sambo tar med de andre ut, derfor er det et problem nå og ikke ellers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når frøkena her var yngre var det et par ganger jeg kom hjem til en stresset hund å da var løpetiden på vei. Ga seg med alderen. For en god stund siden hørte jeg hun på lang avstand da je nesten var hjem, å da sto hun i vinduet å bjeffet! Masse snute merker på vinduet ( hun stresser aldri ellers med vinduet altså) Det foregikk vel en mnd tid i følge naboene. Vi bor i 1 etasjen og hun er litt var for høye dunke lyder som blir fra taket da har vært ekstremt til tider. Så,dunke lyder pluss oppussing i gangen med masse bråk satte i gang stresset da. Nå har hun heldigvis vent seg til dunke lydene. Så mye de kan reagere på ja. Håper det ordner seg for Mana!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg tenker jo at det kan være hormoner... For meg er det det mest logsiske akkurat nå ihvertfall.

Som sagt tordenvær bryr hun seg ikke om. Hun ligger gjerne på trappa hun mens det buldrer og braker. Samme med andre dunkelyder/bråk utenfor. Ikke noe hun har brydd seg om før ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Som @maysofie er inne på, jeg vil vite at en person med utdanning innen hund og adferd er til stede og ansvarlig til enhver tid. Jeg hører om kenneler som stort sett har studenter og utenlandske ansatte uten noe særlig erfaring. Selvfølgelig kan de alltids fint mate og lufte hunder, men om man skal ha ansvaret for de rundt andre, fremmede hunder, og ikke minst sørge for at de har det bra i fremmede omgivelser, så må man ha litt mer erfaring og kunnskap. Personlig foretrekker jeg privat pass der ikke fremmede skal avgjøre om hundene mine skal omgåes andre eller ikke.
    • Jeg har klart en natt hvor hun sov i  syv timer i strekk, men det var unntaket. Men hun er ikke 16 uker enda. 
    • Det som er viktig for meg når jeg har dyret mitt på dyrehotell er at jeg er sikker på at det har det godt. Det vil si at jeg er opptatt av at de oppholder seg på en koselig, ren og hygienisk plass med stort område å bevege seg på. Jeg er også opptatt av sikkerheten til dyret. At det ikke kan stikke av og at andre dyr eller uvedkommende ikke kan komme inn til mitt dyr. Det er også viktig at de har en avtale med veterinær som kan komme straks om noe skulle skje. Jeg er også opptatt av at dyret skal få mye daglig aktivitet og lek. Det er også fint med oppdateringer daglig, gjerne flere ganger hver dag med bilder og video av hvordan dyret har det, gjerne av aktiviteter og lek.
    • Vanlige 'gammel-manns vorter' (dog uten betennelse og puss) og dessverre kreft er vel det jeg har vært borti på gamle hunder. 
    • Takk for svar.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...