Jump to content
Hundesonen.no

Stresser innimellom alene hjemme


pippin
 Share

Recommended Posts

Jeg har alltid hatt Mana alene hjemme uten noen problemer. Hun sover som regel når jeg er borte.

MEN... I det siste så har det plutselig hendt at hun har stresset når jeg kommer hjem fra jobb.

Idag kom jeg hjem til en megastressa hund OPPÅ pulten min, med sikling, pesing og jeg hørte et lite bjeff før jeg fikk åpna døra. Hun hadde også fått tak i en tube med blå maling så det var blå maling OVERALT på pulten min, samt at headsettet mitt var tygd istykker.

Sist gang hun stresset sånn var da sambos bikkje hadde løpetid, og hannbikkja stressa og peip/hylte, noe som gjorde at Mana ble stressa. Det har også hendt at sambo har kommet hjem til en stresset hund oppå pulten - EN gang. Uten at vi veit helt hvorfor.

Jeg prøver jo å komme på hva som kan utløse dette fordi det skjer plutselig, og tilsynelatende uten grunn. Jeg KAN tenke meg at det kan være noe i det at når sambo drar med bikkjene, at det kan utløse det at Mana vil være med, ikke får det og dermed blir stressa når de drar. Men igjen så er det litt merkelig fordi det ikke har vært sånn før.

Jeg er litt oppgitt fordi dette aldri har vært et problem før. Og jeg vil holde meg unna bur så langt det er mulig. Jeg skal dog gjerde inn pulten min, fordi det var flaks at macen min overlevde malingsangrepet for å si det mildt.

Noen som kan tenke seg til hva som kan være årsaken? Det kan være at løpetida ikke er så langt unna, men herlighet da, det har da aldri vært sånn før....

Link to comment
Share on other sites

Varga har et par anledninger hatt skikkelig sep angst ved innbilt svangerskap(ikke hver gang og hun var vell 3 år første gangen). Helt sinnsykt hvor stressa og redd hund har vært, til vanlig sover hun bare og når det er over er hun like trygg igjen, som om ingenting har skjedd. Så hormoner kan nok være en faktor. Kan jo også være en kombinasjon av litt ekstra hormoner og at hun blir satt igjen hjemme mens din sambo tar med de andre ut, derfor er det et problem nå og ikke ellers.

Link to comment
Share on other sites

Når frøkena her var yngre var det et par ganger jeg kom hjem til en stresset hund å da var løpetiden på vei. Ga seg med alderen. For en god stund siden hørte jeg hun på lang avstand da je nesten var hjem, å da sto hun i vinduet å bjeffet! Masse snute merker på vinduet ( hun stresser aldri ellers med vinduet altså) Det foregikk vel en mnd tid i følge naboene. Vi bor i 1 etasjen og hun er litt var for høye dunke lyder som blir fra taket da har vært ekstremt til tider. Så,dunke lyder pluss oppussing i gangen med masse bråk satte i gang stresset da. Nå har hun heldigvis vent seg til dunke lydene. Så mye de kan reagere på ja. Håper det ordner seg for Mana!

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg tenker jo at det kan være hormoner... For meg er det det mest logsiske akkurat nå ihvertfall.

Som sagt tordenvær bryr hun seg ikke om. Hun ligger gjerne på trappa hun mens det buldrer og braker. Samme med andre dunkelyder/bråk utenfor. Ikke noe hun har brydd seg om før ihvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...