Gå til innhold
Hundesonen.no

Å ha med hunden på stranden


tm100017
 Share

Recommended Posts

Vel, nå som det har kommet en liten "hetebølge" er det jo deilig for både tobeinte og firbeinte å dra ned til vannkanten.

Men hovedårsaken for å dra på stranda er jo for å kjøle oss ned litt, og ikke ta livet av bikkja i varmen. Er det noen som har noen tips til hvordan man kan kjøle ned bikkja f.eks etter den har tatt et forfriskende bad? Noen som har testet strandtelt, eller tatt bur med å festa en vifte på, eller sånn nedkjølingsdrakt til hund og vet om det funker? Har hatt tanken på strandtelt, men har på følelsen at det kommer til å bli overopphetet=S

Finnes det noen andre geniale ideer der ute, for oss som vil ha med hunden på stranden litterann? =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Min løsning har alltid vært å dra til badeplassen når de fleste andre har gått hjem. Så har jeg avkjølt meg og bikkjer og dratt hjem igjen.

Vil man ligge på stranden og nyte varmen så la hunden bli hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det at hunden er våt og vannet fordamper vil kjøle ned hunden, så hyppige bad vil holde den kjølig (sikkert bra for hud og sånt at den rekker å tørke mellom hvert bad). Skygge hjelper også på, og den bør slippe å ligge på sand eller steiner for det kan bli veldig varmt. Heller gress evt et teppe.

Ville unngått telt, med mindre det er ekstremt god gjennomtrekk i det. Dersom hunden ligger i teltet og er fuktig, vil vannet som fordamper fra hunden magasineres i teltet og det blir varmt og ekstremt høy luftfuktighet. Det er dårlig deal :) heller en parasoll e.l. som kun gir skygge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min løsning har alltid vært å dra til badeplassen når de fleste andre har gått hjem. Så har jeg avkjølt meg og bikkjer og dratt hjem igjen.

Vil man ligge på stranden og nyte varmen så la hunden bli hjemme.

Akkurat sånn gjør jeg det også, hun bader litt også går vi litt på tur eller bare blir rundt ved vannet litt, også drar vi hjem igjen når vi er ferdige, vi blir ikke når Chicka er med.

Det er maaange år siden jeg har ligget rett ut på stranden, men jeg skulle jeg gjort det så hadde Chicka blitt igjen hjemme eller gort som jeg pleier, jeg hadde nok heller gjort som jeg pleier så hun slipper å sitte igjen i en varm leilighet når jeg er på stranden og kjøler meg ned.

Folk virker også å være litt mer rundere i kantene når det gjelder hunder på stranden når jeg spør om det er ok for dem at jeg bader hun litt for så å gå videre, har aldri fått nei på det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Min hund har det supert på stranda, hvertfall litt mindre strender eller litt i utkanten så man slipper å ligge oppå haugevis av folk (og ikke minst for eiers del).

MEN dra tidlig så man sikrer seg en plass ved et større tre, fester båndet i det så hunden har skyggeplass, har med rikelig med kaldt drikkevann, og evt. kjøleelementer under et håndkle, eller bare fukter buken til hunden med jevne mellomrom om det enda skulle bli varmt og hunden ikke bader på egenhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine har det også supert på stranden. Dersom de blir varme avkjøler jeg dem i vannet, og så ligger de å koser seg igjen. Kunne aldri falt meg inn å la dem bli hjemme når jeg skal være ute.

Samme her.

Tia, min aussie, blir veldig fort varm. Hun er allikevel mye med på stranden i sommer og har ingen problemer med varmen. Den våte pelsen kjøler henne ned, og blir hun varm så går vi bare ut i vannet igjen. Noen ganger har jeg også bundet henne i store steiner i vannkanten, så hun kan kjøle seg ned selv om hun ønsker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar de gjerne med på strender uten andre folk. Da kan de være løse og gå i vannet slik de selv vil. Jeg hadde aldri kommet til å ta de med et sted der de måtte ha vært bundet fast i varmen og der jeg måtte ha leid de ned til vannet. Og på populære strender så måtte jeg ha tatt gjort det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til vanlig er hun med da tar det som en tur,bader litt,går litt og slapper av litt. Men,i år når det har vært denne hetebølgen har jeg såklart ikke hun med. Har ikke dratt selv eller da synes det blir for varm inne til hun alene så da sitter vi eller ut i skyggen koser oss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har med alle hundene på stranda hver gang jeg er ute på stranda. Får ellers dårlig samvittighet om jeg er ute og bader og hundene hjemme. De vil nok heller være med ut. Hundene mine svømmer så det går så bra så :) Reiser også på steder der det er få folk men det som er kjekt er at jeg ikke liker å ligge der det er mange folk pga. liker ikke å vise meg i bikini og jeg har sosialangst og får helt panikk av å ha folk bare en meter unna meg. Så får både hundenes sin del og for min skyld så reiser vi der det er lite folk. Eller går litt unna parkeringsplasser og legger oss unna alle andre. Også kan jeg bare skylde på at hundene liker best der det er minst mulig mennesker selv om jeg gjør det også. I tillegg siden jeg legger meg ned der det ikke er folk eller få folk så synes jeg det er tryggere å ha med hundene siden jeg er veldig paranoid og redd folk kommer og gjør meg noe vondt. Hører jo så mye rart i skogen og ved tjern. Jeg føler det er tryggest å være med hundene siden jeg som oftest bader alene hver dag det er fint vær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager alltid camp ved et tre så hundene får skygge. Har jeg fri fra jobb er de av og til hjemme når solen er på sitt sterkeste, men som oftest er de alltid med. Begge får bade eller vasse litt innimellom, godt med vann. Ellers er det alltid grei temperatur i skyggen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...