Jump to content
Hundesonen.no

Elvis & Kiska


Titovn
 Share

Recommended Posts

Tja, jeg burde kanskje få surret meg til å bli litt skikkelig aktiv her inne? :) Jeg har jo kun laget en presentasjonstråd av meg selv med litt info av hunden min Elvis, men nå tenkte jeg det var på tide med en egen tråd til hundene hvor jeg kan oppdatere litt om den! Sier jeg som ikke har vært her inne på leeeenge å bare snoket en gang. Oh well, da er det bare å starte! *strekk fingre*

Jeg syns det var lettest å ha en felles tråd om begge hundene jeg da, så da ble det slik. Ikke at jeg har vært hundeeier til to hunder i veldig lang tid, men siden jeg nylig fikk hjem hund nr. 2 var det like så greit å opprette denne tråden da! Noen har kanskje lest presentasjonstråden hvor jeg har skrevet litt kjapt om Elvis, men han fortjener sitt eget lille skriv her også gitt!

Jeg har det med å skrive langt, men det gjør vel ingenting ettersom det er en presentasjonstråd til de firbente! Dessuten syns JEG det er litt artig å lese om historien bak hundene da, så håper andre også syns det :)

Elvis..

..er min aller første hund, som jeg fikk i bursdagsgave når jeg var 11 år, etter litt masing før jeg ble med tidl. stefar (som driver med hund) rundt 1 år på diverse hundeting - både det kjipe som å plukke hundebæsj i hagen og stelle hund, og det gøyale som Barn & Hund på utstilling. For å rett og slett skjønne at det å ha hund er ikke bare alltid like gøy og ikke noe man kan bli lei av plustelig. Jeg fulgte opp som avtalt til mors store fortvilelse, noe som resulterte til min kjekke shaggy-dog! Takker til mamma og tidl. stefar for god oppfølgning, for selv om han var min, hadde jo de ansvar de også!

Elvis kom til meg fordi jeg rett og slett ville ha min egen hund å trene agility med. Hundesporten så jo bare SÅ gøy ut, og når Elvis fylte 1 år og vi begynte treningen, var det gøy også. Jeg husker jeg ville ha Border Collie (for, det var jo det som ble brukt, d'uh), men det var ikke tale om en BC, og ikke en renraset heller siden det var min første hund (for tenkt hvis jeg gikk lei?!). Men jeg klager ikke, Elvis er en blanding av Border Collie og Berger Picard og gjeteinnstinktet mangler ihvertfall ikke. Så han er vel som en BC, bare ikke den ekstreme typen og har en überkul raggete pels som gir han skjegg. Elvis plukket jeg ut helt selv, og siden har vi vært et team, igjennom godt og vondt. Sammen har vi opplevd en del; forskjellige kurs, alt fra valpekurs, LP, bruks og 2 år på hundelinja på VGS. I 2009 debuterte vi på vårt første AG stevne, og resultatet ble 1. plass i AG og 3. plass i Hopp - kan godt si at etter det ble jeg bitt av basillen, og vi har nå nådd klasse 2 i begge grener med 1 napp i hopp. Etter VG1 på skolen var eksamen vår konkurranse i LP1, noe som ble vår debut i LP. Resultatet der ble 2. plass og opprykk med 185 poeng. Og da fikk jeg mersmak på LP også (noe vi aldri syns har vært noe gøy, tregt og kjedelig i forhold til agility, hehe). Av diverse grunner som ikke burde nevnes på nett, ble det dessverre satt en real stor pause fra konkurranserettet trening og konkurranser i seg selv etter dette. Vi har ku vært på noen få stevner, men ikke like mye som vi pleide.

26. Juni 2014 fylte Elvis hele 9 år, og jeg håper på enda flere år med han. Det synes ikke at han er så gammel, men jeg som har kjent han hele livet ser jo litt endringer. Heldigvis er han forsatt ganske aktiv, elsker å trene og brukes. Selv om vi har hatt noen få år med opphold fra konkurranseokfus (men noen få konkurranser), er vi på vei tilbake! Elvis er kanskje en eldre kar nå, men vi skal forsatt konkurrere - aller mest for gøy og fordi vi kan. Jeg satser ikke noe direkte stort med han nå, men selvsagt hadde det vært gøy å nå klasse 3 (AG) ihvertfall. Men vi får se - for meg er det viktigste å ha det gøy sammen å få til ting vi syns er litt vanskelig! Vi jobber også mot debuten får i LP2, men planlegger å starte ihvertfall en gang til i LP1 i høst.

Oppsummering: Elvis, Border Collie/Berger Picard-blanding, 9 år, Agility og Lydighet - min aller beste venn!

1002341_10151709176491475_1698812002_n.j

Kveåhagen's Ciska
SchH 1 BH Xo Big Storm + BH Fanta von Tjärnshaget

Kiska er det nyeste tilskuddet i familien, og hunden jeg har ventet på i noen år! Jeg er så og si oppvokst med Schäferhund (tidl. stefar som hadde, slik jeg ble bitt av hundebasillen) og vi har kun hatt det i hus - utenom Elvis. Da min tidl. stefar flyttet ut, var det bare Elvis, men savnet etter ny Schäferhund ga seg ikke, og drømmen om min egen forsvant heller ikke. I et par-tre år lette jeg etter oppdrettere, men selv om jeg kanskje sa litt for ofte til meg selv og andre at "i år skjer det!", ble det bare ikke slik, av forskjellige grunner. Men nå ville jeg ikke vente lengre, både for min del og mtp. på at Elvis begynte å bli gammel. Jeg kom over en oppdretter i nærheten også, kun 15 min unna her hvor jeg bor, og tok kontakt med dem og noen andre. Kombinasjonen her syns jeg også virket interessant, og spesielt med tispen Fanta. En utrolig flott hund utseendemessig, og i følge hjemmesider en flott brukshund! Fanta er godkjent redningshund, har hatt et kull tidligere og er importert fra Tyskland. Storm har jeg dessverre ikke truffet ettersom han bor et stykke unna, men ut i fra hva jeg hører og leser, virker han som en absolutt flott hannhund - og han ser ut som det også! Fanta har jeg selvsagt møtt, og jeg er helt forelsket i henne. Magefølelsen min sa derfor "kjør på!" og jeg satte meg opp som interessert i kullet. Jeg visste ikke om jeg ville få, så det var bare å smøre seg med tålmodighet.

Den 11. mai kom det hele 9 valper! De regnet med 8, men en liten sort tispe kom overraskende. Oppdretter har vært super flink til å oppdatere bloggen, noe jeg personlig syns har vært veldig gøy og spennende. Da de var litt over 4 uker gamle dro jeg på første besøk, og jeg følte absolutt ting klaffet - selv om jeg var utrolig nervøs, det må jeg bare innrømme. Depositum ble satt inn og jeg var herved sikret meg en valp fra kullet, men hvem det ble var enda usikkert. Da valpene var 7 uker gamle tok de valpetest og etter det ble det bestemt. Jeg var å hilste på dem et par-tre dager eller noe før denne testen, og fikk en liten feeling på en tispe. Da testen var ferdig fikk jeg melding om at det ble den tispen (det stod mellom den og en annen tispe), og skal heller ikke legge skjul på at jeg ble veldig glad for det! Mitt største "problem" var vel å finne et navn. Jeg er sær på navn, og går jo inn for å ha hunden i mange år - da er det kjipt å ha et navn man egentlig ikke liker/vil ha. Navnet burde også være på C - enda vanskeligere! JEg fant mange fine hannhund-navn, men ingen tispenavn på C som jeg virkelig likte. Men navnet Kiska likte jeg veldig godt, og siden jeg ikke fant noe annet på C, fant jeg ut at hun får hete Ciska på stamtavla og til daglig skriver jeg Kiska (fordi jeg syns det ser penere ut med K) - uttalelsen er jo den sammen. Valpen min er derfor nemlig oppkalt etter en spekkhogger (som lever i fangenskap), som er en av mine favoritt-spekkhoggere. Jeg ønsker ingen diskusjon om spekkhoggere i fangenskap her, men kan si at jeg selvsagt ikke støtter eller syns noe om at Kiska lever helt alene i Marineparken i Canada, så har jeg sagt det. Føler meg litt nerd når jeg kaller opp valpen min etter en spekkhogger, men hovedgrunnen til det er jo nettopp fordi jeg liker navnet i seg selv altså!

Kiska har ikke vært her lenge - ikke et døgn en gang når jeg skriver dette! Vi hentet henne hjem i går kveld, og har kun hatt 1 natt sammen. Ikke veldig morro syns Kiska, noe som resulterte til lite søvn for min del. Kiska syns også de andre hundene i huset var skumle, men etter litt tid gikk det bedre, og vi lar alle bare få den tiden de trenger. Så med andre ord kjenner jeg ikke Kiska så godt enda, men hun er en fin blanding så langt mellom selvstendig og mammadalt (mest mammadalt men får nå se hvor lenge det varer). Jeg må også innrømme at i tillegg til å glede meg enromt mye, har jeg også gruet meg - det er 9 år siden sist jeg hadde ansvaret for valp, og hjelp det er lenge siden! Men det skal nok gå bra, og det er nok bare meg som bekymrer meg mer enn jeg egentlig trenger, hehe. Jeg gleder meg masse til tiden fremover med henne, og selv om valpetiden er ganske slitsomt, er det en tid jeg ikke ville vært foruten nettopp fordi grunnmuren vi bygger sammen syns jeg er viktig. Heldigvis er de ikke valp så lenge, og enda flere år er de voksne, hehe. Men en ting er sikkert - ufattelig søt er hun! Planene mine med Kiska er ikke helt 100% sikkert, utenom en ting og det er at vi skal konkurrere i Lydighet! Også tar vi det derfra. Jeg vil også være mer rettet mot bruks med henne, men om vi kommer til å konkurrere for vi nå se hva som skjer. Agility kommer vi nok også til å trene (kanskje konkurrere litt i) - men det er rett og slett KUN for å ha det GØY sammen! Kiska skal ihvertfall brukes, og jeg bare gleder meg så innmari mye! Det er også veldig gøy at tre av hennes søsken bor i nærheten, en litt lengre unna men ikke så fryktelig langt unna, en et engre stykke unna og resten veldig langt unna (hvis jeg ikke husker feil nå, hehe). Så det håper og tror jeg vi vil ta nytte av!

Oppsummering: Kiska, Schäferhund, tispe, 8 uker og nylig ankommet hjemmet sitt.

10456086_10152306245166475_6801385499367

De andre.

Utenom mine to egne hunder, bor jeg også sammen med bestevenninnen min (Maritus her på sonen) som har en eldre Golden Retriever ved navn Vesla, og en langhåret Collie ved navn Tank. De deler hverdagen vår sammen med hun blonde tobeiningen, og det trives jeg veldig med! 4 store hunder tar sin plass og tid, men dette er vi innstilt på, og det skal gå bra. Heldigvis har jeg kke 4 store hunder alene, hehe. Og heldigvis igjen; vi leier et stort hus sammen ute på landet, midt på et kubeite (ja, med kuer rundt oss om sommeren), så plass har heldigvis mye av! Nå har jeg ikke noe gruppebildet av alle 4 hundene, så det får bli dette lekre instagram-bildet av de tre eldste:

1970530_10152114815341475_1803385895_n.j

Dette ble et veldig langt innlegg, mye lengre enn det jeg trodde :lol: Men jeg syns det er både morsomt og "viktig" med litt bakhistorie i en slik presentajsonstråd. Så får de som ikke vil lese det, hoppe over (evt. lese oppsummering på slutten av hvert avsnitt om hver hund) ,enkelt og greit :) Også får jeg være flink til å oppdatere litt her da! *være streng med meg selv*

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk @Angelina! :)

Oooog siden jeg er stuptrøtt men ikke kan sove pga. den lille, får jeg allerede oppdatere litt da! :D *klappe seg selv på hodet*

Som nevnt hentet vi jo Kiska hjem i går, og da måtte jeg selvsagt knipse noen bilder. Første gang hun er i hagen, første møte med de andre osv. Hun syns de eldre var vedldig skumle, men Elvis og Vesla brydde seg ikke stort når de fikk hilst på henne ferdig. Tank var litt mer på henne på en rolig og snill måte, men han er jo enda litt valpete selv, for så gammel er han ikke. Kiska syns heller ikke han var SÅ skummel rett før vi gikk inn også.

Det tok ikke lang tid heller før Kiska følte seg ganske trygg på omgivelse rundt og har fattet hvor maten serveres, hehe. Elvis er en sær gammel "mann" og syns valpen overhodet ikke er noe kult å ha i hus, spesielt siden han nå må dele min tid med en annen. Sjalusi er en håpløs ting, og jeg skal ikke skjule det at Elvis er sjalu. Dette er noe jeg selvsagt var veldig klar over på forhånd, og dermed litt forberedt på. Så vi bruker bare tiden til hjelp og er flinke med jobbingen rundt det, så går det seg nok til :)

Så får det komme et lite bildedryss av Kiska i går da! Ble ikke noen særlig fine av henne sammen med de andre, utenom et par av Vesla, men men. Jeg er ihvertfall helt forelsket! :D

10444020_10152307048511475_7338914608602
Vakker frøken!

10516654_10152307048886475_5114659421363
Sjarmerende er hun ihvertfall :)

10464219_10152307050281475_3418468390561

De andre hundene var veldig skumle, så da søkte man "ly" hos matfar!

10479701_10152307050451475_3370238835734

Vesla hilser, litt skummelt syns Kiska, men helt okei.

10530687_10152307050461475_3522403308296

Vesla hadde stjålet det trygge plassen mellom matfar sine ben, men heldigvis var ikke Vesla SÅ skummel!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Maritus

Fine Kiska :wub: Gleder meg til å bli bedre kjent med henne. Storsjarmør er hu hvert fall :D

Også må ikke Elvis glemmes. Verdens kuleste blanding, med personlighet som matcher. Ikke like kult med valp synes han, men det kommer seg etterhvert :)

Link to comment
Share on other sites

Så pell deg hjem @Maritus! :D Vi alle savner deg og siden Elvis er så sær vil han ikke leke med Kiska :sleep: Så tror Kiska hadde hatt det gøy med Tank!

Utenom å desperat prøve å få min kjære samboer hjem igjen *kremt*, har vi hatt det litt artig i dag i hagen! Kiska begynner å bli varm i trøya her hjemme nå, men jeg merker hun er veeeldig glad i å følge etter meg og være med mennesker. Hjemme alene treningen er jeg derfor veldig spent på. Vi har begynt litt (type forsvinne fra rommet i noen sekunder), og litt pip i starten men hun roer seg ganske kjapt (og da kommer vi selvsagt tilbake når hun er rolig). Ellers prøver hun å leke med Elvis, man har skjønt at han er veldig sær, men heldigvis lar hun seg ikke så lett skremme han den store hårballen :lol: Og selvom Elvis ikke syns det er like kult med valp, blir han flinkere og flinkere han også. Her er et lite bildeutvalg fra i stad :)

10487392_10152309095116475_8033605176324

10453364_10152309095066475_6889675541268

10440931_10152309095646475_3059276153528

"Hva skal jeg med leke bak når det er TENNISballen jeg vil ha?! Som forresten ligger rett foran ansiktet ditt, hvorfor kaster du den ikke?!" :lol:

10527289_10152309097261475_2046484411464

Kiska vil veeldig gjerne leke med Elvis, men syns han enda er litt skummel!

10487521_10152309097826475_9143946497582

Oops, fotograf oppdaget!!

1512307_10152309098036475_56532807750641

I farta!!

10464280_10152309098756475_1241411943937

Herpa derp :lol:

10417542_10152309099201475_4373300713891

Denne leke var veeeldig god å tygge på syns Kiska, så da var det å plustelig sprette opp, løpe mot meg for å vise den frem - men som endte med en liten kollisjon i kameraet istedenfor :lol:

10403227_10152309099861475_7272179518907

Elvis syns det var veldig varmt i dag, så det var så vidt han orket (les;gadd) å gjøre noe triks for den hersen ballen. Jaja, søt er han uansett!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Haha her starter jeg en tråd fast bestemt på å være aktiv med den, men det første som skjer er at jeg glemmer den bort sånn halvveis :lol:

Men har vært en del å gjøre hjemme, så jeg har rett og slett ikke hatt tid til å redigere så mye bilder. Kreperer helt i varmen her. Henger derfor litt etter med bildene, så i denne runden blir det litt bilder fra da Kiska møtte chihuahuaene Noobie og Fluffy for første gang, 9. juli!

10352351_10152341755026475_1618091112187
Noobie var skummel, så da gikk man heller til tante!

10487300_10152341755086475_4997280344792
Valpis i farta.

10563189_10152341755321475_7703169045755
Litt interessant var det nå.

10565214_10152341755771475_1966922876187
Litt lek!

10385566_10152341756181475_4465808157383
Kiska ville VELDIG gjerne leke med Noobie!

10488356_10152341758181475_6914033559074
Men hun ble litt for nærgående også, så hun lærte seg kjapt grensene hans.

10583826_10152341758606475_9024396597806
Fluffy ville hun også leke med, men Fluffy syns hun var litt skummel i starten.

10574424_10152341759551475_9028645845823
Hoppsann!

10433202_10152341759951475_3901724497417
Noobie ville egentlig ikke leke med Kiska, men!

10330437_10152341760151475_4472159319146
Likær ikke fotografen tenk!

10527470_10152341760811475_2241750688636
Kiska prøver igjen - uten særlig hell.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Lenge siden med noe oppdateringer her. Har en del bilder også å dele som er litt gamle, så jeg får prøve å få tatt igjen her :sleep:

28. Juli var vi på en kveldsstur, jeg sammen med Marita som jeg bor med, og en kompis av oss (korthåret collien Atlas og labradoren Leon) og en venninne av han igjen (lundehunden Isak). Hundene fikk løpe litt fra seg (oversiktlig terreng og svært få folk). Kiska syns det var litt skummelt og holdt seg mye i bakgrunnen, men kom seg etterhvert! Her er litt bildet fra turen!

10649604_10152410559371475_5585465041980
Hele flokken utenom Kiska som står ved bena mine :lol:

10626583_10152410559691475_9177560897711
Leon, Tank, Elvis og Atlas i farta!

970398_10152410560406475_115487350871357
Full fres!

1937479_10152410560716475_10521734972286
Isak er nysgjerrig på Elvis.

10659186_10152410561526475_4791520385639
Plustelig kom Isak; Elvis: Hvor kom DU fra???

15690_10152410562671475_2617289027610824
Kiska syns det er litt skummelt.

10628247_10152410563541475_1181042828696
Kommer dere eller???

10523211_10152410564006475_2841046956396
"Okei da kommer JEG!"

15255_10152410564721475_5620321910495054

10603669_10152410565186475_9170530716868

1535455_10152410565956475_56837028544975
Jeg og kompisen vår skulle prøve å ta løpebilder av hundene. Så to sørget for at hundene ble på stedet mens vi gikk litt unna - dette var ikke Isak enig i, haha!! Og hundene ble rastløse så ble ingen løpebilder :P Men alle hundene (utenom søte Isak da, haha!) var veldig fine på dette bildet, haha!

Link to comment
Share on other sites

Vi har også fått en ny samboer i huset vårt, så vi er nå tre stk som bor sammen med hver vår(e) hund(er). Hun har bare 1 hund, så nå er det totalt 5 hunder i hus, hvor to er collier :lol: Altså hun har en collie, som heter Pia. Litt forvirrende noen ganger at hunden heter det samme som meg, men det fungerer greit nok :lol: Her er det noen bilder fra en tur hun og jeg tok med kun våres hunder (Marita var bortereist) i sommer.

10616350_10152410591836475_4420288568525

10626501_10152410591796475_6677281498792
Pia og Elvis.

10600457_10152410593436475_1920854195887

10628272_10152410594151475_5644206853254

10620508_10152410594731475_8443592459362

1544299_10152410595926475_55414444264552
Elegant Elvis.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vi bor jo midt på et kubeite, så tidligere i sommer tok jeg noen bilder av hundene som var på kubeite samme med oss - under kontroll selvsagt :) Elvis gjeter det som bare det, men han er jo ikke trent til noe slikt så det ser bare rart ut, haha! De andre hundene syns de er litt skumle, utenom Vesla som kunne ikke brydd seg noe mindre om dem. Kuene er veldig nysgjerrige på dem, men også litt skeptiske. Men både kuer og hunder er vandt med hverandre etter å ha tilbragt sommeren "sammen".

10612974_10152418277971475_4790613897095

10620735_10152418277796475_3429390530218

10620786_10152418278406475_6072738482657

Kiska har også hatt en puppydate sammen med Parson Russell Terrier'en "Tim". På bildene er han litt over 11 uker gammel (21. august). Tim syns Kiska fort ble litt for brå, men han var jaggu en tøffing - slik jeg har et inntrykk av at terrier ofte er, hehe. Men de fant fort ut av hverandre - hva de syns var greit og ikke, og lekte til slutt kjempefint sammen! Jeg har ikke noe erfaring med terrier, men jeg forelsket meg helt i Tim - skulle ønske han kunne blitt her, haha! :wub: Heldigvis bor han bare 2 minutter unna (biltur) oss, og er tanta til Marita sin hund, så det blir nok ikke siste gang vi passer han.

10665816_10152418282321475_5656971672395

15418_10152418282351475_5905094071790456

10556224_10152418282841475_1335377991233

10626556_10152418283581475_5527895730897

10612868_10152418283836475_6230220323272

10599143_10152418284181475_6067368747265

10609733_10152418284541475_5325423961460

10646856_10152418284696475_3674752702370

10357175_10152418284816475_5787629330580

10626492_10152418285671475_2914750152308

10640991_10152418286081475_2843730100447

10660089_10152418286606475_3574477296387
Drikkepause sammen.

Tim gikk også fint overens med resten av flokken vår - han skled bare rett inn her! Elvis syns han dog var litt slitsom, men det gikk veldig bra :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Siste dagen i Juli dro jeg og Marita + kjæresten min til Melsom sammen med vår andre venninne vi bor sammen med + en kompis av oss, for å trene litt hund. Vi hadde fellesdekk, felles-sitt og tannvisning, og ellers trente litt hver for oss. Med Kiska ble det litt kontakt trening :) Begge hundene var flinke! På bildene er Kiska nesten 12 uker gammel.

Takk til kjæresten som stilte opp som "dommer" under tannvisning (noe han aldri har gjort før) og som tok bilder.

10407634_10152418308186475_8445718999618
Elvis under fellesdekken.

10390995_10152418308916475_5537574821875
Kontakttrening.

10629781_10152418309001475_2570834522408
"Har du mer eller?"

10649812_10152418309396475_2911286758914
Elvis sammen med Atlas (korthåret collie) og Tank (langhåret collie) i felles-sitt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg henger litt langt etter med noen bilder så jeg i går, så nå får det bli litt spam av et skikkelig valpetrynet :whistle:
På bildene er hun ca 8 1/2 uke gammel, altså ikke så lenge etter jeg hentet henne :) Når jeg gikk gjennom disse bildene, innså jeg hvor mye hun egentlig har vokst!

10423915_10152418358566475_1094015777279

1503921_10152418358886475_84186041570649

10620561_10152418359261475_5982533035883

1512527_10152418359886475_45723003112299

10612700_10152418360521475_3743519120717

10687151_10152418361131475_2411037180717

10403377_10152418361501475_4080451303071

1507037_10152418363301475_72996846725263

10649926_10152418363511475_9190362805807

10013674_10152418363621475_7932250534815
Hmm, sikkel ♥

10338711_10152418363891475_5673774037231

Også ble det tatt noen bilder av Elvis samme dagen da :)

10636100_10152418364691475_2928845175913

10649695_10152418365386475_6533722447150

10649989_10152418365541475_2603586808669

1507037_10152418364356475_79286916269125

10610596_10152418364471475_7263013013425

10592691_10152418362456475_1259449761669

Link to comment
Share on other sites

Også var vi veldig heldig med sommerværet i år, og badet fikk vi gjort! Ikke så mange bilder å skryte av det, men her er et par fra en sen sommerkveld hvor kjæresten og Elvis badet - meg selv og Kiska var pyser :lol:

10592758_10152422264376475_8651664704572

10645255_10152422264496475_7871896666027

Link to comment
Share on other sites

Nå skal jeg være ajour med bildene! :lol: Her kommer det bilder fra treningen vi hadde på mandag :) På dagen vi en kort treningsøkt, og da ble bare Kiska med. Vi trente på impuls-kontroll noe hun tar kjempefint, byttelek og kontakttrening, samt en innkalling. Kiska er kjempe flink og jeg elsker å jobbe med henne!

10629864_10152422339621475_5610815378983

10672074_10152422333846475_8753110094448

10458156_10152422333851475_1353912513605

10553524_10152422334316475_6812539685355

1507869_10152422334396475_29657090435886

1521780_10152422335386475_69656010471706

10622893_10152422335921475_2392685849495

Innkalling.

Kiska var også 4 måneder på søndag som var, og hun har vokst seg stor og fin! :D Jeg prøvde å stille henne litt opp for morroskyld, men ikke mye å skryte av. Må trene litt på det. Nåvel, bildene er mest for min egen del så jeg kan se utvilkingen hennes :)

10626461_10152422336601475_8480945653750

10606261_10152422336711475_5507044302665

10603244_10152422337096475_9063948776822
Her prøvde jeg ikke å stille henne opp, men ville bare ha et ståbildet uten meg i bakgrunnen.

Senere på kvelden så var det avgårde, jeg og Marita + venninnen vår som var tilskuer, til hundeklubben. Vi er nye medlemmer der så dette ble vår første LP-trening med dem, og det syns jeg gikk bra! :) Kjempe koselig klubb, trivdes veldig og ble godt tatt imot. Her var det kun Elvis og Tank som ble med. Jeg og Elvis trente litt diverse småpirk, ettersom han sliter litt med skjeve neddekker og innsitter. Neste mandag blir det vel å trene litt på Kl. 2 øvelser siden vi egentlig har opprykket, men jeg syns det er litt skummelt å begynne å trene skikkelig på dem :whistle: Også hadde vi tannvisning og fellesdekk på slutten, noe som gikk kjempebra! :)

1555343_10152422342866475_37476726719589

10636269_10152422342921475_6811679156162

10603340_10152422343011475_5342097112546

10375905_10152422337426475_8376215293509

1782170_10152422337801475_48157799691839

10606369_10152422338086475_1148566635725

10622840_10152422338391475_4036789931418

På tirsdag var jeg også på min første AG-trening igjen etter en god stund (3 år eller noe?)! Og det gikk kjempe bra, og både jeg og Elvis syns det var kjempe morro å trene igjen :D Gleder meg allerede til treningen neste uke, og blir vel ikke lenge til før vi er på konkurransebanen igjen. Ble tatt noen bilder, men ikke med ett av våres kameraer, så jeg har dessverre ikke fått noe bilder enda. Men neste trening skal jeg få Marita til å ta noen bilder, trenger noen nye AG-bilder gitt!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

På tide og oppdatere her igjen gitt - må bli flinkere på det.

Forrige lørdag (20/9) var jo vi på årets første stevne, 1 1/2 år siden sist gang vi var på LP-stevne. Jeg var ikke spesielt nervøs eller noe egentlig, selv om det ar lenge siden vi hadde vært i ringen. Men vanlige konkurranse-nerver har jo man alltid litt av men det er jo bare litt bra det egentlig syns jeg :) Vi hadde ingen forventinger, annet enn å komme oss igjennom men nogelunde gode karakterer egentlig. Jeg var aller mest med for å kaste meg ut i konkurranseringen igjen, og når det var så nærme der vi bor og 3 venner også skulle starte, så tenkte jeg hvorfor ikke. Det endte opp med 166,5 poeng og 3. plass, og jeg klager ikke - vi fikk nogelund gode karakterer (vi har ikke hardtrent akkurat til dette, selv om Elvis kan øvelsene) og kom oss igjennom. Her er noen bilder fra stevnet ihvertfall!

Alle bildene er © Linda Yuen (Kensington Gate Collies) - takk for bilder!

10649710_10153263608006111_6633845096693
Fellesdekk.

10538533_10153263608286111_6017758453260
Lineføring.

10392506_10153263608506111_4223409044121
Innkalling (og Elvis er jo så lekker som alltid).

10303382_10153263608526111_2572238819958
Hopp over hinder.

Kritikkskjemaet:
482302_934735809886869_78767603836724679

Jeg selv føler alt gikk sånn midt på treet. Gøy var det selvsagt, men jeg merker jeg sliter med å motivere Elvis slik jeg vil ha i en lydighetshund. Elvis syns heller det egentlig ikke er så gøy (kontra agility for å si det slik), så jeg har vurdert å legge lydighet med Elvis på hylla, og fokusere på det Elvis elsker, nemlig agility. Han er jo en eldre kar så vi konkurrerer jo kun for gøy og treningens skyld. Også kan jeg heller rette konkurransetreningen i LP mot Kiska - som er jo hovedgrunnen til at jeg fikk henne! Jeg kommer nok til å trene LP-øvelser med Elvis, men jeg kommer nok ikke til å gå hardt inn for å satse noe videre. Vi får se om vi går noe videre i LP-ringen, eller hva vi gjør. Uansett har jeg det utrolig gøy med gamlefar og det er det som er det viktigste for meg! :)

Dagen før stevnet var vi (jeg og kjæresten) ut på tur. Vi skulle egentlig finne en geocache, men vi nådde ikke målet vårt gitt. Ikke helt gunstig å klatre opp på fjell og ned hvor det er sinnsykt bratt igjen, for så opp igjen - også må vi gå turen tilbake - med hunder :lol: Så når vi nådde toppen og innså at cachen var på det andre fjellet ved siden av, gadd vi ikke og slappet av litt på toppen, knipset noen solnedgangsbilder før vi tuslet ned igjen. Hundene fikk brukt seg og det samme gjorde vi, så turen var uansett ikke bortkastet :) Kiska fikk også selvsagt hjelp der hvor det var verst. Slenger med litt bilder fra da også!

10702161_10152448266066475_9033557616303
Gamlefar i solndgangen ♥

1043861_10152448266146475_43875263357451
Også valpetassen selvsagt! ♥

10347484_10152448266346475_3663801092057
Finingene poserer med E18 i bakgrunnen.

I skrivende stund er jeg ikke helt frisk dessverre. Så det har ikke blitt så mye trening eller noe. Jeg har ikke vært i hundeklubben hele denne uka pga det, men håper jeg blir bedre til uka igjen. Har egentlig vært dårlig en ukes tid nå, men dager hvor jeg føler meg bedre før det detter ned igjen. Etter helgens stevner har jeg derfor bare slappet maks av og føler meg nå litt bedre allerede - bare det ikke faller tilbake igjen. Hvis ikke får jeg komme meg til legen neste uke (ugh). Men litt trening har det blitt, og Kiska har bl.a. fått terpet på sitt, bli og dekk!

Vi planlegger også stevner fremover nå, og jeg satser på å få dratt på minst ett AG-stevne med Elvis før nyttår. Må bare få planlagt alt sammen!

Link to comment
Share on other sites

Elvis var skikkelig kul :wub: Han ser ut som en hund som kunne vært med i en barnefilm!

Kiska var skikkelig vakker også :wub:

Tusen takk! :D Det samme sa hundelæreren min på VGS også, om Elvis. Må forøvrig si meg enig i at han hadde egnet seg til en sånn kul familiehund i en film :sleep::lol:

Jaa, elsker virkelig utseende til Kiska - må innrømme det! Skal få tatt noen nye oppstillingsbilder av henne også nå snart tenker jeg! :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 5 weeks later...

Woups, her er det lenges siden aktivitet fra meg :P På tide å få inn noe da kanskje?!

Så fine de er begge to :) Ser ut som kiska utvikler seg fint :)

Takk! :) Ja, Kiska utvikler seg ganske fint syns jeg selv!

For en flott og koselig tråd! Elsker når folk skriver mye jeg. :ahappy:

Veldig fine hunder!

Så koselig å høre! Nå er det jo lenge siden jeg har skrevet her da, men har ikke vært så mye tid til data. Men nå får jeg bare bli flinkere :D Og tusen takk!

Det har ikke skjedd så allverden mye nytt siden sist egentlig. Jeg har hatt en del å gjøre og mye å tenke på, så det har liksom ikke skjedd noe stort, rett og slett. Jeg har vært på agility-trening hver uke med Elvis, og hvis alt går etter planen som jeg håper, blir det stevner igjen i 2015 :D De siste to ukene har treningen kræsjet med kaninklubben sitt møte hver uke, så da har jeg valgt å prioritere de to ukene der. Er veldig vanskelig for meg å ta et slikt valg, men når klokkeslettene krsjer må man bare- Neste uke er jeg veldig usikker på hva jeg skal, for da er det det årlige julemøte i kaninklubben som er bare såå koselig. Agility'en til Elvis ligger også så godt inne så jeg føler vi ikke taper så mye sånn sett. Jeg vurderer derfor å droppe vanlig trening neste uke og heller ta en fritrening med venninnen min istedenfor. Men jeg får se det ann når det nærmer seg :P Men andre uka i Desember skal vi ihvertfall på trening igjen!

Elvis elsker virkelig agilityen og vi har hatt en god fremgang trass i den lange pausen. Felthindrene som har vært et stort problem tidligere sitter gaske stødig, bare jeg ikke stresser avgårde, veldig deilig! Nå har vi å jobbe med slalåmen, pirke på den på "riktig" side, og trene med på den "gale" siden, som overhodet ikke sitter. Ellers er det litt spissing bare, som ut-kommadoer og slikt :)

Med Kiska har det ikke skjedd så mye! Jeg har lagt utrolig mye vekt på det hverdagslige, og vi har trent litt kommandoer som dekk og utgangsstilling. Det begynner å sitte, men jeg har helt ærlig ikke terpet så himla mye på det: hun skal få lov til å være valp, leke og kose seg og vi skal knytte bånd. Jeg er litt der enda, men det syns jeg er helt greit. Vi har trossalt et helt hundeliv å trene på, og man er valp bare 1 gang! Og det hverdagslige sitter ganske bra nå! Eneste som må jobbes mer med er innkalling hvis noe annet er spennende, og ikke trekke i halsbåndet på tur - men det kommer seg! :)

Til mandag skal jeg dog på et lite kurs med Kiska! Kurset er mest for triks, kos og hygge og slikt, og det var et ganske billig kurs. Så jeg kastet meg på, ikke bare for å lære, men også den bite å knytte bånd sammen, det at vi finner på noe sammen liksom. Jeg tror det blir veldig gøy for oss begge, og jeg gleder meg! Kurset varer riktignok bare 3 mandager, men gøy skal vi som sagt ha det uansett! :)

Og den 11. November ble Kiska 6 måneder gammel! :heart:

I går tok jeg med begge to ut på en liten tur ihvertfall, og kameraet ble med også etter å ha ligget ubrukt leenge! Så her er noen bilder fra gårsdagens tur i finværet! :D

Bildene er kopiert fra facebook, så ikke verdens beste kvalitet.

1510758_10152576959516475_88925016801487

1456633_10152576959691475_85539429016389

10403181_10152576960051475_5816598838135

1959773_10152576960201475_71948637110618

1558552_10152576960296475_34176093689697

10502458_10152576960331475_3587328724398

10411104_10152576960506475_9059414587724

10530910_10152576960851475_3674996143243

1461201_10152576961116475_49850622747919

10386765_10152576961236475_1055158320666

10405613_10152576961781475_6265477082398

9772_10152576962186475_75083010138638981

10405448_10152576962351475_4284038930546

10348291_10152576962556475_7834357067477

10809_10152576962626475_8044126121418769

I dag snødde det også, og snøen har lagt seg! Kiska og collien Tank (AD Kensington Gate Alpha Strike, også på sonen her) som vi bor sammen med, fikk leke litt fra seg ute i hagen i dag! Ikke super-wow bilder pga snøen som alte ned (i tillegg er diss eogså kopiert fra facebook), men ble nå noen helt brukbare da, i det minste :)

10734002_10152578300456475_4617480667872

10443446_10152578300571475_2639729477669

11411_10152578300656475_3979882741810100

1455179_10152578300751475_80650090152800

10733963_10152578300811475_4115358205553

1507760_10152578301041475_72620670375837

10407928_10152578301296475_2338510077523

10730998_10152578300366475_6912870566284
Også må jeg slenge med et bildet av gamlefar som også var med ut i snøen da :wub:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 7 months later...

Natterangler fordi jeg ikke får sove. Så da kan man blåse litt liv her igjen :D

Lenge siden det ble postet noe sist her. Elvis har fylt 10 år, men merker ikke store forskjellen :heart: Kiska har vokst seg nesten ferdig; det vokser enda litt her og der. Hun er en relativt liten tispe (skal få veid henne snart igjen), men med stor motor! Hun er utrolig morsom å jobbe med, og vi trenger 1 gang i uka i klubben i LP. Uteno de to siste gangene pga sykdom fra min side :lol: Kjeeedeeeliiig. Slenger med noen bilder fra høstens sommervær, før regnet tok over igjen :)

12009563_10153172419741475_5992074993412

12011357_10153172419846475_2441260443476

11954841_10153172419876475_4441500311167

11988753_10153172419951475_8477598069461

11954703_10153172420041475_6682709297692

12004002_10153172420121475_3820104312299

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...