Jump to content
Hundesonen.no

Reisesyketabletter for hund - billigere i Sverige?


MiO
 Share

Recommended Posts

Den ene av mine to hunder blir veldig bilsyk, og kaster ofte opp på bilturer. Han hater derfor å kjøre bil, men finner seg i det uten tull.

Nå har vi fått resept av dyrlegen på en reisesyketablett for hunder som heter Cerenia. 4 tabletter i pakken...til den nette sum av 550 kroner ! Det er jo en helt hårreisende pris for noen usle reisesyketabletter, så dette vil jeg gjerne ha billigere om mulig.

Cerenia-tabletten er utprøvd i helga og fungerte helt supert. Hunden siklet noe, men ingen spying på hele den tre timer lange turen, hverken frem eller tilbaketuren. Det er veldig bra gjort, så den fungerer. Hunden er nok bittelitt kvalm likevel tror jeg, pga han sikler jo, men ikke så ille som ellers.

Noen som vet om Cerenia finnes å få kjøpt i Sverige til en billigere penge?

Mannen er i Sverige fra tid til annen, og vi kjøper det gjerne der om det er så at det går an å få tak i reseptfritt. Eller kan vi bruke norsk resept i Sverige på svensk apotek om det er reseptbelagt der også?

Link to comment
Share on other sites

Kjenner ikke til cerenia, men har du prøvd vanlig postafen? Mye billigere og fungerer på mange hunder.

Lurte litt på det faktisk, men.... Står det dosering på dyr (ifht vekt) i bruksanvisningen der da? Eller er det litt på måfå at folk bruker den til hund, man bare gir en pille?

Link to comment
Share on other sites

Lurte litt på det faktisk, men.... Står det dosering på dyr (ifht vekt) i bruksanvisningen der da? Eller er det litt på måfå at folk bruker den til hund, man bare gir en pille?

Fått beskjed om å bruke barnedosering, har stort sett gitt halv tabelett uansett størrelse på hund.

Link to comment
Share on other sites

Ok, takker for alle svar. Da ser det ut til at det finnes et langt billigere alternativ i Postafen, iallefall. Trodde jeg skulle få bakoversveis av prisen på det veterinæren skrev ut... for fire usle piller - en halv tusenlapp! Det var rått, så Postafen skal prøves ut når disse rådyre pillene er brukt opp.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...