Jump to content
Hundesonen.no

Mystisk bakterie drepte hunder (Bergen)


ingvildoline
 Share

Recommended Posts

http://www.ba.no/nyheter/article7427656.ece

"I løpet av noen dramatiske dager i april mistet hun sine kjære familiemedlemmer. De fire hundene Daisy, Bella, Oreo og Lizzie døde brått etter sterke smerter.

Ingen har greid å finne ut hva som gjorde at de fire hundene først fikk oppkast, diaré og blodig avføring og deretter døde, én etter én.

– Slik det ser ut, tror jeg ikke de greier å finne noe ut noe sikkert om hvorfor hundene døde, sier veterinær Gisela Kruse hos Myrbø Dyreklinikk og Dyrepleiesenter til BA."

Bakgrunnsartikkel: http://www.ba.no/nyheter/article7324736.ece

Link to comment
Share on other sites

Dette er en forferdelig tragedie. Ally, den femte hunden, overlevde men har blitt nesten helt blind :(

Jeg håper virkelig at man klarer å finne årsaken - det er rett og slett skremmende å ikke vite hva som forårsaket noe slik som dette.

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

Dette er en forferdelig tragedie. Ally, den femte hunden, overlevde men har blitt nesten helt blind :(

Jeg håper virkelig at man klarer å finne årsaken - det er rett og slett skremmende å ikke vite hva som forårsaket noe slik som dette.

Det kan vel tyde på at hundene har fått i seg frostvæske kanskje, noe som er relativt nærliggende å tro også siden alle hundene ble dårlig -kan jo tyde på at de har drukket av samme vannkilde, eller funnet det i garasjen.

Har ei på FB som hadde en hund som drakk frostvæske (eller har), hun trodde den drakk vann - men når hunden på kvelden ble kjempedårlig så dro hun til veterinær, fikk spørsmål og det slo henne heldigvis at det kunne vært frostvæske hunden drakk utenfor garasjen. Den fikk behandling, holdt på å dø - den ble blind, men ellers er den som normalt.

Link to comment
Share on other sites

Hundene fikk massiv blodig diare og det gir ikke frostvæskeforgiftning. Så det er nok utelukket. De begynte å kaste opp og neste dag var det reint blod som kom ut bak.

Veldig skummelt - høres ut som noe lignene min ene hund fikk, men det gikk ikke så fort og vi fikk berget henne på hengende håret med med væskebehandling, bredspektret antibiotika og kvalmestillende. Da snakket de om enten ren matforgiftning i form av dårlig mat, eller at hun hadde fått i seg hestemøkk med medisiner i. Behandlet rett og slett i blinde, men det gikk. Hun fikk dog ikke senskader av det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...