Gå til innhold
Hundesonen.no

Pollenvaksine, eller andre alternativer?


Benedicte
 Share

Recommended Posts

I år, som alle andre år, så reagerer jeg på gress og bjørkepollen. Jeg tar daglig Zyrtec eller lignende, men det hjelper bare til en viss grad.

Hvem her inne har erfaring med annen behandling, og hvordan fungerer det? Har det hatt god effekt?

Vil vaksinering være det beste alternativet? Vil dette hjelpe umiddelbart, eller vil jeg ikke kjenne effekten før neste sesong?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Vaksineringen gjøres på høsten og over en lengre periode. 1 gang i uken så 2 uker mellom osv.

Selv har jeg fått en kortison nesespray som har gjort under for min del. Har ikke navnet her nå, men kan finne det siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror vaksineringen ikke anbefales å ta på sommeren, høst/vinter er det anbefal å starte hvis jeg husker rett :) Mamma var en av de som tidligst fikk vaksinering i Norge så det er noen år siden, vaksinen er nok mer utprøvd og kanskje bedre nå :) Hun hadde veldig god effekt av den. Helt til hun fikk revmatiske symptomer i fingre og ledd, hun ble helt giktisk stakkars men det satt langt inne å fortelle legen det siden hun var så fornøyd med effekten til vaksineringen. Når hun fortalte det ble hun umiddelbart tatt av vaksinen og etter noen mnd var heldigvis revmatismen borte - legen kunne ikke love at det forsvant selv om hun sluttet men heldigvis gjorde det det :) Så lenge man er klar over at det kan komme bivirkninger og er forberedt på det så er det absolutt noe å vurdere og snakke med lege om :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke noe allergi, men to på jobben sliter skikkelig på sommeren. De tar en eller annen typ allergisprøyte. Den varer i 4 uker. De tar den to ganger. Fungerer ila en dag eller noe sånt. De er i alle fall kjempe fornøyde. De tok første sprøyte for to uker siden, og tar vel neste om en 2-4 uker alt etter hva de gidder. Skal høre om de husker hva den het jeg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker injeksjon av kortison (kenacort) mot sesongallergi og det fungerer veldig godt for meg, tar piller (cetirizin) i tillegg i de perioder det er ille. Har fortsatt endel dager med reaksjon (særlig når virketida på kortisonet går mot slutten), men ingenting mot slik jeg var før. Dette har fungert såpass godt i 6-7 år nå at jeg ikke har vurdert vaksine.

Kortison har så godt som umiddelbar virkning. Tar to injeksjoner per sesong, men vet andre tar flere.

Tipper det er den kollegaene til @LinL også tar :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Tusen takk for svar! :) Jeg drar på ferie nå, og fastlegen min holder til i Oslo. Er det mulig å få ordnet kortisonsprøyte på andre legekontor, for eksempel i Tønsberg?

Om du får resept så er det sykepleier/hjelpepleier som setter den (evt andre som kan det. Den settes intermuskulært fortrinnsvis i rumpeballen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alternativ metode, men jeg kan jo foreslå det :)

Jeg har tatt akupunktur. Jeg hadde utrolig lite allergi da. Jeg var ikke spesielt plaget. Det bare klødde litt på øynene. Det slo ikke ut på tester at jeg hadde allergi. Hvis jeg tok allergi tabletter så merket jeg ingenting. Allergitablettene fungerte på eksemen også, at jeg klødde mindre på det. Så ettersom at eksemen var verst på vinteren, så gikk jeg på tablettene hele året. Det endte opp med at jeg ble kjempe trøtt og ville helst sove hele døgnet. Så jeg valgte å finne en annen løsning på det, og prøvde akupunktur for både allergien og eksemen. I fjor vår og sommer brukte jeg ingen medisiner og jeg merket ingenting på allergien. Eksemen er også utrolig mye bedre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått å tatt vaksiner i noen år, med god effekt. Dessverre fikk jeg ikke fullført fordi legen min døde. Alternativet var å stå på venteliste på Haukeland også begynne på nytt. Etter 2 1/2 år med sprøyter var det uaktuelt for min del.

Har mye, mye mindre allrgiplager enn tidligere. I eksamensperioder når jeg var yngre måtte jeg enten holde meg inne mest mulig eller gå på så sterke medisiner at jeg ble sløv og trøtt hele døgnet.

Jeg har allergi mot burot, gress, Bjørk, or og hassel, så min allergisesong varer vanligvis fra medio mars til august/september.

Nå fungerer jeg greit på "vanelige" allergimedisiner (ingen med varseltrekant på) og da tilbringer jeg mye tid ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år, som alle andre år, så reagerer jeg på gress og bjørkepollen. Jeg tar daglig Zyrtec eller lignende, men det hjelper bare til en viss grad.

Hvem her inne har erfaring med annen behandling, og hvordan fungerer det? Har det hatt god effekt?

Vil vaksinering være det beste alternativet? Vil dette hjelpe umiddelbart, eller vil jeg ikke kjenne effekten før neste sesong?

Dersom du bare tar Zyrtec eller tilsvarende, vil første steg være å legge til eller bytte legemidler. Det vil være aktuelt å bytte antihistamintabletter, og, avhengig av plagene dine, legge til f.eks. knesespray med kortison eller øyedråper med kromoglikat. Flere av disse legemidlene kan kjøpes reseptfritt (kortisonnesespray er f.eks. nettopp blitt reseptfritt), men det billigste i lengden er uansett å få disse på blå resept (for de aller fleste allergilegemidler er kravet diagnose + behov for allergilegemidler i mer enn tre måneder i året).

"Allergivaksine" eller "hyposensibilisering"/"SIT", som det egentlig kalles (det er ingen vaksine i ordets rette forstand), er i Norge først aktuelt når man ikke klarer å få optimal symptomlindring vha. medikamenter i optimale doser. Dette forutsetter i tillegg at en ikke har langkommen astma, kreftsykdommer, immunologiske sykdommer mm.

Igjen vil jeg anbefale deg å oppsøke fastlege for å legge til andre allergimedisiner før du prøver noe annet - det er mye annet enn reseptfrie tabletter en kan forsøke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...