Jump to content
Hundesonen.no

Forebygge halthet hos eldre hund


Hanna
 Share

Recommended Posts

Jeg har for lengst innsett at dyret ikke lenger kan være med på fjell- eller skiturer, men i det siste har hun også blitt støl/halt (høyre fremben) av lengre hverdagsturer. Nå får hun hvile noen dager med korte turer, så får vi prøve å finne riktig balanse mellom å opprettholde daglig mosjon uten at hun blir halt. Har dere tips til andre tiltak?
Hva gjør dere for å forebygge aldersslitasje/halthet hos eldre hund?
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke om det blir det samme, men min gamle hund var stiv og støl etter lengre turer på noen timer.

Fikk tips om å prøve Hills j/d

Siden hun legger fort på seg, bruker jeg varianten for reduced calorie. Og hunden har fått et nytt liv. Hun kan være med på turer og blir ikke stiv. Hun blir 13 år til sommeren. Har brukt dette foret i 1,5 år og jeg kan ikke få prisgitt det nok.

Før jeg byttet til dette foret så gav jeg tilskudd som skal hjelpe ledd, men det hadde ikke samme effekten.

Link to comment
Share on other sites

Jeg deler det opp i fire hovedpunkter:

1. Vekt. Det er veldig viktig å holde hunden slank og å forhindre overvekt.

2. Mosjon. Riktig type og mengde mosjon. Det er viktig å holde hunden i god form. Svømming er bra for å opprettholde bevegelighet og det er lite belastende for ledd. Bedre å gi hunden jevn mengde mosjon hver dag, enn noen dager med lange og noen dager med korte turer.

3. Diett. Her er det mange meninger, men Hills skal visstnok ha bevist positiv effekt av sin diett gjennom kliniske studier. Har hørt mye positivt selv uten at jeg skal si at dette er eneste riktige veien å gå.

4. Smertestillende. Mange er redde for å gi hunden sin smertestillende, men mange hunder har god nytte av dette. Er du usikker på om det er nødvendig for din hund, så kan du snakke med veterinær og se om dere kan teste det ut for en kortere periode for å se hvilken effekt det har på din hund. Det er flere ulike produkter tilgjengelig.

En annen ting som begynner å bli mer og mer vanlig for hunder med leggplager er cartopheninjeksjoner. Tror det var en tråd om dette på sonen her forleden. Kan være verdt å undersøke om dette kan være noe for dere.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Ja, vi har prøvd å holde et jevnt, godt nivå på daglig mosjon, men det ser ut til at det har vært for langt :hmm: Kan evt. trekke på BOT dekken på sure dager, når hun kommer seg.

Har funnet frem Cosequin pillene jeg ble overtalt til å kjøpe på en tidligere runde, og kjører tilskudd + omega3 en periode. Ble ikke overbevist forrige gang, men det skader jo ikke. Jeg får vurdere Hills j/d ved neste fôrkjøp. Hentet også ut en recept på onsior (robenacoxib) i dag, som skal være smertestillende og betennelsesdempende. Får forhøre meg om cartopheninjeksjoner hvis det vedvarer!

Får håpe det gir seg snart, for hun har det ikke godt nå stakkar :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Guest Yellow

Omega-3 og glukosamin gir jeg tilskudd av forebyggende til min eldre hund. Fôrbytte er ikke nødvendig, se heller hva det er tilsatt som skal være bra (gjerne nettopp bare ekstra omega-3/glukosamin).

Link to comment
Share on other sites

Har dessverre fått samme problem her også de siste mnd. Samme fot også. frøkena her blir 8 år i sommer var røntget fri både hofter og albuer da var ung men,er nok forkalkning som har kommet ja. Prøver oss litt frem her nå skal høre med dyrlegen om cartophen for det har jeg ikke hørt om før nylig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...