Jump to content
Hundesonen.no

PROS/CONS med injeksjon vs medisinering


Guest
 Share

Recommended Posts

Nå har vofsen min gått på NSAIDs (?) i ca 1,5-2 år. Dyrelegen mener at det er hardt for kroppen og at vi bør vurdere å gå over til cartrophen-injeksjoner.

Hun fungerer veldig bra på tabelettene hun får, men jeg er redd for nyrer/lever. Et bytte blir da kun for å "redde" disse organene.

Er dette en reell bekymring, jeg har?

Når det var gått 1 år begynte hun å få problemer med analkjertlene, noe hun aldri hadde før hun begynte på medisinen. Så de har jo utvilsomt negative effekter utover den gunstige smerte/betennelsesdempende lindringen.

Hun får i hovedsak tabeletter for å forhindre nydannelse av forkalkninger. Men også for evt. smertelindring.

Vil cartrophen være en mer "snill" måte å forhindre det samme på, uten at det er så hardt på nyrer/lever?

(Dekker agria cartrophen-injeksjoner?)

Link to comment
Share on other sites

Dyrelegen mener at det er hardt for kroppen og at vi bør vurdere å gå over til cartrophen-injeksjoner.

Hvis dyrlegen anbefaler å gå over til injeksjoner, og du er bekymret for hva som skjer om du ikke gjør det, ville jeg byttet. Utover det har jeg ingen peiling :)

Link to comment
Share on other sites

Aner ikke fordeler ulemper egentlig, for vi hadde ikke noe alternativ da det ble prøvd. Men man er jo ikke garantert samme effekt av injeksjonene som av pillene - husker jeg riktig når meg mener at det er onsior dere bruker? På en måte så er det jo bare å prøve og gå tilbake til piller om injeksjonene ikke fungerer. Hvordan blir forskjellen prismessig?

Gjensidige dekket det mener jeg, men vet ikke med agria.

Link to comment
Share on other sites

Effekten er det umulig å si noe om på forhånd, det er veldig indivuduelt. Noen har veldig god effekt av piller, og ingen/lite av injeksjoner, mens andre er det omvendt, og noen har rett og slett samme effekt. Kahlo min foreksempel responderte veldig bra på metacam, ikke i det heletatt på rimadyl, og bare middelmådig på onsior. Hun hadde null effekt av cartrophen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass

I følge felleskatalogen er det ingen indikasjoner på at Cartrophen har langtids skadelig effekt på lever / nyrer. Det er selvfølgelig større fare for abcesser og arrdannelser ved injeksjoner fremfor tabletter, men det antar jeg at er av underordnet betydning så lenge veterinæren er den som utfører injeksjonene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...