Jump to content
Hundesonen.no

Bishon Frise/ Cairn Terrier


sabine01
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg lurer på om det er noen i dette forumet som har eller har hatt en hund av blandingsrasen Bishon Frise og Cairn Terrier?

Jeg har en på 10 måneder og skulle gjerne kommet i kontakt med noen som har samme rase da det hadde vært fint med noen som kan denne blandingen og som jeg kan stille noen spørsmål til :)

Takk for svar!

Legger ved et bilde av han (Dexter)

post-13104-0-36966700-1395407756_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Herremin for en søt liten tass :wub: Og jeg er sikker på at noen her inne kan svare deg på det du lurer på, uavhengig om de har/har hatt samme blanding som deg. Det finnes mange dyktige og kunnskapsrike folk her inne, så jeg foreslår at du bare spør om det du lurer på :)

Link to comment
Share on other sites

Herremin for en søt liten tass :wub: Og jeg er sikker på at noen her inne kan svare deg på det du lurer på, uavhengig om de har/har hatt samme blanding som deg. Det finnes mange dyktige og kunnskapsrike folk her inne, så jeg foreslår at du bare spør om det du lurer på :)

Takk for svar! : D

Er kanskje et litt vanskelig spørsmål om man ikke har hatt denne blandingen selv eller uten å se hunden, men lurer på om han må klippes eller nappes. Vet at cairn terriere skal nappes men siden han også er bishon frise lurer jeg på om jeg kanskje kan klippe han selv eller om jeg må til en hundesalong for å få han nappet. Ringte en hundesalong i Oslo og de skulle ha 1200 kr, noe jeg syntes var litt dyrt (uten at jeg vet hva som er vanlig å betale).

Link to comment
Share on other sites

Det er nok uansett ikke noe som vil være likt for alle av den blandingen, da de nok kan arve både det ene og det andre eller noe i mellom. Men noen som er gode på pelstyper og stell av de forskjellige kan sikkert svare deg, uavhengig av hvilken rase de har selv :) Selv har jeg ikke peiling så kan ikke hjelpe.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke så mye peiling på pelsstell, men har noe erfaring med det. Utifra bildet så vil jeg tro at noen deler skal nappes, men at noe kan klippes også. Ser ut som ryggen kan nappes hvertfall, men at hvertfall hodet og ører (mulig også bein) kan klippes. Men det er jo veldig vanskelig å si hva du burde gjøre uten å kjenne på pelstypen hans først. Som Synnøve sier så hadde han nok vært en gjengrodd pelsball hvis pelsen hadde vært mer lik bichon frise-pelsen som må klippes. Men igjen så ser han jo mer ut som en terrier rundt snuta. Så det er nok ikke så lett å gi tips om hva du burde gjøre :P

Jeg vet dessverre ikke om noen gode hundefrisører i Oslo, men jeg vil nok anbefale deg å dra til hundefrisør nå første gangen som kan gi deg tips og råd for hvordan du skal stelle pelsen hans. Så kan du heller gjøre pelsstellet selv etter det. Det er ikke så lett med blandinger fordi de har stor variasjon i pelstype og kvalitet, så jeg ville nok overlatt bestemmelsen over om du skal klippe eller nappe til noen som har litt mer peiling og som faktisk kan kjenne på pelsen og se hunden i virkeligheten :)

Men veldig bra at du ønsker å stelle pelsen hans på riktig måte :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Elsker navnet 😍
  • Ingen andre tips enn eventuelt å ha et sted han kan få tisse i leiligheten. Noen bruker en slik tissepad som man kan få kjøpt på apoteket, noen bruker en kunstgress flekk, og noen lærer faktisk valpen å tisse i dusjen. Hvis han virkelig må på do, så hjelper det ikke å gå ned masse trapper, da blir bare lysten og trangen på å tisse større tenker jeg. Du får ikke gjort så mye med det på en så liten valp.  Hvis du ikke vil lage til en tisseplass inne må du nesten bare ta tiden til hjelp.
  • Det var absolutt bare blitt en vane. Han viser gang på gang at han klarer å holde seg leeeenge hvis han vil. Mange ganger han bare vil sove videre selv om vi har sovet i 8 timer. Nå har jeg fått det bort da. Han står ikke opp og forsøke ikke å vekke meg før det er morgen ☺️ Da kommer han kanskje bort når klokken er pasert 8 de dagene vi ikke har på alarm og vekker meg, men hvis jeg inviterer han opp i sengen, så sover han glatt videre. 
  • Er mye enig i det Spaniels sier, men og med Debbie. Det er vanskelig å si, og enhver må jo se an sin valp. Men man kan absolutt starte å trene på det tidlig ☺️ At man har andre hunder tror jeg og gjør at det går raskere, for da er de ikke helt alene, og de lærer av den andre hunden. Forrige valp kunne veldig raskt være hjemme alene en hel arbeidsdag. Da hadde jeg en annen voksen hund i tillegg. Nåværende valp er ikke der enda, han er 5 måneder. Men han kan være alene 5 timer til nå, har tenkt å prøve opp på 6 timer denne uken, og satser på at etter sommerferien klarer han en full arbeidsdag. Godt mulig det kunne gått noe raskere hvis jeg virkelig måtte, men jeg har hatt en veldig fin og fleksibel ordning med jobb i forhold til hjemmekontor, så jeg har ikke pushet det mer enn jeg må og er komfortabel med selv.  Valpen min har ult litt innimellom når han har vært alene, men ikke mer enn 5-10 minutter. Ikke noe veldig system i når han gjør det i alene hjemme perioden. Noen ganger rett etter jeg har dratt, andre ganger først etter 1 time. Nå tror jeg han har sluttet med det. Jeg har kamera på han med lyd, men følger ikke med på det hele tiden. Hver gang jeg har sjekket i det siste har det vært stille.  Jeg hadde min i grind først da han var alene hjemme, men jeg var ikke flink til å lære han å være i den ellers, slik Spaniels skriver. Han var i motsetning til veldig mange andre hunder, overhode ikke redd for disse grindene, så han bare dyttet de rundt der han ville, og veltet de/brøt seg ut noen få ganger. Så jeg endte raskt med å prøve å ha han løs på et begrenset område (gang og kjøkken). Det gikk veldig fint ☺️ Men skulle gjerne hatt en hund som var komfortabel med å være i grind nå, da vi hos kjæresten ser fordeler med det mens vi monterer opp kjøkken 😂 Han tar gjerne skrueposen og stikker av med den, eller legger seg rett oppå møbler vi monterer.
  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...