Jump to content
Hundesonen.no

Løshunden gikk til angrep - måtte operere for 25 000 kroner.


Hampus
 Share

Recommended Posts

Nok en hund angrepet av løs hund, med betydelige skader som resultat...

Denne saken viser jo også hvor viktig det er å velge en forsikring med skikkelig veterinærdekning.

Man får dessverre ikke mye gjort med en hardt skadd hund hos veterinæren.

http://www.nordlys.no/nyheter/article7231327.ece

Ser at det falt ut litt i overskriften, men får ikke rettet på dette...

Edited by Hampus
Link to comment
Share on other sites

1) Forsikring? "hun skulle på ferie men fikk ikke råd" - sånn er det å ha hund dessverre, uforutsette kostnader kan skje når som helst. Har man ikke sparekonto eller forsikring så kan shit happen anytime.

2) Er det jeg som er litt trøtt på mårran, eller er det uklart hvordan hunden brakk foten?

"Da vi var kommet til boligblokkene ved Strandkanten, rett utenfor barnehagen, hørte jeg et voldsom knurr bak meg.

- Det eneste jeg tenkte på var at den ikke skulle nå tak i Kike, som jeg hadde i bånd. Så jeg stilte meg foran Kike for at den ikke skulle nå henne. Jeg sparket i lufta, peivet, prøvde å holde meg mellom de to hundene - og prøvde å skremme den vekk, sier hun.

- Det var så skummelt - og jeg husker jeg holdt på å falle, men så forsvant den andre hunden, forteller hun.

Da merket hun at hennes egen hund Kike ikke kunne stå på bakbeinet sitt."

Hvor her i forklaringa av hendelsen inngår angrepet av en løshund som førte til et brukket bakbein? Unnskyld at jeg spør, men når overskrifta er "Løshunden gikk til angrep - måtte operere for 25.000 kroner" så forventer jeg egentlig en hund som måtte sys for bittskader, manglende ører som sys på plass, dype sår med infeksjoner - ikke et brukket bein? Og iallefall da en viss forklaring på hvordan det gikk til? For å være ærlig - og det er ikke for å være ubehagelig, kun ærlig om hva jeg tenker når jeg leser det - så får jeg mer inntrykk av at damen har vært på tur med hunden sin, hun og/eller bikkja har sklidd på isen slik at hunden knekte bakbeinet.

3) Hvis det så stemmer at en løs staffordshire bull terrier gikk til angrep og den eneste skaden hennes hund fikk var et brukket bein er reellt - hvorfor løftet hun ikke opp hunden sin når den andre kom? Hun sier selv staffen ikke angriper mennesker, og når hun klarte å bære hunden sin hele vegen hjem er det sånn sett ikke noe problem å løfte den opp i den unntakstilstanden det jo er å møte en aggressiv, men liten, bullehund på vegen. Det er ikke ofte man gjør det i Tromsø, og når det først skjer og man har en lett hund ville jeg plukket hunden min opp og evt sparket hvis den andre hunden begynte å gi på oppover beina. Kan hende hun ikke tenkte så langt, men da er det nå lesson learnt til en usannsynlig neste gang? :)

Link to comment
Share on other sites

"Håper den andre hunden blir avlivet ..." er det en som skriver i kommentarfeltet.

Om den andre hunden ikke var nær Kike, hva skal hun gå videre med da egentlig?

OT: Når ble staff omtalt som bullterrier, ja, andre steder enn i artikkelen da?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...