Jump to content
Hundesonen.no

Raseklubb, utstillinger og dommerkontakt


bea
 Share

Recommended Posts

Har ett spørsmål ang raseklubber, utstillinger og dommerkontakt.

Nå Raseklubber (og andre klubber) arransjerer utstilling er det som regel folk i styret og utstillingskommiten som har ansvar for valg av og oppfølging av dommere.

Mens NKKs regelverk om utstilling har klare regler for stevneleder og ringpersonell så er det ikke noe regelverk for dommerkontakt og ikke heller hvordan oppfølgingen av dommere skal være.

Fra tid til annen så ser man jo at enkelte dommerkontakter er svært ivrig i tjenesten.. men aktiviteter for dommere og så gar privat innkvartering ..samtidig som de stiller egen hund på aktuell utstilling for aktuell dommer.

Jeg vet at enkelte klubber har regler om at dommerkontakt ikke skal stille for dommere de er kontakt for den aktuelle utstillingen.. mens andre klubber vier til NKKs regelverk om at det ikke finnes noen regler for dommer kontakt.

Hvordan er dette i din klubb?

Link to comment
Share on other sites

Somoftest er det styre som både ordner, fikser osv osv Veldig få stiller opp utenom dette for å hjelpe.

Så om ingen i styre/komitee skal ha kontakt med dommer eller kunne stille hund så hadde det faktisk ikke blitt noen utstilling.

Det er ikke så veldig poppis å stille opp for klubber når alt kommer til alt ;)

Ellers tror jeg faktisk de fleste dommere klarer dømme hund og ikke person. :)

Link to comment
Share on other sites

Spennende tema!

Vi er en liten klubb, med få ressurspersoner. Mange av de som sitter i komiteen hadde ikke sittet om de ikke fikk stille. Vi må bruke de ressursene vi har så godt vi kan. Jeg gjør som regel "alt" med kontakt på forhånd, men prøver på selve utstillingsdagen å la andre personer ta i mot dommerne om jeg selv skal stille, men det hender jo at jeg må løpe innom ringen å spørre om alt er på plass med "utstillingskomite-hatten" før jeg kommer inn med "utstiller-hatten" senere på dagen. Jeg velger forøvrig å tro at dommerne ønsker å dømme opp den beste hunden, og absolutt ikke føler at de må gi meg noe som helst ekstra :)

Privat innkvartering har vi unngått så lenge jeg har styrt utstillingsskuta. Rett og slett av hensyn til komitè og dommer. Etter en lang dag er det faktisk ålreit å ha muligheten til å trekke seg litt tilbake, alene.

___

Litt på siden: for 2 år siden på vår utstilling måtte jeg ta i mot en dommer litt mer enn planlagt dagen i forveien. Stilte så hund for vedkommende dagen etterpå, og under lunsjen etterpå hadde hun sagt til en annen i komiteen at "Ja, hun syntes det var litt rart at utstillingslederen stilte hund, men hun fikk nå dømme hund, så fikk klubben ordne opp i slikt selv". Ikke så rart hun trodde det, jeg var nemlig utstillingsleder på alle punkter utenom på papiret :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ellers tror jeg faktisk de fleste dommere klarer dømme hund og ikke person. :)

I enkelte land er det "kotyme" at man setter opp lederens hunder... Sånn Italia og slike land...

Vi er så heldige i vår klubb at nesten ingen av de som sitter i styret er aktive i utstillingsringen. Dermed slipper vi den problemstillingen, men det har jo alltid vært diskutert opp gjennom årene og vi har forsøkt å godt det har latt seg gjøre å ha folk som IKKE skal stille ut som dommerkontakter. Men i små klubber kan det jo være vanskelig å unngå.

Link to comment
Share on other sites

I enkelte land er det "kotyme" at man setter opp lederens hunder... Sånn Italia og slike land...

Nå tenkte jeg vår lokale utstilling i Norge. Reiser du til Russland f.eks er det vel bare å bla opp sedler muligens ;)

Jeg snakket forøvrig om vår lokalavdeling, ikke rasespesialen til hovedklubben.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...