Gå til innhold
Hundesonen.no

Blåmerker rundt puppene - løpetid


Recommended Posts

Whippeten har sin første løpetid nå, og i går oppdaget jeg at hun har blåmerker rundt alle puppene. De er hovne, og litt rød/blåe, men ikke noe jeg hadde tenkt over hadde det ikke vært for blåmerkene.

Hun er på dag 21 i løpetiden. Syns hun har hatt løpetid lenge, og fremdeles en del blod.

Legger ved bilder av boobsene. Det syns ikke så godt på bildene som i virkeligheten. Det syns best på den nede til venstre, der ser man ringen rundt tydelig, men det er altså sånn ring på alle. I tillegg er de generelt blåere enn huden rundt.

Hun har ingen smerter, og er i god form.

Jeg har ikke vært borti lignende på andre tisper, noen som har synspunkter? :)

post-10941-0-55508500-1391018673_thumb.j

post-10941-0-47384500-1391018680_thumb.j

post-10941-0-26810200-1391018688_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min tispe var ferdig med sin første løpetid for ca to uker siden. En uke etter løpetiden var over så ble et par av puppene litt hovne. Jeg spurte oppdretteren hennes og hun sa at det var helt vanlig i forbindelse med og rett etter løpetid. Om blåmerkene betyr noe annet det vet jeg ikke, men her så har det nesten gått over nå.

Tror ikke man trenger å bekymre seg så lenge hunden ikke får dårlig allmenntilstand og det ikke kommer puss ut feks. Man kan jo ta en tlf til veterinær, men det gjorde ikke jeg og de to er tilbake til normalen nå, mens en annen plutselig er hoven.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blåmerkene har nesten forsvunnet nå, men pattene er fremdeles blålige. Jeg tror du har rett i at det er mer blodtilførsel bare :)

Litt tidlig for klargjøring av valper, iom at hun fremdeles har løpetid. Men er nok bare hormoner i forbindelse med første løpetid ja. Jeg har slått meg til ro med at det ikke er noe farlig. Hun er min første lyse hund, så jeg har sikkert bare ikke sett det før. Har jo sett hovne pupper før, bare ikke blåe.. Hehe :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Sånn var min tispe også på sin første løpetid. Blåmerkene oppsto rett før hun var ferdig med løpetiden, dro til veterinæren som sa at merkene rett og slett kom av at hun suttet på dem selv, for å stimulere melkeproduksjon. Hun sa det var mer vanlig at dette kom flere uker etter løpetiden, når de blir mer eller mindre innbilt drektig.

Min tispe har bare hatt disse merkene på èn løpetid senere, og da kom det tre uker etter hun var ferdig med løpetiden, og det var mye mindre.

Har du lagt merke til om hun slikker og styrer mye? Jeg fikk en body til å ha på min, slik at hun ikke kom så lett til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min slikket overhodet ikke noe som helst, så jeg tror ikke det er grunnen her. Men godt å høre at det er flere som har opplevd lignende merker :)

Hun ble bedre med en gang løpetiden var ferdig, nå er merkene nesten helt borte. Foreløpig ingen tegn til innbilt svangerskap, men for tidlig å si enda, da det er under 2 mnd siden løpetid.

Har opplevd hovne jur på tisper etter løpetid tidligere, men ikke slik som dette her; altså samtidig med løpetid + blåmerker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ene whippeten min hadde også slik. Jeg og dyrlegen fant ut at det var pga økt blodtilførsel..

Det skal sies at jeg drog ikke til dyrlegen med dette, vi var der egentlig av en helt annen grunn og en helt annen hund :lol:

Edit: Husk at whippeter har både mindre hår og skinn enn mange andre raser og derfor vil jeg tro at det er derfor det vises bedre..

Endret av Krutsi
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville gått ut med han, for det er jo ubehagelig å holde seg. jeg holder på med det så lenge de trenger. Den lengste varte tilogmed 5 måned. Det er forskjell på hunder og valper.
    • Det blir nok kompostgrinder og langline. håper bare det går bra med flytting midt i alene hjemme treningen.
    • Jeg tenker og gjør det samme som de ovenfor. Viktigere med gode hundemøter med gode sikre, kjente hunder.  
    • Har ei tispe på 5 som begynte å renne fra det rene øyet for litt siden. Vi dro til vet, men siden det ikke var rødt, eller irritert og ikke gul veske, så fikk jeg beskjed om å dryppe med saltvann en periode og komme tilbake om det ble verre. Det plager henne heller ikke.  Det er bedre om jeg drypper typ to ganger om dagen, men forsvinner ikke. Virker som om det blir verre på tur i vind feks.   Kan det være tett tårekanal? Hva gjøres med det?    Jeg spør her før jeg drar til veterinæren. Hun som så på det sist nevnte ikke det som et alternativ selv om jeg sa det virka som om det ble verre i «vær».  
    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...