Gå til innhold
Hundesonen.no

Ulldotten

Medlemmer
  • Innholdsteller

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ulldotten

  1. Tre fine tisper ble født uten problem i natt :-) Tusen takk for støttende kommentarer, er så glad jeg stod i mot presset om å ta keisersnitt "for sikkerhets skyld" :-)
  2. Håper du har rett, to tisper og en hann ville vært perfekt :-D Hun har hatt litt veer innimellom, og slikker seg mer bak enn tidligere. Tror nok hun nærmer seg å nærme seg fødsel ;-)
  3. Hei Synes ikke du er frekk. Jeg tenkte litt i samme baner selv. Siden ingenting tilsa at det hastet spurte jeg om ikke et evt keisersnitt kunne vente til i morgen. Nei, hun mente det måtte skje i løpet av et par-tre timer. Nå har tispa vår gått en liten tur, sovet og spist, og nå er hun litt urolig. Har gravd litt og hatt litt veer. Valpene er i god aktivitet i magen, så jeg føler meg vel med den avgjørelsen jeg tok om å avvente keisersnitt. Kanskje kommer det valper i natt, kanskje i morgen?
  4. Nei, jeg har det ikke travelt. Gjennomsnitt for rasen er å føde på dag 61, så sånn sett kan ting skje nå. Var bare temperaturfallet som lurte oss til å ta kontakt med vet.
  5. Har fått høre dette fra flere oppdrettere nå. Rart da at veterinæren er påståelig på at temperaturfall betyr at det må komme en valp i løpet av 36 timer? Velger egentlig å stole på oppdrettere her..
  6. Skal ikke dra dit igjen før vi absolutt må :-)
  7. Takk, da drar vi ikke for noe keisersnitt i dag i alle fall, følger magefølelsen her!
  8. Ja, Alzenas... Det er derfor jeg spør her, ble veldig i tvil.. Vi dro for å sjekke pga temperaturfallene hun hadde, og at hun enda ikke var i fødsel. Det jeg var redd for var at feks en valp lå på tvers eller noe sånt, men alle lå helt fint. Skjønte ikke helt hva som haster sånn da..
  9. Akkurat det som får magefølelsen min til å tvile, ikke noe vann som har gått e.l. Er sykdom som er grunn til at oppdretter ikke er inne i bildet. Derfor jeg spør her, tenker det er flere med erfaring her :-) Og takk for svar, Caroline, du bekrefter mye av det jeg selv tenker. Har jo lest og lest om valpefødsel fram til nå, og får meg ikke til å se at dette er kritisk på noen måte. Har jo født et par "kull" selv, så man kjenner jo "lusa litt på gangen" ;-)
  10. Nei, har ikke kontakt med oppdretter. Føler selv at keisersnitt må være en siste løsning, dersom feks en valp ligger feil eller mor presser og ingenting skjer. Det er livlige fosterbevegelser over hele magen, så jeg har ikke inntrykk av at valpene er stresset heller. Vet sa at det eneste problemet var at hun ikke hadde rier enda. Noen som har tips til hva man kan gjøre for å få i gang fødselen?
  11. Nei, jeg ble litt skeptisk. Er jo et stort inngrep.. Er vårt første kull, og vet ikke helt om det hadde noe å si. Jeg spurte om vi kunne se det an til mandag. Koster vel en hel del mer å ta keisersnitt en søndag kveld? Selvfølgelig gjør vi det om det er krise, hunden er jo forsikret. Men vil jo helst at valpene skal fødes naturlig, om de kan det.
  12. Dvergpuddeltispa vår skal ha sitt første kull. Hun har tre valper (sett på røngten), og er på dag 59 i dag. Har hatt tre kortvarige temperaturfall ned mot 36,3 i løpet av helga, og har gravd litt i valpekassa noen ganger. Nå er temperaturen tilbake på rundt 37,5, som har vært hennes normatemperatur den siste uken. Ligger mest og slapper av, graver litt nå og da, men ikke veldig mye. Har hatt veer et par, tre ganger som vi har sett. Dro til vet i dag, som undersøkte henne og tok røntgen. Vet sa at hun kom inn i livmoren, men at første valpen ikke var kommet helt ned i fødselskanalen. Hun kjente heller ingen veer mens vi var der. Valpene virker å ha det fint, mor har det fint og er i fin form. Vet sendte oss hjem for å prøve en luftetur og se om det skjer noe i løpet av et par timer, hvis ikke ville hun at vi skulle ta keisersnitt. Høres det forhastet ut? Kan vi vente noe lenger, så sant hun fortsatt er i fin form?
  13. Ja, jeg tok fram målbåndet og målte den bagen jeg har, den er faktisk 26 cm høy den og, og hunden er 32, så da bruker jeg den:-)
  14. Slapp av, flycrewet klarer seg sikkert fint i møte med meg og den enorme hundebagen jeg har sett på nett:-) Nei, slapper hunden av så skal den få lov til det, jeg stresser den ikke mer enn nødvendig :-)
  15. Hva er det som er merkelig med holdningen min? Er ganske så rett og rak i ryggen, trodde det var det som var rasestandard for oss tobeinte ;-D
  16. Hei, har du link til de bagene du har brukt? Eller mål på dem? Ja,var ombord på flyet jeg mente. Vetafaen hva som skjer med innleggene mine, har prøvd å slette det enorme tomrommet som kommer etter siste linje, men det lar seg ikke gjøre... Beklager, ikke meningen å ta så stor plass :-)
  17. Det er ikke alle som aksepterer at hunden får stikke hodet ut av bagen. Kommer an på hvem som er på jobb:-) Det er ikke lov å ta hunden ut fra bagen, nei. Sikkerhetsmessige årsaker. Det står på nettsidene at bagen skal være under setet foran deg ved take-off og landing, og at den skal stå på gulvet mellom føttene dine resten av turen. Men jeg har alltid fått lov til å ha vesken med hunden inni på fanget. Har fløyet mye med mindre hund før.
  18. Har ikke hørt at de har brydd seg om størrelsen, selv om det står på nettsidene. Man kan jo få hunden til å legge seg når flyet skal ta av og lande og da får man dyttet bagen under setet foran, resten av turen kan man ha vesken på fanget, som med annen håndbagasje. . Vet at de kan bry seg med om hunden kan stå i bagen, og det er jo bra. Vekta bryr de seg om, ja, det er en vektbebrensning på håndbagasje, noen selskap har 8 kg, andre 5. Noen som har erfaring med Hunter flyveske?
  19. Ja, jeg vet om de målene deres. Har en bag som er innafor målene, men den passet da hunden vår var valp. Nå blir den litt i minste laget. Ser at folk flyr med hunder på samme størrelse som vår hele tiden, så tenker det må være mulig å bruke noe større bag. Annen håndbagasje er det jo bare vektbegrensninger på, så tror ikke de er så strenge bare fordi det skal sitte en hund oppi bagen:-) Noen som har denne Hunter Flyvesken og kan si noe mer om den enn det som sto på animail sin nettside?
  20. Trenger en flybag til en dvergpuddel Har sett litt rundt på nett, og den som har den mest "humane" høyden synes jeg var denne fra Animail: http://animail.no/hunter-flygvaska-svart-45x35x20cm.html Erfaringer med denne? Sto litt lite info om den på nettsiden, derfor jeg spør:-)
  21. Vel, vår tispe har stått for meget villige hannhunder både under stille og synlig løpetid, så jeg tror ikke det skal bli noe problem med naturlig parring når den tid eventuelt kommer. Om hun har normal drektighet og fødsel, og tar seg av valpene vet vi jo ikke før hun evt blir parret. Om hun ikke lar seg parre frivillig blir det ikke noen valper, jeg er helt i mot tvangsparring.
  22. Åja, sorry, det skjønte jeg ikke. Har googlet det litt og det ser ut som at ekspertene er enige i at det ikke er noe feil med disse tispene, og at det bare representerer en utfordring ved avl. Så forresten også at noen mener det kan komme av mangel på en (kompatibel) hannhund i nærheten, og at omgang med hannhund kan få løpetiden til å "komme fram". Her i gata er det bare tisper og en kastrert hannhund, så det kan jo være at hun føler det meningsløst å drive å flashe for verden hvor klar hun er?
  23. Er vel ikke noe annet feil med det enn at det er litt vanskelig å planlegge parring ;-)
  24. Ehm, hannhunder har vært meeeget interessert i frøkna vår, det er sånn vi har oppdaget stille løp på henne. Og hun var klar, for å si det pent ;-P Så det tror jeg kan være veldig individuelt. De synlige løpetidene hun har hatt har vært svært sparsommelige, og det har ikke vært forskjell på verken hennes eller hannhunders oppførsel. Synes ikke hun er sosialt usikker eller ønsker å fly under radaren, hun er en glad og kvikk frøken, glad i både fremmede mennesker og dyr. Og alle helsetester er bestått med beste mulige resultat, og hun har godt og vel det utstillingsresultatet som er ønsket for rasen. Så jeg synes hun har noe å tilføre, selv om hun blør lite og er flink å vaske seg. Takk for tips, Bardmand! Skal bli enda mer strukturert på å sjekke kjønnet hennes, og vi kjenner en glad gutt som vi sikkert kan møte litt oftere... ;-)
  25. Tispa vår er 2,5 år, og har hatt to (lite) synlige løpetider, de andre har vært stille. Jeg synes jeg følger godt med, ser etter om hun vasker seg mye, endrer atferd osv, men for to uker siden oppdaget jeg til min overraskelse størknet blod i foldene rundt kjønnet. Jeg bader henne hver 10 dag, så dette var overraskende. Ikke en flekk å se på golvet eller på den lyse pelsen hennes. Nå, to uker etter, har hun fått en endring i atferden med at hun blir veldig omsorgsfull mot to av familiemedlemmene, og gir dem en grundig rundvask så sant hun får anledning. Hun sleiker dem utpå klærne om hun ikke får tilgang på bar hud. Litt komisk å se på, men jeg lurer på om dette er et tegn på løpetid eller innbilt? Litt vanskelig da hun tydeligvis blør sparsommelig/og eller er flink til å vaske seg. Tar ukentlig en papirbit og holder mot kjønnet hennes for å se etter blodflekker, men har ikke oppdaget noe med denne metoden. Noen som har tips om hvordan finne ut når hun har løpetid? Vi vurderer valper, men det er vanskelig når man ikke vet når tispa løper.
×
×
  • Opprett ny...