Gå til innhold
Hundesonen.no

Fido risikerer avlivning


Justisia
 Share

Recommended Posts

Nok en gang, Vivere; jeg har forsøkt å gi en beskrivelse av hvordan slike saker oftest håndteres i det daglige, praktiske arbeidet. F eks når politiet tilfeldigvis kommer over en hund som kan tenkes å omfattes av lovverket, eller når det er en spesiell hendelse som kan knyttes direkte til hunden. Ikke hvordan det fungerer i en spesiell sak som har kommet til rettsalen. Og når det gjelder denne politihundeføreren fra Stovner politistasjon, som du skriver, så er det direkte feil. Vedkommende har aldri vært, og er ikke politihundefører. Kun en helt vanlig hundeeier. (Jeg kan sende deg en pm hvis mulig)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 181
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mannen har ikke gjort noe ulovlig. Han har ikke havnet mer på skråplanet, tvert imot har han blitt bedre. Dette er bare fluff. Det er skrot. Det tar vekk fokuset på det som er viktig. Hunden hans er i

Denne og tilsvarende saker er en direkte skamplett i vårt samfunn. Jeg skjemmes og gremmes. Det er fantastisk hvordan man bruker ressurser på å få avlivet uskyldige, rettsløse hunder og terrorisere hu

WTF? Vi har en hundelov som tar livet av uskyldige hunder kun basert på hvordan de ser ut, noe som både er urettferdig, meningsløst og beskytter hverken hunder, folk eller samfunn. Denne hundeloven e

Nok en gang, Vivere; jeg har forsøkt å gi en beskrivelse av hvordan slike saker oftest håndteres i det daglige, praktiske arbeidet. F eks når politiet tilfeldigvis kommer over en hund som kan tenkes å omfattes av lovverket, eller når det er en spesiell hendelse som kan knyttes direkte til hunden. Ikke hvordan det fungerer i en spesiell sak som har kommet til rettsalen. Og når det gjelder denne politihundeføreren fra Stovner politistasjon, som du skriver, så er det direkte feil. Vedkommende har aldri vært, og er ikke politihundefører. Kun en helt vanlig hundeeier. (Jeg kan sende deg en pm hvis mulig)

Jeg skal ta et ørlite forbehold men slik jeg husker saken introduserte vedkommende seg selv som politihundefører, ansatt ved Stovner politstasjon. Vedkommende sa til retten at hun nå hadde schäferhund men at hun tidligere hadde eid hunder av mindre raser. Fra rettens sakspapirer siteres: "Bevisførselen under hovedforhandlingen var hovedsakelig om hvilke hunderaser som ligger i Pablo. Alle vitnene med unntak av saksøktes sakkyndige vitne, var fast bestemt på at Pablo er en blandingshund som kan ha mange forskjellige raser i seg. Politiets sakkyndige vitne som forøvrig er hundekontakt ved en større politistasjon i Oslo, mente bestemt at Pablo er en renraset amstaff. Etter bevisførselen legger retten imidlertid til grunn som sikkert at Pablo er en blandingshund. Avgjørende blir det da hvorvidt det er pitbull eller amstaff i ham. Retten legger til grunn at denne vurderingen først og fremst skjer ut i fra en eksteriørmessig bedømmelse. "

Red: Selv er jeg en helt vanlig hundeeier. Jeg vet lite om andre raser enn de jeg selv har hatt og selv der skal jeg ikke påberope meg noen "ekspertise". Ingen i verden skulle fått meg til å mene noe konkret om avstamingen til blandingshunder som jeg ikke aner noe som helst om. Men tydeligvis har politiet ingen betenkelighet med det?

Endret av vivere
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundekontakt er noe helt annet enn hundefører.

Når det gjelder ditt spm har jeg for så vidt allerede svart på det over; "----vanlig hundeeier. Dog med manglende selvinnsikt----".

Jeg vet ikke om jeg gidder denne polemikken lengre, spot :)Politiets sakkyndige vitne... I hvor mange tilfeller henter politiet inn inkompetente folk fra egne linjer som sakkyndige i saker som angår "liv eller død" for de hundene det gjelder. For ikke å snakke om den psykiske og økonomiske belastningen folk utsettes for og den dyrevelferdsmessige belastningen for hundene ved å bli plassert på kennel kanskje i månedsvis uten at det får synlige konsekvenser for politiet?

Som det anføres i domspapirene burde det sette kvalitative krav til politiet i slike saker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...