Gå til innhold
Hundesonen.no

Glutenfri oppskrifter - pizzabunn og burgerbrød


Nirm
 Share

Recommended Posts

Jeg synes det er klin hakke umulig å få til noe som likner spiselig med KUN glutenfritt mel. Så jeg blander med litt speltmel (som skal ha en "mykere" type gluten - funker fint for meg i hvert fall) Viktig at man baker deigen ganske løs (så løs man kan ha den uten at den klistrer) Blir bra deig til både pizzabunn og burgerbrød/rundstykker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Funker Jyttemjøl for deg, @Nirm ? Fikk supergode burgerbrød av en venninne som bakte på jyttemjøl. Naturlig fritt for gluten, reklamerer de med. Kan få oppskriften for deg om det er noe vits :)

Jeg har oppdaget at jeg ikke tåler spelt heller, så det å blande speltmel i det glutenfrie melet funker ikke for min del. :getlost: Men DURUMHVETE går fortsatt fint. Herregud. Rare kroppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke oppskrift på pizzabunner, for lager på "feelingen". Men ønsker man sprø brunn så er tynn bunn som forhåndsstekes det beste tipset mitt. Høy varme og tynn bunn.

Styrer unna toro sine grove poser, de syns jeg får en ekkel bismak på deigen. Og jeg liker ikke konsistensen man får med fibuerhusk, føles som vassen sagflis. Tror jeg liker papp bedre enn gummi :lol:

Hverken speltmel eller durumhvete er glutenfritt, så er glutenfritt målet så styr unna dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glutenfritt er viktig, så det er ikke aktuelt å blande inn andre meltyper som inneholder gluten (det ligger litt i ordet glutenfritt at det skal være fritt for gluten :P )

Og jeg har vel bevist at jeg ikke kan bake, så jeg er avhengig av oppskrifter. :P

@Tinkie Vil gjerne ha oppskrift på burgerbrød! Jeg har jo akkurat bestilt meg vegansk burgerbok, og da må man jo ha burgerbrød!

@ Og vil ha T sin pizzabunn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppskriften:

333 g (5,3 dl) jyttemjøl

1 ts salt

50 g gjær

1 ts sukker

1,5 dl vann

2 dl melk (eller din favoritterstatning, f.eks. havremelk, siden du spiser vegansk)

Ha det tørre i en bolle. Varm opp det våte til omtrent fingertemp. og bland i gjæren. Hell så det våte oppi det tørre og bland.

Trill ut burgerbrød, og la dem etterheve i 30-60 minutter. Dryss gjerne sesamfrø over!

Siden du ikke spiser sukker, @Nirm , ville jeg tilsatt 2 ss fiberhusk og byttet ut halvparten av vannet med boblevann dersom selv 1 ts sukker er for mye til at du ikke vil ha det i. Gjæren trenger egentlig litt sukker for å heve, men fiberhusk og boblevann gjør også sitt for deigen :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur du må spørre Tinkie, for jeg kan ikke bake som dere vet. :lol:

Men i følge en av mine bakorakler (som har fått pizzabunnchallenge denne uka), så brukte hun sirup. Og kan jo kanskje bruke agave nektar eller noe? Går jo an å bare teste...

Men takk! Den skal testes ut (med min fantastiske rismelk! :D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 Stjerners Italiensk Pizza (linnsglutenfrieverden)
4 Stjerners Italiensk Pizza
906580-7-1283111174939.jpg?resizeSmall&w


Jeg har (Noe som jeg tror de fleste med Cøliaki har) alltid hatt stooore problemer med å lage pizza. Tynn og pistrete bunn, med tonner av kjøttdeig og grønnsaker på - noen som kjenner seg igjen? =)

Helt til jeg fikk en genial oppskrift av en venninne. Den var opprinnelig laget med hvetemel, men jeg byttet bare det ut med Semper sitt lyse mel så ordnet det seg. Dette er ikke pizzabunn av den vanlige typen, men sånn tynn italiensk sprø bunn, som bare smaker kjempegodt. Denne pizzaen har jeg gitt til venner og familie, både folk med og uten Cøliaki, og alle syns den er kjempegod. Dette er noe man trygt kan servere til alle.

Ca en stor (tynn pizza) - Pleier å lage mer enn oppskrift, til to personer bør man iallfall doble den

Deig
4dl mel Semper(Kan bruke lyst, men har også brukt grovt med fiber, og det har gått veldig bra det også)
1ts salt
1,5dl fingervarmt vann
1/2 pk gjær (Jeg er flinkest med tørrgjær, men det er det samme hva man bruker)
1 ts olivnolje

Skal i ovnen på 300 grader, eller maks av ovnens varme.
Bland mel, salt og (tørr)gjær. Ha det sammen med vann, bland godt. Pleier å spørre samboeren min om han orker å røre for meg, slik at det blir ordentlig blandet; nei, har ennå ikke skaffet meg kjøkkenmaskin, men det står høyt på listen min=) Trenger egentlig ikke kjøkkenmaskin når jeg har han, heller! Jeg pleier å la deigen heve under kjøkkenhåndkle over vasken med varmt vann, da er jeg sikker på den får nok varme.

Kjevler den ut til den er så tynn at det ikke går mer, og smører på hvitløk og tomatpurè. Legger så ost over, og setter i ovnen i 7 minutter.
Tar den ut og legger på spansk skinke, cherrytomater og ruccolasalat. Serveres med god rømmedressing og salat ved siden av. Dette er en utrolig enkel oppskrift som tar veldig lite tid=) Og den smaker virkelig som ekte italiensk sprø deilig pizza! =)

Vi pleier å doble den og kjevle den EKSTREMT tynt og blir da til to langpanner. Lag så tynt som fysisk mulig sier T fra kjøkkenet!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Dette blir litt på siden av tema uten å være åff tåpik, men mer en fun fact: Jeg lurte på hvorfor de på italienske dagligvaren her importerte italiensk mel og hva i all verden var forskjellen, og damen som jobber der sier det er noe gæli med norsk mel og ikke rart folk har glutenallergier, i italia har visstnok så og si ingen glutenallergi. Melet de bruker der nede er mye lettere enn det norske, flere gluten-allergikere, inklusive hun selv, som fint kunne spise bakverk med italiensk mel, sa hun.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...