Gå til innhold
Hundesonen.no

Glutenfri oppskrifter - pizzabunn og burgerbrød


Nirm
 Share

Recommended Posts

Jeg synes det er klin hakke umulig å få til noe som likner spiselig med KUN glutenfritt mel. Så jeg blander med litt speltmel (som skal ha en "mykere" type gluten - funker fint for meg i hvert fall) Viktig at man baker deigen ganske løs (så løs man kan ha den uten at den klistrer) Blir bra deig til både pizzabunn og burgerbrød/rundstykker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Funker Jyttemjøl for deg, @Nirm ? Fikk supergode burgerbrød av en venninne som bakte på jyttemjøl. Naturlig fritt for gluten, reklamerer de med. Kan få oppskriften for deg om det er noe vits :)

Jeg har oppdaget at jeg ikke tåler spelt heller, så det å blande speltmel i det glutenfrie melet funker ikke for min del. :getlost: Men DURUMHVETE går fortsatt fint. Herregud. Rare kroppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke oppskrift på pizzabunner, for lager på "feelingen". Men ønsker man sprø brunn så er tynn bunn som forhåndsstekes det beste tipset mitt. Høy varme og tynn bunn.

Styrer unna toro sine grove poser, de syns jeg får en ekkel bismak på deigen. Og jeg liker ikke konsistensen man får med fibuerhusk, føles som vassen sagflis. Tror jeg liker papp bedre enn gummi :lol:

Hverken speltmel eller durumhvete er glutenfritt, så er glutenfritt målet så styr unna dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glutenfritt er viktig, så det er ikke aktuelt å blande inn andre meltyper som inneholder gluten (det ligger litt i ordet glutenfritt at det skal være fritt for gluten :P )

Og jeg har vel bevist at jeg ikke kan bake, så jeg er avhengig av oppskrifter. :P

@Tinkie Vil gjerne ha oppskrift på burgerbrød! Jeg har jo akkurat bestilt meg vegansk burgerbok, og da må man jo ha burgerbrød!

@ Og vil ha T sin pizzabunn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppskriften:

333 g (5,3 dl) jyttemjøl

1 ts salt

50 g gjær

1 ts sukker

1,5 dl vann

2 dl melk (eller din favoritterstatning, f.eks. havremelk, siden du spiser vegansk)

Ha det tørre i en bolle. Varm opp det våte til omtrent fingertemp. og bland i gjæren. Hell så det våte oppi det tørre og bland.

Trill ut burgerbrød, og la dem etterheve i 30-60 minutter. Dryss gjerne sesamfrø over!

Siden du ikke spiser sukker, @Nirm , ville jeg tilsatt 2 ss fiberhusk og byttet ut halvparten av vannet med boblevann dersom selv 1 ts sukker er for mye til at du ikke vil ha det i. Gjæren trenger egentlig litt sukker for å heve, men fiberhusk og boblevann gjør også sitt for deigen :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur du må spørre Tinkie, for jeg kan ikke bake som dere vet. :lol:

Men i følge en av mine bakorakler (som har fått pizzabunnchallenge denne uka), så brukte hun sirup. Og kan jo kanskje bruke agave nektar eller noe? Går jo an å bare teste...

Men takk! Den skal testes ut (med min fantastiske rismelk! :D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 Stjerners Italiensk Pizza (linnsglutenfrieverden)
4 Stjerners Italiensk Pizza
906580-7-1283111174939.jpg?resizeSmall&w


Jeg har (Noe som jeg tror de fleste med Cøliaki har) alltid hatt stooore problemer med å lage pizza. Tynn og pistrete bunn, med tonner av kjøttdeig og grønnsaker på - noen som kjenner seg igjen? =)

Helt til jeg fikk en genial oppskrift av en venninne. Den var opprinnelig laget med hvetemel, men jeg byttet bare det ut med Semper sitt lyse mel så ordnet det seg. Dette er ikke pizzabunn av den vanlige typen, men sånn tynn italiensk sprø bunn, som bare smaker kjempegodt. Denne pizzaen har jeg gitt til venner og familie, både folk med og uten Cøliaki, og alle syns den er kjempegod. Dette er noe man trygt kan servere til alle.

Ca en stor (tynn pizza) - Pleier å lage mer enn oppskrift, til to personer bør man iallfall doble den

Deig
4dl mel Semper(Kan bruke lyst, men har også brukt grovt med fiber, og det har gått veldig bra det også)
1ts salt
1,5dl fingervarmt vann
1/2 pk gjær (Jeg er flinkest med tørrgjær, men det er det samme hva man bruker)
1 ts olivnolje

Skal i ovnen på 300 grader, eller maks av ovnens varme.
Bland mel, salt og (tørr)gjær. Ha det sammen med vann, bland godt. Pleier å spørre samboeren min om han orker å røre for meg, slik at det blir ordentlig blandet; nei, har ennå ikke skaffet meg kjøkkenmaskin, men det står høyt på listen min=) Trenger egentlig ikke kjøkkenmaskin når jeg har han, heller! Jeg pleier å la deigen heve under kjøkkenhåndkle over vasken med varmt vann, da er jeg sikker på den får nok varme.

Kjevler den ut til den er så tynn at det ikke går mer, og smører på hvitløk og tomatpurè. Legger så ost over, og setter i ovnen i 7 minutter.
Tar den ut og legger på spansk skinke, cherrytomater og ruccolasalat. Serveres med god rømmedressing og salat ved siden av. Dette er en utrolig enkel oppskrift som tar veldig lite tid=) Og den smaker virkelig som ekte italiensk sprø deilig pizza! =)

Vi pleier å doble den og kjevle den EKSTREMT tynt og blir da til to langpanner. Lag så tynt som fysisk mulig sier T fra kjøkkenet!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Dette blir litt på siden av tema uten å være åff tåpik, men mer en fun fact: Jeg lurte på hvorfor de på italienske dagligvaren her importerte italiensk mel og hva i all verden var forskjellen, og damen som jobber der sier det er noe gæli med norsk mel og ikke rart folk har glutenallergier, i italia har visstnok så og si ingen glutenallergi. Melet de bruker der nede er mye lettere enn det norske, flere gluten-allergikere, inklusive hun selv, som fint kunne spise bakverk med italiensk mel, sa hun.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk for tips!  Det hørtes ut som noen kloke råd. Jeg ser de potensielle ulempene med en stor og sterk hund og en flexline. Kontroll er definitivt øverst på prioriteringslista. Jeg skal definitiv sjekke ut den lina du har linket til👍
    • Flexiline er generelt en dårlig idé, og særlig for en stor og sterk hund. Hvis noen slipper sin hund bort til dere i bånd, kan det fort bli floke og konflikter. Du kan heller ikke slippe båndet hvis noe skjer (hunden setter seg fast, sykkel kommer på tvers mellom dere etc.). Og det er vanskelig å ta hunden inn hvis den er ytterst i båndet, med mindre du har en supersolid innkalling. Kjøp heller en halvlang-line på 5 meter som du kan slippe ut og hanke inn etter behov. Du blir fort vant til å håndtere en kort langline, og mye bedre kontroll på hunden. Du kan slippe den både for å la hunden løpe litt, eller gi den friere bevegelsesrom i møtesituasjoner som ikke kan unngås (både med folk, hunder, sykler...). Du kan også ta et grep midt på båndet uten å svi av deg håndflaten hvis hunden trekker eller bykser avgårde. Vi har hatt disse, og er noe av det vi har tatt vare på etter å mistet hundene, de er supergode: https://dyresjappa.no/Produkt/1/294247/Supergrip-Sporline-5m
    • Hei,  Kjøpte akkurat en flexi classic L. 5m. bånd. Den fungerer helt greit, men vurderer et annet alternativ neste gang jeg kjøper. Det jeg kunne tenke meg er låste posisjoner uten å holde inn knapp i tillegg til et enda mer robust tapebånd og et noe større håndtak. Noen anbefalinger? Jeg har en nokså sterk staff-presa blanding på. 35 kg., som tidvis kan dra noe. Ser nå at jeg skulle flyttet denne til utstyrstråden, men vet ikke om det er mulig.  På forhånd takk for svar😊
    • Ede har endelig lært å sette pris på vanntette potesokker, og vil nå heller gå med enn uten. Trenger ikke bestikke med godis for å få dem på lenger, han husker nå at det er langt mer komfortabelt å gå ut på iskaldt klissvått og ekle grussteiner med dem på enn å gå barbeint.  Han ga uttrykk for å ville ha dem av inne på kjøpesenteret, da han selv la merke til at bakken var tørr, varm og stenfri der inne, men klagde ikke, bare gjorde meg oppmerksom på at han kunne tenkt seg å få de av der inne.  Nytt for dagen var å reise på rullebånd. Det har vi ikke prøvd før. Kunne gått meget bedre. Min feil. Trodde han ville forstå greia og bli med av, men han ble usikker da vi nærmet oss toppen, satte seg tilbake istedenfor å bli med frem, så jeg måtte panikk løfte-dra-heise ham over kanten i en faderlig fart, noe som selvsagt stresset ham. Not a good introduction.  Vi tok samme greia ned også, hvor han var helt kewl med å stå på båndet i bevegelse etter å ha blitt løftet på Ante fare og ble nervøs da han så slutten nærme seg, men virket som han synes det var helt ok å bli hjulpet over kanten med et muntert: "Whoppsie!" og en stor bit Nom Noms trøkket i ansiktet på landing. Han spiste det ivrig, så håper den sammenhengen med rullebåndet ble en sterkere neural pathway.   Videre på miljøtreningslisten har vi rulletrapp.. 😰 Det må gjøres. Rakk ikke øve opp den vanlige trappen i dag, fordi vi hadde ærender, men i morgen har vi ingenting annet å gjøre, så muttern får kle på seg, ta med sitteunderlag, pledd, varm drikke, kanskje niste, just in case, for om det ikke løsner etter noen forsøk med bare de øverste trinnene og gradvis økning, så kan vi sitte i den trappen og henge og ha det dødsens kjedelig til han finner ut at det lønner seg å gå den opp og vi får full fest.  Flashy blinkende helikopter med lyd hadde Mr. T on staircases ingen issues med. Gikk rundt det på baksiden mot veggen og så inn i cockpit og synes ikke det var noe uvanlig med det der.  Har forøvrig passert masse små og større unger også, både inne og ute og han begynner bli kjempeflink til å se, men ikke røre nå, på tross av de mange flørtende blikkene som inviterer til kos og lek.  De minste barna har jeg vært litt nervøs for skal trigge jakt når de plutselig løper, så jeg har vært veldig på alerten, men det eneste som utløste jakt i ham og strammet båndet var en dinglende skulderstropp på en bag. Så ut som en biteleke. Bykset, men fikk ikke nå frem til den. Med unntak av den har han vært eksemplarisk og avbrutt intensjoner om å undersøke andre mennesker på kontaktlyd hver gang jeg så ham vurdere det og var nervøs for et byks mot noen. — Food before Feckers, any day. Noen ganger også mom over nom. Han bryr seg om og tar min veiledning selv når han er mett og ikke vil ha mer. Vi begynner få et bånd utover måltidene 🥳
    • Enig med det over. Lær inn eventuelt en «gå og legg deg» kommando, så du kan avlede med å be hunden å gå og legge seg.  Miljø trene og sosialisere masse så hunden blir godt vant med lyder og folk rundt seg. Men føler det har mye med mentaliteten på hunden og rasen og gjøre. Har du en usikker vokterhund så er det vanskelig å dempe varsling. Har du en trygg vokter så har den høyere terskel for å anse noe som nødvendig å varsle på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...