Jump to content
Hundesonen.no

Atferd hos hund varierer med høyde, kroppsvekt, og hodeform


Hermes
 Share

Recommended Posts

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3864788/

Stepwise backward elimination regressions revealed that, across the breeds, 33 behavioral traits all but one of which are undesirable in companion animals correlated with either height alone (nthinsp.gif=thinsp.gif14), bodyweight alone (nthinsp.gif=thinsp.gif5), CI alone (nthinsp.gif=thinsp.gif3), bodyweight-and-skull shape combined (nthinsp.gif=thinsp.gif2), height-and-skull shape combined (nthinsp.gif=thinsp.gif3) or height-and-bodyweight combined (nthinsp.gif=thinsp.gif6). For example, breed average height showed strongly significant inverse relationships (p<0.001) with mounting persons or objects, touch sensitivity, urination when left alone, dog-directed fear, separation-related problems, non-social fear, defecation when left alone, owner-directed aggression, begging for food, urine marking and attachment/attention-seeking, while bodyweight showed strongly significant inverse relationships (p<0.001) with excitability and being reported as hyperactive. Apart from trainability, all regression coefficients with height were negative indicating that, across the breeds, behavior becomes more problematic as height decreases. Allogrooming increased strongly (p<0.001) with CI and inversely with height. CI alone showed a strong significant positive relationship with self-grooming (p<0.001) but a negative relationship with chasing (pthinsp.gif=thinsp.gif0.020). The current study demonstrates how aspects of CI (and therefore brain shape), bodyweight and height co-vary with behavior. The biological basis for, and significance of, these associations remain to be determined.

Interessant.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det kan man se hos hester også, at man kan analysere hesten ut fra hodeform og trekk i ansiktet :) Ei tok en sånn analyse av hesten min, og hun var så spot han. Hun fikk liksom forklart akkurat hvordan han var slik jeg har prøvd mange ganger, men ikke fått til. Hun hadde aldri møtt hesten, hun bare så bilder av han :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...