Jump to content
Hundesonen.no

Forsikring på flere hunder


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Hvilken forsikring er best når man har flere hunder? Er det noe rabatter om man feks. har tre-fire hunder? Bør man tegne egen forsikring på hver hund eller går det ann å samle alle forsikringene og å ha de samlet i en sum? (OM man da skal ha de samme forsikringene på alle hundene.) Kan man da tegne forsikring på nett eller må man ringe de for å få de samlet?

Link to comment
Share on other sites

Tror man må ha individuell forsikring på alle hundene uansett, men man får ofte rabatter om man forsikrer flere enn to tre hunder i et forsikringsselskap. Det er hvertfall min erfaring med opp til tre hunder. Men har man registrert kennelnavn og har hatt kull, kan det hende man får egne avtaler, det kan vel oppdrettere her inne svare mer på.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror heller ikke du får en felles "pot" på bare ett par hunder, men du må nesten ringe de aktuelle forsikringsselskapene og høre hva de har å tilby. Så vidt jeg har hørt om så er det ofte rabatt å hente når en har forsikret flere hunder i ett selskap, men hundene forsikres individuelt.

Hvis du har ambisjoner om å ha en del flere hunder, så ser jeg faktisk at det er en forsikring i Agria som går over flere hunder (flere enn åtte ;)) med et slik felles forsikringsbeløp som gjelder alle hundene. Agria flokk, det.

Link to comment
Share on other sites

Agria har en egen forsikring for de med flokk, 8 hunder eller mer.

For deg som har 8 hunder eller flere

Har du åtte hunder eller flere kan du tegne Agria Flokk. Forsikringen er et bra alternativ for deg som ikke vil ha individuelle forsikringer på alle hundene dine og samtidig holde kostnadene nede.

Agria Flokk er en veterinærforsikring og kan erstatte kostnader for undersøkelse, behandling og pleie hvis hundene blir syke eller skader seg.

Hvis du har mellom åtte og tjue hunder forsikret i Agria Flokk får hundene dele på et felles forsikringsbeløp på 45 000 kroner per forsikringsår.

Egenandelen for hver hund er 2 500 kroner samt 25 prosent i bevegelig egenandel. Egenandelsperioden er 125 dager.

 • Kan tegnes for minst 8 hunder.
 • Kan kompletteres med Agria Liv, Agria Bruksverdi og Agria Avl.
 • Kan tegnes via Kundesenter eller din lokale Agriaselger.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
  • Tusen takk, alle, for deling av erfaringer. Nå er det slik at hunden har fôrallergi, og går på et Specific-fôr. Så jeg tør ikke skifte fôr uten videre, til for eksempel Hills. Men ringte dyreklinikken i dag, og fikk time i morgen, siden det nå har pågått i to uker. Vet ikke hvor lenge mage-/tarm-infeksjoner kan vare? Kjenner jeg er veldig spent, håper på en relativt "grei" diagnose. Men takk igjen for innspill! 
  • Personlig er jeg fortsatt litt skeptisk til miniaussie. Selv om det er blitt en mer etablert og godkjent rase så har det vært mye rusk på dem (dårlig mentalitet, og jeg aner ikke hvordan det er med leddproblematikken), og jeg aner ikke hvordan de er bruksmessig. Jeg ville ikke hengt meg så veldig opp i det med førstegangshund, så lenge dere er innstilte på å sette dere inn i hundehold og trening, og prioritere det hunden trenger. Om lydighet og agility er målet ville jeg valgt sheltie av de alternativene du nevner. De kan bjeffe en del, og krever litt pelsstell (børsting regelmessig), men er fine familiehunder, aktive og som oftest ganske lette å trene. Selv er jeg ganske svak for kooikeren, men den er litt særere og mer krevende å trene. Anbefaler dere å lese rasestandarden og RAS-dokumentet på NKK eller raseklubb-sidene, og dra gjerne på noen treff eller arrangement der dere møter flere hunder av rasen og får se hvordan de er. Snakk med eiere og oppdrettere og få ulike erfaringer, så blir det kanskje litt lettere å velge.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...